Глава Ради НБУ Богдан Данилишин: «На членів Ради НБУ не має бути ніякого зовнішнього тиску відносно того, кого залишати в НБУ, а кого звільняти». Коментар щодо статті члена Ради НБУ Віталія Шапрана

Глава Ради НБУ Богдан Данилишин: «На членів Ради НБУ не має бути ніякого зовнішнього тиску відносно того, кого залишати в НБУ, а кого звільняти». Коментар щодо статті члена Ради НБУ Віталія Шапрана
166630 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кирило Шевченко призначений Головою НБУ Конституційною більшістю Верховної Ради України. І він має конституційне право формувати СВОЮ команду. 

Незалежним може бути НБУ як інституція, а не його складові - Рада чи члени Правління. Рада НБУ - складова Національного банку України, членів якої призначають Президент та Верховна Рада України. Є відповідна процедура відповідальності. 

Рада, за поданням Голови НБУ - призначає заступників Голови - чиновників на виконання певних операційних повноважень і тільки. Ніякими політичними функціями вони не наділені і є ЗАСТУПНИКАМИ голови. Ми їх фактично "найняли" за поданням Голови (попередніх двох включно). На членів Ради НБУ не має бути ніякого зовнішнього тиску відносно того, кого залишати в НБУ, а кого звільняти. Вважаю, що деякі останні публікації в ЗМІ є спробою тиску на роботу Ради, а окремих випадках - навіть залякування членів Ради.

Після зміни керівництва НБУ у 2014 році: члени Ради і секретаріату НБУ були звільнені, Рада НБУ не працювала майже 2 роки до 25 жовтня 2016 року!!!! і це КОНСТИТУІЙНИЙ орган! Я щось не бачив тоді реакції певних структур фактично на свідоме блокування діяльності Конституційного органу, аналогічно теперішній на догану чиновникам, яких сама Рада НБУ і призначила! 

Чому «банкопад» чи так зване «очищення банківської системи» здійснювався за відсутності Ради НБУ? 

і хто має нести політичну відповідальність за перешкоджання роботі Конституційного органу?; в 2014 році заступники Голови були звільнені всі; з 26 директорів департаментів на сьогодні «старих» залишилися тільки 4. Чисельність співробітників зменшення з 12 тис до 5.5 тис. Чисельність територіальних управлінь скорочено з 22 до 6 відділень. Ніхто в МФО ні в Європейський суд не звертався І трагедії не робив. Просто чесно виконував свою роботу і тихо мирно пішов. Хто хотів відновитися за рішенням суду - відновився (Борис Приходько). 

Хочу повідомити, що супільство ще не знає всього, що відбувалося за лаштунками НБУ за останні 6 років. Все це ще раз підтверджує, що парламентська комісія з оцінки діяльності НБУ періоду 2014-2020 років має запрацювати і зробити відповідні висновки.

В. Шапран дослідив деякі особливості окремих «кухні НБУ» останнього часу.

 

Глава Ради НБУ Богдан Данилишин

Теги: Глава Ради НБУ Богдан Данилишин, Богдан Данилишин, Голова Ради НБУ,НБУ,Борис Приходько,Віталій Шапран, Верховная Рада,Верховна Рада України,МФО,Європейський суд
ПРЯМИЙ ЕФІР