За 9 місяців СБУ не допустила економічні збитки держави на суму 45,8 мільярда гривень

За 9 місяців СБУ не допустила економічні збитки держави на суму 45,8 мільярда гривень
171274 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку року, у межах комплексу заходів з контррозвідувального захисту критичної інфраструктури та економічного потенціалу держави, Служба безпеки України не допустила збитки країни на суму 45,8 мільярда гривень.

За матеріалами спецслужби розірвано 151 збитковий зовнішньоекономічний контракт та відновлено право державної власності на фінансово-матеріальні цінності вартістю 4,9 мільярда гривень. Оперативники спецслужби попередили виникнення 728 надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури.

Співробітники СБ України попередили зрив аукціону з продажу держпакету акцій київського готелю «Дніпро», продаж якого поповнив бюджет на понад 1,1 мільярда гривень. Блоковано протиправний механізм імпорту природнього газу з ЄС, через який організатори ухилились від сплати податків на 150 мільйонів гривень. Також попереджено оборудку з незаконної передачі земель Національної академії наук вартістю більше ніж 300 мільйонів гривень у постійне користування забудовнику.

Упродовж року оперативники СБУ викрили механізм вирубки дерев у держлісгоспах, який завдав збитки державі на понад 5 мільярдів гривень, та розкрадання 439 мільйонів гривень, виділених на реконструкцію аеропорту «Бориспіль».

Загалом у 2020 році за матеріалами СБУ розпочато 1759 кримінальних проваджень, винесено 106 вироків суду.

ssu.gov.ua

Теги: СБ України, СБУ, Служба безпеки України
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР