Мізрах Ігор про першого Президента незалежної України Леоніда Макаровича Кравчука

Мізрах Ігор про першого Президента незалежної України Леоніда Макаровича Кравчука
160208 ПЕРЕГЛЯДІВ

За іронією долі, очолити найуспішнішу спробу зі створення української держави у двадцятому столітті випало тій людині, яка усе своє життя боролася проти українського самостійницького руху.

Саме йому - Кравчуку Леоніду Макаровичу!

А от пряма мова Першого Президента, великої досвідченої людини: «... Власне такою от країною попід двома прапорами і була Україна за часів мого урядування. Мистецтва політичної рівноваги вистачило якраз на три роки мого правління — від 1991 до 1994 року. У 1994 році вибухне Крим, у 1994 розпочнеться війна у Чечні та Генштаб збройних сил Російської Федерації розробить план гібридної війни, який страшенно нагадуватиме те, що ми побачимо у 2014 році. У 1994 вибухне Донбас — щоправда, суто економічними шахтарськими страйками. У 1994 захиталася травмована пострадянська економіка України. Мистецтва політичної рівноваги вже було недостатньо. Потрібен був нахрап. Потрібен був наступний президент…»

Мудро! Життєво! Правдиво!

А от Кравчук Леонід Макарович вже глава делегації України в Тристоронній контактній групі ...

Жодного дня без політики! Жодного дня без України!

30 вересня відбувається чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції за участю делегацій України, Російської Федерації та за модераторства ОБСЄ.

Близько чотирьох годин триває обговорення процедурних питань, що, однак, не дозволяє одразу перейти до розгляду питань порядку денного засідання.

«Не блокувати переговорний процес і зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України», – закликає уповноваженого представника Російської Федерації Бориса Гризлова  «наш Перший»- Леонід Макарович на самому початку засідання.

«Сторони мають працювати над реалізацією рішень глав держав Нормандського формату, досягнутих під час Паризького саміту, наближаючи мир, якого так прагнуть люди!».

І знов він закликає уповноваженого представника Російської Федерації Бориса Гризлова "не блокувати переговорний процес і зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України".

"Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна – незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови!", - говорить Кравчук і закликає в черговий раз Росію не створювати "каменів спотикання", а "рухатися вперед, зосередившись на посиленні режиму припинення вогню, звільненні утримуваних сторонами осіб, розв’язанні проблем, у вирішенні яких зацікавлені прості люди",

От така позиція Першого Президента, якому зовсім небайдужа доля України!

Для українців великий дар, почути слова великоі людини, яка фактично відкрила для нас незалежність нашої держави:

«Раніше, коли мені задавали питання, що ви побажаєте українцям, я говорив - потерпіть ще. Зараз я знімаю це слово. Воно не пройшло випробувань часом. Я звертаюся до вас, щоб ви посилювали свою віру в те, що віра дасть нам силу і дасть нам мужність прибрати зі шляху все, що заважає нам жити», - сказав Леонід Макарович.

Треба мати розум, силу волі, політичний досвід, свідомість і державницьку позицію, щоб все правильно збалансувати і залишитися ВЕЛИКОЮ ЛЮДИНОЮ З ДЕРЖАВНИЦЬКОЮ УКРАІНСЬКОЮ ПОЗИЦІЄЮ, яким залишається і по сьогодні Леонід Макарович Кравчук, з яким я мав честь спілкуватись.

Ігор Мізрах

політик, громадський діяч,

журналіст, шеф-редактор

журналу “PERSONA.TOP”

Теги: Мізрах Ігор Аркадійович,Мізрах Ігор,Леонід Кравчук,Леонід Макарович Кравчук,Кравчук Леонід Максрович,PERSONA.TOP,перший президент України,ТКГ,ОБСЄ,Тристороння контактна група,Донбас ,війна, Мизрах Игорь Аркадьевич, Игорь Аркадьевич Мизрах,Мизрах , политика
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР