Чернігівський мер (олігарх) Атрошенко заробляє мільйони на “енергетичних прокладках”, – нардеп Поляков

Чернігівський мер (олігарх) Атрошенко заробляє мільйони на “енергетичних прокладках”, – нардеп Поляков
144631 ПЕРЕГЛЯДІВ

Змінити кілька разів політичне забарвлення, перетворившись із патріота на регіонала, а пізніше – на «порохобота»? Легко, якщо ціна питання – сотні мільйонів гривень. Як один із найзаможніших мерів України фактично приватизував ціле місто? Та чому прийняти гарячу ванну в Чернігові – розкіш? Дивіться у сюжеті Артема Поліковського.

Владислав Анатолійович Атрошенко – чинний міський голова Чернігова, нардеп попередніх скликань від партій «Наша Україна», «Партія регіонів» та «Блок Петра Порошенка».

Розпочав кар’єру Атрошенко економістом у банку. За рік він виріс до фінансового директора, змінивши аналогічні посади у кількох компаніях. У політику пішов 2002 року, ставши нардепом від «Нашої України». Відтак Ющенко призначив його головою Чернігівської ОДА, але звільнив менш ніж за рік.

Після чергової невдалої спроби у 2006-му пройти до Верховної Ради, Атрошенко п’ять років працював у комерції і тільки у 2012-му знову став нардепом… від Партії регіонів! Попри голосування за диктаторські закони, пройшов до парламенту знову, із командою Порошенка. А у 2015 році виборов крісло міського голови Чернігова, яке не має наміру залишати і наступні п’ять років.

chernigiv3
Атрошенко у владі з 2002 року Фото: СтопКор

Та й справді меру є, чим пишатися. Адже якщо оцінювати тільки за платіжками, то в Чернігові живуть найбагатші люди України.

Торік тодішній глава Міністерства юстиції Павло Петренко взагалі назвав ситуацію з нарахуванням тарифів за опалення у Чернігові змовою. На його думку, тарифоутворення в місті контролюють так звані «енергетичні барони».

chernigiv2
Атрошенка визнали одним з найзаможніших мерів Фото: скріншот

Про корупційні оборудки в Чернігові, завдяки яким сотні мільйонів гривень крадуть із бюджету, відкрито говорять і в парламенті.

«Одна з таких оборудок – комерційні прокладки між ТЕЦ та споживачем… І при цьому чернігівці сплачують найвищий тариф за тепло і гарячу воду в Україні, а наш мер щорічно збагачується на сотні мільйонів гривень», – розповідає нардеп Антон Поляков.

Найцікавіше, що рівно п’ять років тому в передвиборчій програмі пан Атрошенко божився і клявся знизити тарифи удвічі. Натомість цифри лише зростали. А пояснюється цей комунальний грабіж дуже просто: серед бенефіціарів «Облтеплокомуненерго» фігурує прізвище чинного міського голови Чернігова Владислава Атрошенка.

«Це все ширма, за якою стоїть корупційна команда мера і сам мер. Вони скупили багато підприємств: асфальтні, бетонні, айтішні та інші, й весь бюджет міста направляють на ці підприємства. Це десятки мільярдів коштів за ці роки», – коментує народний депутат Валерій Дубіль.

stopcor.org

Теги: мер Чернігова,Чернігов,Владислав Анатолійович Атрошенко,Владислав Атрошенко,мер Атрошенко,корупційні схеми,статки,нардеп Поляков,Антон Поляков,ТЕЦ
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР