Перший фестиваль з ейр-бадмінтону та падел-тенісу пройшов у Києві

Перший фестиваль з ейр-бадмінтону та падел-тенісу пройшов у Києві
168264 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цими вихідними у Києві на базі Олімпійського центру «Конча-Заспа» пройшов перший фестиваль з ейр-бадмінтону та падел тенісу. Такий захід – результат співпраці Федерації бадмінтону України та Федерації падел тенісу України, які запровадили його для популяризації двох, поки що, не дуже поширених видів спорту в Україні.

Відвідувачі фестивалю отримали можливість спробувати пограти у падел теніс та ейр-бадмінтон на свіжому повітрі, а також отримати майстер-клас від зірок українського бадмінтону – учасників Олімпійських Ігор у Ріо – Артема Почтарьова та Марії Улітіної та позмагатися з професійними гравцями у падел, що завітали з Іспанії.

«Україна однією з перших у світі долучилася до популяризації ейр-бадмінтону, адже ми переконані, що кожен, хто у дитинстві грав у бадмінтон у дворі чи на пікніку, вподобає цю гру», - говорить Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров.

Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров

Підтримує ініціативу проведення такого фестивалю і Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, який також був серед гостей. Він переконаний, що залучення якомога більшої кількості українців до спорту  - це запорука здоров’я нації.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт

Окрім спорту наймолодші гості фестивалю змогли також насолодитися уроками верхової їзди від Дитячої школи верхової їзди «Поні клуб», а також погрилювати разом з партнером заходу –  Гриль-центром.

Падел теніс – це новий вид спорту, що набирає популярності у світі. Падел – суміш великого тенісу та сквошу. Головна його перевага – доступність для кожного. Корт для гри – менший, ніж тенісний, тому довкола – прозорі стіни – як у сквоші, а сітка – нижча. Основний інструмент – спеціальна ракетка – міцна та легка, зроблена за сучасними технологіями. Завдяки цим складовим гравцям не потрібна спеціальна підготовка.

Ейр-бадмінтон – гра у бадмінтон на свідому повітрі. Його головна відмінність – ейр-волан – стійкий до вітру та ергономічний.

На прощання організатори фестивалю пообіцяли, що він стане традиційним і повернеться вже навесні.

Теги: ейр-бадмінтон,бадмінтон,падел теніс,фестиваль,Олімпійський центр «Конча-Заспа»,Федерація бадмінтону України,Ейр-бадмінтон,Поні клуб,фестиваль з ейр-бадмінтону,Олексій Дніпров,Вадим Гутцайт
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР