На Черкащині СБУ викрила прокурора та посадовця Національної поліції на «кришуванні» нелегального грального бізнесу (відео)

На Черкащині СБУ викрила прокурора та посадовця Національної поліції на «кришуванні» нелегального грального бізнесу (відео)
19088 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила одного із керівників Смілянської місцевої прокуратури на отриманні понад 50 тисяч гривень хабара.

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий прокурор спільно з начальником одного із відділень Національної поліції налагодили протиправний механізм отримання грошей від комерсанта. Встановивши «таксу» у майже 20 тисяч гривень щомісяця, вони «гарантували» не перешкоджати нелегальному гральному бізнесу.

Правоохоронці затримали прокурора згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у центрі Сміли під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди. Згодом було затримано на робочому місці його спільника - керівника одного із відділень поліції. Діяльність підпільного грального закладу, який нелегально функціонував всупереч вітчизняному законодавств, припинено.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 203-2, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 28, ст. 365-3 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція із викриття зловмисників проводилася під координацією Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, спільно із ДБР, Департаментом внутрішньої безпеки НПУ, під процесуальним керівництвом Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора України.

ssu.gov.ua

Теги: Служба безпеки України, СБУ,хабар, корупція,гральний бізнес,спецслужби ,Смілянська місцева прокуратура
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР