СБУ викрила керівництво Броварського управління Держпродспоживслужби Київщини на організації корупційної схеми

СБУ викрила керівництво Броварського управління Держпродспоживслужби Київщини на організації корупційної схеми
163650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила керівництво Броварського управління ГУ Держпродспоживслужби у Київській області на організації корупційної схеми.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці вимагали неправомірну вигоду у комерсантів. За хабарі чиновники гарантували безперешкодне отримання дозвільних документів, необхідних для реалізації продукції, зокрема, забезпечення задовільного висновку лабораторії та видачу ветеринарного свідоцтва необхідної форми. За цей «пакет послуг» посадовці вимагали 1,1 тисячі доларів США.

У ході досудового розслідування правоохоронці задокументували три епізоди отримання грошей одним з керівників управління (держслужбовець категорії Б) та його підлеглим з представника комерційної структури. Загальна сума хабара становила понад 4 тисячі доларів США. Зловмисників було затримано під час отримання чергового траншу.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів.

Триває досудове слідство.

Операція із викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6.

ssu.gov.ua

Теги: Служба безпеки України, СБУ,ГУ Держпродспоживслужби у Київській області, корупція,корупційні схеми,хабар,чиновник
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР