Генпрокурор Ірина Венедіктова зустрілась з представниками Нацради реформ та бізнес-асоціацій

Генпрокурор Ірина Венедіктова зустрілась з представниками Нацради реформ та бізнес-асоціацій
18679 ПЕРЕГЛЯДІВ

У четвер, 10 вересня 2020 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася з представниками Національної Ради реформ та делегацією представників бізнес-асоціацій.

Участь у заході взяли, зокрема, Голова Виконавчого комітету Національної Ради реформ Міхеіл Саакашвілі, Виконавчий директор Офісу простих рішень і результатів Марія Барабаш, Бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький, представники ключових бізнес-асоціацій, а також заступники Генерального прокурора Олексій Симоненко та Ігор Мустеца, керівник профільного департаменту Олексій Бонюк.

«Рейдерство, тиск на бізнес з боку правоохоронців під час гучних обшуків, які б’ють по репутації компаній – ми почали системно боротися з цими явищами. Налагоджений механізм оперативного обміну інформацією щодо таких кейсів з інвест-середовищем, щоб адекватно реагувати на будь-які невмотивовані слідчі чи процесуальні дії. В усіх таких справах прокуратура тільки на стороні закону та порядку»,- заявила Генеральний прокурор.

Голова Виконавчого комітету Національної Ради реформ Міхеіл Саакашвілі схвалив створення у Офісі Генерального прокурора спеціалізованого Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій та висловив вдячність за новий рівень співпраці у сфері захисту законних інтересів бізнесу.

За два місяці роботи Департаменту було проведено 20 робочих зустрічей з представниками бізнес-асоціацій та встановлено галузевий контроль у 55 кримінальних провадженнях.

«Вперше ми зустрілися з представниками бізнесу три місяці тому. На сьогодні, ми вже маємо три успішні кейси, де нам вдалося зупинити тиск та неправомірні дії щодо конкретних підприємств. Працюємо далі», - зауважила Генпрокурор.

У ході зустрічі сторони обговорили кроки для підвищення довіри бізнесу до правових механізмів захисту від злочинних посягань. Зокрема, запровадження стандартів діяльності прокурорів у кримінальних провадженнях щодо суб’єктів господарювання задля запобігання «замовним» кримінальним провадженням, рейдерству, незаконному втручанню та тиску на бізнес.

«Ми не можемо собі дозволити говорити гаслами, ми повинні розбиратися у кожній конкретній справі. Також потрібні зміни до законодавства, які допоможуть нам зробити цю роботу ефективнішою. Ми - не мрійники. Змінити інвестиційний клімат в Україні самотужки неможливо. Тому давайте працювати синергійно», - резюмувала Ірина Венедіктова.

Генпрокурор Ірина Венедіктова зустрілась з представниками Нацради реформ та бізнес-асоціацій

gp.gov.ua

Теги: Ірина Венедіктова,Генпрокурор ,Нацрада реформ,Міхеіл Саакашвілі,Офіс Генерального прокурора
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР