Пюре «в ім’я Христа»: на Обухівщині кандидати роздають виборцям в якості "гречки" гуманітарну допомогу з інших країн

Пюре «в ім’я Христа»: на Обухівщині кандидати роздають виборцям в якості "гречки" гуманітарну допомогу з інших країн
163073 ПЕРЕГЛЯДІВ

В місті Обухів потенційні кандидати роздають людям продукти, дуже схожі на гуманітарну допомогу з інших країн. Про це з місця повідомляють активісти ГО «Стоп корупції», які саме організовують громадські приймальні на Обухівщині у рамках руху «За чесні вибори».

pidkup vibortsiv obuhiv
Фото: СтопКор

«Під час роботи громадської приймальні ми збираємо інформацію про порушення виборчого законодавства на Обухівщині. За сьогодні вже об’їхали декілька сіл. Люди розповідають, що у них на місцях уже розпочалися передвиборчі перегони. Зокрема, здійснюється роздача продуктових наборів», – розповів активіст Максим Томілов.

pidkup vibortsiv obuhiv
Фото: СтопКор
pidkup vibortsiv obuhiv
Фото: СтопКор

Його слова підтверджуються постом у Facebook місцевої жительки. Жінка сфотографувала пайок, який принесли її 94-річній бабусі. У пайку – іноземні продукти, на деяких пакунках підпис «В ім’я Христа». Жінка припустила, що це можуть бути пакети з гуманітарною допомогою, які вчасно не роздали нужденним або військовим, а притримали до виборів.

«В Обухові кандидати роздають виборцям в якості «гречки» гуманітарку. На фото – канадські пакунки з сухофруктами і розчинним картопляним пюре з промовистим написом «В ім'я Христа». Їх принесли від кандидата моїй 94-річній бабусі минулого тижня, як і іншим бабусям нашого милого села. Ще в пакеті були німецькі цукор, олія, борошно, але оце канадське «В ім'я Христа» мене добило. Це ж отримали колись гуманітарку, не роздали, як звичайно, до дня людей з інвалідністю, а «зажали» і роздають перед виборами. Гуманітарку. Може те пюре взагалі на АТО колись канадці прислали. Нема, нема дна», – написала користувачка.

pidkup vibortsiv obuhiv
Фото: скріншот

Крім того, активісти знайшли розклеєні листівки від імені благодійного фонду Лариси Ільєнко про безкоштовний огляд офтальмологом, а також роздачу окулярів.

pidkup vibortsiv obuhiv
Фото: СтопКор

Наразі жінка обіймає посаду голови Обухівської райради, як кандидат не зареєстрована.

Нагадаємо, у рамках громадської ініціативи «Стоп політичній корупції», правозахисники та громадські активісти з усіх куточків України розпочали збір та обробку інформації про діяльність потенційних очільників регіонів, міст та областей.

stopcor.org

Теги: благодійний фонд Лариси Ільєнко,Обухів,кандидати,гуманітарна допомога ,підкуп виборців,В ім'я Христа,Обухівська райрада
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР