Ірина Венедіктова зустрілася з Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом (ФОТО)

Ірина Венедіктова зустрілася з Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом (ФОТО)
23206 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 16 вересня 2020 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом. У ході зустрічі сторони обговорили питання реформування органів прокуратури у тому числі проведення атестації місцевих прокуратур.

Посол ЄС в Україні привітав прокуратуру із завершенням реформування регіонального рівня та початком роботи обласних прокуратур. Дипломат запевнив, що Європейський Союз готовий і надалі підтримувати такі позитивні зміни.

«Наша мета – зберегти доброчесних професіоналів. У Офісі Генерального прокурора атестацію не пройшли 63%, на обласному рівні – 27%, вважаю таку динаміку позитивною. Враховуючи отриманий на цих етапах досвід, ми невдовзі розпочинаємо атестацію прокурорів місцевих прокуратур. І на цьому рівні нам важливо узгодити всі зміни з адмінреформою, щоб забезпечити доступ до правосуддя», - зауважила Генпрокурор.

Обговорюючи проведення атестації регіональних прокуратур, сторони погодилися, що у тісній співпраці зможуть забезпечити необхідний рівень безпеки у зв’язку з загрозою поширення коронавірусної хвороби. Наразі робота над пошуком оптимального рішення триває.

У ході зустрічі сторони також зосередилися на питанні конкурсного добору на вакантну посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Конкурс на зайняття цієї посади має пройти максимально прозоро, а новим керівником САП повинен стати висококваліфікований та доброчесний професіонал», - наголосила Ірина Венедіктова.

Генпрокурор додала, що звернулася до парламентарів з проханням визначитися з сімома представниками Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Ще чотирьох членів комісії вже обрано Радою прокурорів України.

gp.gov.ua

Теги: Ірина Венедіктова,Матті Маасікас,Генеральний прокурор,Офіс Генерального прокурора,Посол ЄС в Україні
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР