Від будівництва доріг до нового аеропорту на Закарпатті всього лиш один крок – це підтримати Мирона Помпеля у виборах на посаду Голови Середнянської ОТГ

Від будівництва доріг до нового аеропорту на Закарпатті всього лиш один крок – це підтримати Мирона Помпеля у виборах на посаду Голови Середнянської ОТГ
182490 ПЕРЕГЛЯДІВ

Напевне мало хто пам’ятає перші кроки і перші важливі здобутки Мирона Йосиповича Помпеля, як депутата Закарпатської обласної ради. А причин цьому не мало, це і плинність часу, і колосальна кількість розумних рішень і здобутків на користь народу, і навіть – нажаль те, що ми українці, по своїй сутності добрі справи запам’ятовуємо не часто, проте «ложка дьогтю» перед очима в нас завжди. Хоча, якщо бути відвертими, то погане щось сказати про Мирона Помпеля язик не повертається, хіба що звісно у тих – кому він перейшов дорогу не даючи обкрадати свій народ. Або у теперішніх конкурентів у боротьбі за посаду Голови Середнянської ОТГ, які всіма силами стараються очорнити політика. Та давайте, сьогодні поговоримо про хороше, адже поганого в нашому житті й так, на превеликий жаль, не мало.       

То ж якими були ці перші кроки і перші важливі здобутки Мирона Помпеля - депутата Закарпатської обласної ради?!   

У перші дні своєї каденції депутати Закарпатської обласної ради VII скликання, рішенням від 22 грудня 2015р. №107 звернулись до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з пропозицією включити Закарпатську область до переліку областей, у яких реалізується експеримент щодо спрямування в обласний бюджет 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних надходжень митних платежів на території області. Одним із головних ініціаторів цього звернення був саме Мирон Помпель.

«Орієнтовна потреба в коштах з фінансового забезпечення реконструкції та поточного ремонту автодоріг загального користування Ужгородського району складає 60 млн грн. Тож, при поступленні коштів від експерименту у обласний бюджет та їх розподілі, прошу передбачити фінансування вищезазначених робіт у вказаному обсязі», - писав Мирон Помпель у запиті. І ЙОГО БУЛО ЗАДОВОЛЕНО! А відповідно на Закарпатті дороги стали набагато кращі!!!

Ось додатково відео цієї ж дороги станом на серпень 2018 року: М-24 Мукачево-Берегове КПП Лужанка від с. Яноші до м. Мукачево.

І таких прикладів вдосконалення дороги можна назвати далеко не мало. А дороги в Україні одна із найважливіших проблем, виходить що Мирон Помпель будучи депутатом обласної ради позбавив жителів Закарпаття, як мінімум однієї проблеми.

Не дорогами єдиними в перші місяці перебування у складі депутатського корпусу Закарпатської обласної ради переймався Мирон Помпель!!!

З ініціативи депутата обласної ради Мирона Помпеля в Анталовецькій школі встановили сучасну систему опалення, також партнерську участь в цьому проекті тоді взяв закордонний інвестор з Чехії, гетьман Пардубицького краю Чеської Республіки Мартін Нетолицький. 

Тоді, 28 липня 2016 року з ініціативи Мирона Помпеля та за підтримки всіх депутатів від фракції «Відродження» в Закарпатській обласній раді було ухвалено рішення 389 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 05.01.2016 №134 «Про обласний бюджет на 2016 рік» (зі змінами від 17.03.2016, 05.04.2016, 14.06.2016). Згідно цим рішенням, з обласного бюджету було виділено 300 тис грн як співфінансування до Програми співробітництва Закарпатської області України та Пардубіцького краю Чеської Республіки на реконструкцію системи опалення Анталовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Ужгородського району. Тоді й було здійснено повну реконструкцію системи опалення в школі - облаштовано котельню на твердому паливі, встановлено сучасний котел.

«Саме тому з часу, як я став депутатом Закарпатської обласної ради, постійно лобіюю питання реконструкції системи опалення в школі. Я сам вчився в цій школі, тож хотів би, аби наші діти здобували знання в теплих і зручних класах, аби думали над тим, як і що вивчити, а не як зігріти пасти в ручках і записати завдання…» - зазначив тоді депутат Мирон Помпель.

Тарифи, «комуналка», газ – чим тут зарадив Мирон Помпель.

Не обійшов увагою Мирон Помпель  й запровадження мораторію на введення в дію тарифів на комунальні послуги. Результатом стало рішення «Про встановлення тимчасового мораторію (заборони) на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення Закарпатської області». Пізніше подібна ситуація повторилася із скасуванням абонплати за газ.

«Закарпаття багате на санаторну систему, але, на жаль , бідне на санаторно-курортні послуги саме дітям, тому ми повинні зробити все можливе, аби не втратити існуючі можливості», – саме так депутат Мирон Помпель коментував питання добудови лікувального корпусу єдиного в Закарпатській області дитячого пульмонологічного санаторію “Малятко”, що розташований в селі Оноківці Ужгородського району. Відповідний запит на виділення коштів він адресував Закарпатській облдержадміністрації.

І це далеко не все, що зробив Мирон Помпель в перші місяці будучи депутатом Закарпатської обласної ради.

Загалом протягом неповного першого року на посту депутата Мирон Помпель зареєстрував 20 депутатських звернень -  усі з яких виконано. Але окрім запитів, була і щоденна допомога у дрібних, але не менш важливих для людей справах - це і допомога та подарунки до свят дитсадкам і школам району, і збереження пасовищ для худоби, і грошова допомога, і водонапірні башні, і підтримка сільських футбольних команд, облаштування майданчиків, і т. д.

«Ми не повинні забувати, що в першу чергу захищаємо інтереси людей, і політики тут немає», -  неодноразово підкреслював Мирон Помпель в перший рік свого депутатства.  

  • Звісно, зараз ще довго можна продовжувати підводити підсумки наступних років депутатства Мирона Помпеля!!! Але жителі Закарпаття й так чітко знають, що важливі здобутки Мирона Йосиповича з кожним днем зростали у геометричні прогресії.
  • А тому більш важливим сконцентруватись уже на сьогоденні, яке згідно тверджень самого Мирона Помпеля має принести жителям Ужгородщини тільки неодмінне покращення!!!

Перші кроки для нового аеропорту на Закарпатті уже зроблені. Будівництво аеропорту на Середнянщині кандидат на посаду однойменної ОТГ Мирон Помпель вважає пріоритетом номер один!!!

Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення, яке в обов’язковому порядку підтримав Мирон Помпель - це виділити у поточному році 30 мільйонів гривень для виконання передпроектних та проектних робіт для будівництва сучасного аеропорту на Закарпатті. Цей аерепорт є край важливим та очікуваним проєктом для всієї інфраструктури в регіоні, зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Розпорядженням голови Закарпатської ОДА Олексієм Петровим, до складу обласної робочої групи з питань напрацювання пропозицій щодо потенційних місць під будівництво аеропорту на території області був включений депутат Закарпатської обласної ради  Мирон Помпель.

Ще одна важлива деталь – новий аеропорт на Закарпатті планується зводити в рамках державно-приватного партнерства із залученням інвестицій у розмірі 3 – 4 млрд грн. Де держава бере на себе витрати на будівництво аеродрому, а приватний інвестор – зведення терміналу. Отже це стане не просто інфраструктурним проєктом держави, але й значною приватною інвестицією в розбудову Закарпатської області.

Будівництво нового аеропорту на Закарпатті передбачає:

  • довжину злітно-посадкової смуги не менше 2500 метрів;
  • можливість приймати літаки класу А320 / В737;
  • пасажиропотік 200 – 300 тис. на рік із можливим збільшенням до 500 – 600 тис.

Це дає можливість відкрити сполучення до:

  • Києва, Дніпра, Харкова, Одеси;
  • Польщі, Угорщини, Чехії, Італії, Іспаніі;̈
  • Чартери: Туреччина/Єгипет.

Проєкт включили до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

  • Що ж, як бачимо ціль яку поставив перед собою Мирон Помпель прийшовши на посаду Голови Середнянської ОТГ – не з простих. Але всі ми знаємо, що Мирон Йосипович вже звик виконувати для свого народу завдання будь-якої складності. А тому, впевнені, що й ця вершина буде неодмінно покорена  цим успішним господарником заради своєї успішної громади!!!
  • А для того щоб стати успішною громадою жителям Середнянщини залишилось зробити всього лиш один крок – це підтримати Мирона Помпеля у виборах на посаду Голови Середнянської ОТГ.
Теги: Мирон Помпель,депутат Мирон Помпель,Помпель,Закарпаття,Середнянщина , аеропорт, Закаррпатський депутат Мирон Помпель, Мирон Йосипович Помпель, Помпель Мирон Закарпаття, Середнянська ОТГ Мирон Помпель, Середнянська селищна громада Мирон Помпель, кандидат на посаду Голови Середнянської селищної громади Мирон Помпель, Помпель Мирон село Андріївка,Андріївка, Помпель Мирон село Гайдош, село Дубрівка,Дубрівка,Ірлява, Помпель Мирон село Ірлява, Помпель Мирон село Кибляри,Кибляри, Помпель Мирон село Лінці,Лінці, Помпель Мирон село Ляхівці,Ляхівці, Помпель Мирон село Пацканьово,Пацканьово,Середнє,село Середнє, Помпель Мирон селище міського типу Середнє,Мирон Йосипович Помпель, Помпель Мирон Йосипович біографія досьє,Мирон Йосипович,Помпель Мирон Церква, Помпель Мирон Меценат, Помпель Мирон паломництво, Помпель Мирон село Худльово, Помпель Мирон село Чабанівка, Помпель Мирон село Чертеж,депутат,депутат Закарпатской областной рады Мирон Помпель, депутат Закарпатської обласної ради Мирон Помпель,депутат Закарпатської обласної ради Помпель,депутат Закарпатской областной рады Помпель,Закарпатська обласна рада,Середнянська ОТГ,Середнянська селищна рада,УжгородщинаМирон Помпель, Помпель Мирон Ужгород, Помпель Мирон обласна рада, Помпель Мирон депутат обласної ради, Помпель Мирон село Анталовці, Помпель Мирон село Верхня Солотвина, Помпель Мирон село Вовкове,: Мирон Помпель,Ужгородщина,Польща, Угорщина, Чехія, Італія, Іспанія,Київ, Дніпро, Харков, Одеса,Киев,Днепр,Одесса,Харьков,Испания,Польша,Угорщина ,Чехия,Закарпатье,Закарпатська ОДА,ОДА,Кабінет Міністрів України,Кабінет Міністрів ,Кабмін України,Кабмін,Кабмин,Кабмин Украины,Украина,Україна,Кабинет Министров ,Кабинет Министров Украины,Олексій Петров,Петров
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР