ОЦЕ ТАК ПОВОРОТ У ВЕЛИКИХ МОСТАХ: КАНДИДАТ НА ПОСТ ГОЛОВИ ОТГ АНДРІЙ СЕНЮК КИНУВ ВИКЛИК ЧИННОМУ ГЛАВІ МІСТА ЯРОСЛАВУ РОЙКО! ТА ЧИ ВІДГУКНЕТЬСЯ ЧИННИЙ МЕР?

ОЦЕ ТАК ПОВОРОТ У ВЕЛИКИХ МОСТАХ: КАНДИДАТ НА ПОСТ ГОЛОВИ ОТГ АНДРІЙ СЕНЮК КИНУВ ВИКЛИК ЧИННОМУ ГЛАВІ МІСТА ЯРОСЛАВУ РОЙКО! ТА ЧИ ВІДГУКНЕТЬСЯ ЧИННИЙ МЕР?
168778 ПЕРЕГЛЯДІВ

До виборів місцевих депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 25 жовтня залишилось трохи більше тижня, а це означає що передвиборча гонка виходить на фінішну пряму. Відповідно українці зараз можуть спостерігати практично за апогеєм пристрастей у боротьбі за владні крісла.

Не виключенням із правил напруженої політичної боротьби є й місто Великі Мости на Сокальщині. В цьому чарівному містечку Львівщини на посаду Голови Великомостівської міської ради претендують чотири кандидати:  

  • Шийка Богдан Степанович – самовисування
  • Ройко Ярослав Григорович – самовисування
  • Сенюк Андрій Іванович – самовисування
  • Марків Орест Володимирович - Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

Серед цієї когорти кандидатів Ярослав Ройко являється наразі чинним Головою міста. І нажаль, його управління містом за період каденції навряд чи можна назвати успішним. Як кажуть: «далеко ходити не будемо» і візьмемо до уваги хоча б стан місцевих доріг. І ні, мова зараз не про центральні магістралі які практично відремонтовані, адже центральні дороги – це «головна біль» обласного управління. Мова йде про стан доріг у самому містечку, що якраз знаходяться на балансі міської влади на чолі із паном Ройком, а тут… все що тільки може наснитись у кошмарах навіть найвідчайдушнішим водіям. Що говорити, якщо у самісінькому центрі Великих Мостів, в районі ринку дорога роками м’яко кажучи не у задовільному стані. А якщо проїхати практично в будь-яку вулицю то зустрінимо там в кращому разі некомфортні вибоїни. Ну а жителі місцевих багатоповерхівок, і водії, і пішоходи на своєму шляху до помешкання часто натрапляють на каналізаційні люки, що «возвеличуються як королівські трони». І от питання: «що робив Мер Ройко ці роки на своїй посаді?»

Ройко Ярослав Григорович міський голова м. Великі Мости

Та ще раз підкреслюємо: не плутаєте дороги обласного балансу із дорогами які в підпорядкуванні місцевої влади – адже на місцевих сторінках соціальних мереж зараз часто зустрічаються пости про ремонт та будівництво доріг, а це створює штучну та неправдиву ілюзію про причетність місцевих органів влади до відновлення автошляхів. Скажемо прямо як це є : ремонт цих автошляхів є програмою «Великого будівництва» Президента Зеленського… а тому це його передвиборча «фішка», яка доволі часто використовується для впливу на громадян саме політиками партії «Слуга народу». В результаті якщо місцевим мешканцям: хтось із чинної міської влади або людей які мають відношення до неї, пробують нав’язати хвалебні «оди» про заслуги по ремонту доріг – знайте, це передвиборчі маніпуляції.

Звісно, можна ще довго продовжувати описувати наболілі проблеми Великих Мостів, а це: і жахіття стану міських очисних споруд, і сміттєзвалище біля с. Стремінь, і занедбане житлово-комунальне господарство, і зневага до розвитку спорту, адже приміром маючи в місті сильну футбольну команду із талановитими гравцями – стадіон й досі не облаштований зручними трибунами, та й переодягальня далеко не краща, і це зовсім не весь список що чітко підкреслює недолугість і не професіоналізм місцевої влади на чолі із Мером Ярославом Ройком.

Можна продовжувати це детально описувати, але чи потрібно?! – Адже кожен місцевий мешканець й сам все це прекрасно розуміє! Та й нічого це явно не змінить – адже пан Ройко не «супермен», і за кілька днів що залишилось до виборів він явно не наведе лад в місці – хіба що пустими обіцянками. Та й будемо відверті: скільки є таких політиків, що роками відносились до своїх обов’язків безвідповідально, а з переобранням почали ефективно працювати?! – назвіть хоча б одного, принаймні журналісти нашої редакції таких ще не зустрічали.   

То як вчергове довіритись людині, яка правила містом і вже себе зарекомендувала зовсім НЕ як відповідальний та дієвий управлінець?!...  

Для того щоб Ярослав Ройко переміг на цих виборах має статись якесь чудо, або як це часто останнім часом називають – масове одурманення народу схоже на те що сталось із вибором «зеленої влади».

До речі, повертаючись до передвиборчих баталій у боротьбі за пост Глави Великомостівської міської ради, то варто відзначити не зовсім притаманну подію виборам на такому рівні:

-  один із кандидатів на посаду Голови ОТГ, а саме Сенюк Андрій Іванович – офіційно викликав чинного мера і кандидата на посаду Голови Великомостівської міської ради Ройка Ярослава на дебати!    

Кандидат на посаду голови Великомостівської міської ради Андрій Сенюк запросив свого опонента пана Ярослава Ройко взяти участь у дебатах які мали б відбутись у радіостудії «Сокаль» з 19 по 21 жовтня. Також, пан Сенюк запропонував всім місцевим жителям взяти активну участь у дебатах і задати обом кандидатам свої питання.

У зверненні на своїй сторінці у Фейсбук Сенюк Андрій Іванович чітко підкреслив, що у 2017 році Ярослав Ройко вже кандидував на міського голову та тоді не представив в паперовому вигляді своєї програми розвитку Великомостівської громади. Така ж історія повторилась і на цих виборах. Пан Сенюк зауважує, що програми кандидатів є вкрай важливі, бо від них залежить, як буде розвиватися громада в наступні 5 років! А виборець має знати, хто, що пропонує – а дебати нададуть можливість це почути!

Крім того, Андрій Сенюк акцентує увагу, що сьогодні в занедбаному стані перебувають певні галузі громади, серед них: медицина, житлово-комунальне господарство, а також - відключена станція знезалізнення від міського водозабору і в водогін подається вода з перевищеними нормами вмісту заліза, міське сміттєзвалище біля с. Стремінь експлуатується без належного облаштування та відповідних дозволів, там не облаштовано спеціальної плівки чи глиняного замка, щоб інфільтрати не попадали в грунт чи в грунтові води, тощо. Пан Сенюк вважає, що необхідно публічно обговорити програму розвитку міста, тому й запросив Ярослава Ройка на дебати!

Окрему увагу, кандидат на посаду голови Великомостівської ОТГ Андрій Сенюк звернув на своєрідну цензуру від адміністраторів груп у соціальній мережі Фейсбук, а саме: "Великі Мости ОТГ. Правдиві новини", "Великі Мости новини 24", "Підслухано в Великих Мостах", які блокували розміщення його постів. Хоча публікації не були політичного змісту та не стосувалися виборів. Таку перебірливість від адміністраторів груп пан Сенюк повязує з тим, що дані сторінки в мережі інтернет контролюються партією ВО "Свобода", і саме за політиків із цієї партії вони агітують. До речі, це легко можна зрозуміти по змісту постів.

Андрій Сенюк запросив свого опонента на публічні дебати – та чи прийде на них Ярослав Ройко???

До речі, варто звернути увагу на те що, пан Сенюк доволі розумно вибрав місце проведення «політичного бою» -  радіостудію «Сокаль». Адже в період пандемії COVID-19 такий варіант чи не найкращий: всі охочі вислухають і ніхто не наражатиметься на небезпеку пов’язану із коронавірусом.

То чи прийде на ефір пан Ройко?... Зважаючи на його «успіхи» при владі за попередні роки, а також тематику дебатів що запропонував Андрій Сенюк – можна схилятись до думки що проігнорує. І навіть, якщо наважиться – то скоріш за все дебати будуть схожі на політичний «нокдаун» в який його відправить більш молодий опонент в особі Андрія Сенюка.

Окрему увагу, звісно також, потрібно приділити й біографічним даним Андрія Сенюка, особливо його трудовій діяльності та досягненням.  

Найперше в нього за плечима дві вищі освіти Український державний лісотехнічний університет, та що важливо для держслужбовця - Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. До того ж - на завершальному етапі знаходиться кандидатська робота. Також в активі у нього: стажування в Міністерстві екології та природних ресурсів України, Державній комісії по запасах корисних копалин України, в Національній школі публічного адміністрування імені Леха Качинського (KSAP) у Варшаві. Щодо останнього – то здобутий за кордоном досвід явно стане в пригоді для розвитку ОТГ за європейськими стандартами.

Не без уваги потрібно обходити й успішну підприємницьку діяльність в галузях транспорту, енергетики, видобувних гірничих підприємств, газової промисловості. Побудувати успішний бізнес в нашій державі, нажаль, не так просто, але в нього все вийшло завдяки завзятості і професіоналізму, що так зараз бракує багатьом нашим чиновникам. Ну і в даний час він перебуває на важливій державній посаді - начальник управління охорони природних ресурсів департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації. Робота не з легких, але і з нею він успішно справляється. До речі, з таким досвідом в секторі екології – місцевим жителям не варто буде хвилюватись за стан навколишнього середовища територій ОТГ.

В біографії Андрія Сенюка ще багато важливих здобутків, які стануть в нагоді на посаді Голови  Великомостівської міської ради, а тому детальніше пропонуємо ознайомитись із нею на інформаційному сайті або на його сторінці у Фейсбук.

І на завершення: все-таки було б дуже цікаво і правильно, якщо б дебати між Андрієм Сенюком та Ярославом Ройко відбулись, впевнені в цьому нас підтримають й жителі Великомостівської громади. Адже саме дебати можуть стати тим «лакмусовим папірцем», який покаже хто є хто?! І, звісно, в цей день кандидати зможуть довести хто саме гідний очолити народ в цьому мальовничому регіоні.   

Бажаємо жителям Великомостівської  громади миру, здоров’я, любові – і 25 жовтня вибрати владу, яка нестиме у їхні домівки тільки щастя. 

Автор: Ігор Думка

Теги: Шийка Богдан Степанович,Ройко Ярослав Григорович, Сенюк Андрій Іванович,Марків Орест Володимирович, Великомостівська ОТГ, Великі Мости Андрій Сенюк, кандидат на посаду голови Великомостівської міської ради, кандидат на посаду голови Великомостівської міської ради Андрій Сенюк, Великомостівська об’єднанана територіальна громада
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР