“Зашкварний” кандидат у Вінницьку облраду від “Української стратегії Гройсмана” Олег Легеза назбирав за роки керівництва Жмеринським районом землі для себе і сім’ї на мільйони гривень

“Зашкварний” кандидат у Вінницьку облраду від “Української стратегії Гройсмана” Олег Легеза назбирав за роки керівництва Жмеринським районом землі для себе і сім’ї на мільйони гривень
170668 ПЕРЕГЛЯДІВ

За земельні оборудки на бувшого голову Жмеринської РДА Легезу відкрито кримінальне провадження

“Щороку 23 червня ми з вдячністю говоримо про тих, хто займається розвитком державних інститутів і відстоює інтереси громадян України. Будучи на посаді голови Жмеринської районної державної адміністрації та представляючи інтереси громади в обласній раді, я завжди дотримувався єдиної позиції –  відкритості до людей і захисту державних інтересів”, - так писав Жмеринський сайт Жмеринка про “здобутки” Олега Легези під час п’ятирічного керівництва РДА. 

Екс-чиновник, і ще діючий депутат Вінницької облради (обирався від “БПП -”Солідарність”), є кандидатом знову в обласні депутати. На цей раз — від “Української стратегії Гройсмана”. 

Цікаво, що вище процитовану рекламну статтю, Легеза примудрився проілюструвати фотографіями з святкування Дня держслужбовця, під час якого присутніх пригощали... самогоном. Що видно з корків на пляшках, які стояли на столах. 

Проте, ця фотка — лиш маленька ілюстрація “ захисту державних інтересів”. 

Насправді, державні інтереси в Жмеринській РДА Олег Легеза “захищав” у такий спосіб: він збирав задарма державну землю в приватну власність.

Про це свідчать данні про дії екс-чиновника. На Жмеринщині, зокрема в Браїлові, він відомий тим, що забрав у селян землю, де були громадські пасовища. 

Про це у Facebook повідомила громадська організація “Браїловський Кулак”. 

У пості йдеться про те, як Легеза та його найближчі родичі і друзі “прихватизували” громадські землі. 

Земельний масив знаходиться у м-ні Політвідділ: це було колись пасовисько, яке бере початок від саду Карпенка в сторону Барського шосе. 

“Жителі м-ну Політвідділ, Ви обурювалися тим, що хтось відібрав у Вас єдине пасовисько та тим, що вам немає де уже пасти корів? Запитайте Легезу, як бувшого голову Жмеринської РДА, як так вийшло, що воно було поділене між його родиною!  Шановні бувші працівники цукрового, радгоспу, швейної фабрики, сокоморсового та жителі селища, які не можуть отримати не те, що 2 га землі у Браїлові, а й 1га, запитайте Легезу, яке його родичі мали право відбирати землю у Браїлова, яка поправу належить нам – браїлівчанам”, - йдеться в публікації. 

Крім того, у Браїлові активісти знайшли ще один земельний масив, де дружина Легези Дахновська А.Ю. 08.10.2018р. разом з іншими особами отримали безпідставно по 2га  землі. 

До речі, коли Олег Легеза балотувався у депутати Вінницької облради від “БПП-”Солідарність”, то він обіцяв наділити всіх бажаючих мешканців району земельними ділянками. Але землі в районі мало, бажаючих — багато. Тому землю отримали “найбільше бажаючі”, - члени родини Легези та його друзі. 

Усі інші, в тому числі й учасники АТО, два гектари землі яким має бути виділено за законом,  залишилися безземельними. 

Щодо земельних оборудок Олега Легези відкрито кримінальне провадження. Проте, це не завадило йому стати кандидатом в депутати Вінницької обласної ради від партії Гройсмана. 

Теги: Олег Легеза,Олег Легеза Вінниця,Олег Легеза вибори ,Жмеринська РДА,Жмеринка, вибори, земля,Вінницька облрада
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР