У Києві адвокат Віктор Савченко обманом відібрав у своєї клієнтки-вчительки квартиру (фото)

У Києві адвокат Віктор Савченко обманом відібрав у своєї клієнтки-вчительки квартиру (фото)
20530 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скандально відомий житомирський адвокат Віктор Савченко за допомогою обману відібрав у своєї клієнтки-вчительки Лідії Бондар квартиру у Києві. Крім того, юрист засвітився у низці інших скандалів, серед яких – підробка документів, зрада клієнтів, а також підтримка скандального бізнесмена, якого підозрюють у спробі вбивства Миколи Петренка. Деталі з’ясовували аналітики «СтопКору».

Савченко Віктор Іванович отримав своє адвокатське посвідчення ще у далекому 1998 році від Житомирської обласної КДКА і вже встиг багато разів скористатися своєю “корочкою” у власних інтересах та заради грошей. 

Савченко відомий як “чорний адвокат” через низку скандалів, фігурантом яких він став. Найгучнішим його “успіхом” була справа про відібрану квартиру у столичної вчительки початкових класів Лідії Бондар. 

Ця справа набула розголосу завдяки підтримці ЗМІ, але, на жаль, адвокат отримав легке покарання за свою незаконну діяльність, а саме – заборону на здійснення адвокатської діяльності на 3 місяці з 27.09.19 по 27.12.19 на підставі рішення дисциплінарної палати КДКА Житомирської області.

Це сталось у 2014 році, коли представники злочинного угруповання в Києві вирішили прибрати до своїх рук квартири у столичній новобудові в середмісті столиці. Зловмисники просто-таки винесли з офісу управника будівлі всі документи інвесторів. Через певний час забудовник повністю повернув собі свої права на подальшу діяльність на цьому об’єкті, але інвесторам довелось свої права відновлювати у суді. Одним із інвесторів була пані Лідія.

У 2016 році Лідія, за рекомендацією свого рідного брата, заочно уклала договір з адвокатом Савченко Віктором Івановичем і передала через брата оригінали документів на квартиру, на яку так довго чекала і в яку вклала всі свої кошти. Через те, що жінка взагалі не розумілась, що і як їй робити і як повернути свої права на квартиру, вона була впевнена, що адвокат-професіонал їй допоможе.

Підписавши адвокатський договір та позовну заяву, подальші справи вона передала людям, яким довіряла – братові та адвокату.

У 2017 році брат Лідії раптово помирає. Розгублена жінка звернулась до Шевченківського суду, де ознайомилась зі своєю справою і водночас, за допомогою зятя, знайшла контакти адвоката, який вів її справу. Вона не має юридичної освіти і не розуміється у веденні справ, про що не міг не знати адвокат. Викликавши довіру у своєї клієнтки, він упевнився, що жодних документів на квартиру та не має і запропонував їй ці документи відновити, повідомляють журналісти інформаційно-рекламної газети "СТОЛИЧНИЙ БіЗНЕС".    

Варто зауважити, що Лідія передала Савченку оригінальні документи на квартиру, про що той ніяк не міг забути. Він запропонував їй відновити документи. 

Зробив він це шахрайським методом. Горе-адвокат підробив документи та поставив на них “липову” печатку, а заради швидкості процесу запропонував Лідії, у якої дуже складний графік роботи в школі, поставити свій підпис на чистих аркушах паперу. Мовляв, саме на них він підготує необхідні документи і надасть Лідії. Хочемо сказати, що підробка документів – це кримінальний злочин за статтею 358 Кримінального кодексу України.

Через деякий час після того, як “чорний адвокат” отримав підписи, він заявив своїй клієнтці, що звідкись з'явився ще один претендент цю квартиру.

Лідія почула, що нібито вона передала майнові права на квартиру майже рік тому та навіть отримала за це гроші. Зрозуміло, що підпис на документах про передачу цих прав повністю збігався з підписом Лідії, адже вона особисто підписала чисті аркуші, довірившись адвокатові.

Не гаючи часу, загадковий “претендент” Матюханов одразу подав позов у суд про визнання його прав на квартиру, а Лідія та її родина залишились ошуканими. Цікавим збігом виявилось те, що адвокатом новоявленого претендента Матюханова на квартиру є… хто б ви думали? Савченко Віктор Іванович.

Загалом колишній адвокат Лідії Віктор Савченко не повернув оригінали документів на належну їй квартиру, підробив договір про відступлення прав на квартиру на свого спільника Матюханова, підробив та подав до суду заяву від її імені про відступлення прав на квартиру, а потім вступив у справу в якості вже представника Матюханова.

Саме за всі ці правопорушення на підставі рішення дисциплінарної палати КДКА Житомирської області він втратив можливість вести адвокатську діяльність на три місяці, як ми писали вище.

У Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури Житомирської області інформацію “СтопКору” підтвердили, зазначивши, що 27 вересня 2019 року до нього застосовували дисциплінарне стягнення у вигляді зупинення права на заняття адвокатською діяльністю строком на 3 місяці.

advokat Petrenka Savchenko

Фото: відповідь адвокатури на запит "СтопКору"

Проте, схоже, що життя нічому не навчило зашквареного адвоката і у 2019 році він намагався надурити Шевченківський суд Києва у цивільній справі про землю донецького банку «Унікомбанк», захищаючи одночасно декілька сторін, проте йому це не вдалося, а судді заборонили йому таке шахрайство і його було відсторонено від цієї справи. 

Наразі цей же адвокат займається гучною справою колишнього радника прем'єр-міністра Азарова та бізнесмена Миколи Петренка, котрого підозрюють у замаху на вбивство. 

Історія пов'язана з бізнесвумен Людмилою Русаліною, яка є президенткою групи компаній «Петрус». 

Як вона повідомила раніше, її колишній чоловік Гаркушин Володимир разом із бізнес-партнером Русаліної Миколою Петренком хотіли привласнити собі бізнес Людмили, а пізніше разом вирішили піти іншим шляхом та просто замовити її вбивство за 100 000 доларів. 

Сам же адвокат у всіх своїх заявах до суду брехав про “дружні стосунки між Людмилою та Миколою”, хоча сама Русаліна постійно повідомляє про те, що Петренко й досі намагається зіпсувати їй життя і навіть за допомогою своїх людей у правоохоронних органах відкрити проти неї кримінальні справи. 

Наразі Савченко продовжує пошук нових “жертв”.  Оскільки попит на адвоката з низкою брудних історій сильно впав, він скористався сайтом Pokupon, де можна було придбати купон, який давав знижку на його послуги

Підробка документів, захоплення квартири у вчительки, підтримка злочинця та можливого вбивці – все це пояснює прізвисько “чорний адвокат”, яким нагородили Савченка “вдячні” клієнти. 

Схоже, що ця людина забула, що колись давно присягалася дотримуватися принципів верховенства права, законності та незалежності. Для Савченко важливі лише гроші, які йому платить клієнт. Навіть настільки сильно, що він готовий брехати суду, як у справі Русаліної про “дружні взаємостосунки”. 

“СтопКор” продовжує відстежувати ситуацію довкола справ “чорного адвоката” Віктора Савченка. Чекайте на нові подробиці у наших наступних публікаціях.

stopcor.org

Теги: Гаркушин Володимир,Віктор Савченко,адвокат Віктор Савченко,адвокат Савченко ,Лідія Бондар ,Савченко Віктор Іванович,чорний адвокат
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР