«НЕ.ЧЕСТЬ» - ПРЕМІЯ, ЯКУ ОТРИМАВ СУДДЯ КСУ ПЕТРО ФІЛЮК РОЗКРИВАЄ ВСЮ СУТЬ КАТАСТРОФИ В ДЕРЖАВІ ЩОДО СКАСУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА НЕДОСТОВІРНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ

«НЕ.ЧЕСТЬ» - ПРЕМІЯ, ЯКУ ОТРИМАВ СУДДЯ КСУ ПЕТРО ФІЛЮК РОЗКРИВАЄ ВСЮ СУТЬ КАТАСТРОФИ В ДЕРЖАВІ ЩОДО СКАСУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА НЕДОСТОВІРНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ
189037 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 жовтня Конституційний суд України ухвалив рішення у справі за поданням 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування. Рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, скасування незаконного збагачення і конфіскації активів, набутих корупційним шляхом, скасування недостовірного декларування.

Скасування  відповідальності за недостовірне декларування Конституційним судом на даний час в Україні є темою і проблемою номер один, адже це рішення може призвести до вкрай непередбачуваних наслідків.

Так, за словами Президента Володимира Зеленського, останнє скандальне рішення Конституційного суду є "прямим і швидким шляхом до кровопролиття".

У своєму аудіо зверненні Гарант підкреслив:

"Якщо той хаос, який творить Конституційний суд за гроші, ми не зупинимо, тоді отримаємо протистояння на вулицях. І, до речі, ця відповідь від суспільства буде жорсткою, але справедливою. Чи готові ми поставити на кон смерть країни? А якщо ні, то разом беремо на себе відповідальність і разом відновлюємо справедливість і законність".

- АЛЕ ЧОМУ ЗАРАЗ ПРАКТИЧНО ВСІ, ВКЛЮЧАЮЧИ ПРЕЗИДЕНТА ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО ВІДКРИТО ЗАЯВЛЯЮТЬ ПРО ТЕ, ЩО КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД ЗА ГРОШІ ПРИЙМАЄ ДОЛЕНОСНІ ДЛЯ УКРАЇНИ РІШЕННЯ???

ВІДПОВІДЬ КРИЄТЬСЯ У ДОВОЛІ ПРОСТИХ СЛОВАХ:

- ЩО ПОНАВИБИРАЛИ ТО І МАЄМО! ТОЧНІШЕ: ПРОДАВШИ МІСЦЯ У ЛАВИ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ – ТЕПЕР ПОЖИНАЄМО ГІРКІ ПЛОДИ, ЯКІ ЗАГРОЖУЮТЬ ІСНУВАННЮ НАШОЇ КРАЇНИ

І тут, серед першого що приходить на думку, пригадується минулорічне нагородження одного із суддів КСУ Петра Філюка - премією «НЕ.ЧЕСТЬ тижня».  Тепер же ця тижнева нагорода «НЕ.ЧЕСТЬ» явно перетворюється мало не у катастрофу для нашої країни. Скажемо так, в листопаді 2019 року журналісти «24 каналу» - як у «воду гляділи» критикуючи доленосне призначення Петра Філюка на посаду одного із суддів Конституційного суду.

Нагадуємо, що 29-30 жовтня 2019 року відбувся позачерговий з'їзд суддів, згідно якого до лав Конститутційного Суду України потрапив - ФІЛЮК Петро Тодосьович. Та питання законності призначення і перебування цього судді на теперішньому місці праці залишається відкритим і по сьогоднішній день!!!

Тоді, серед 16 кандидатів, які були допущені до конкурсу Радою суддів - 14 виявились недоброчесними, серед них був і Петро Філюк. Та, це як виявилось – аж ніяк не вплинуло на його призначення. ЧОМУ!???

В матеріалі журналістів «24 каналу» йдеться, що його конкуренткою тоді була Наталія Денисенко - заслужена юристка України з 20 річним стажем роботи. Вона ще в 1998 році почала працювати в Секретаріаті Конституційного Суду, спочатку головним консультантом науково-аналітичного відділу. Пізніше була підвищена до завідувача.

ПАНІ ДЕНИСЕНКО ЖУРНАЛІСТИ ВІДДАЛИ ПРЕМІЮ «ЧЕСТЬ тижня», адже за всіма параметрами саме вона, а не Петро Філюк, тоді мала зайти вільне крісло судді КСУ.

А в своєму виступі на З'їзді суддів кандидатка зазначила, що як суддя Конституційного суду, буде керуватись в першу чергу порядністю. Попри палку промову та значний досвід Денисенко, з'їзд суддів не обрав її на посаду судді Конституційного Суду.

А обрали тоді суддею Конституційного суду ФІЛЮКА Петра Тодосьовича - кандидата, який безкоштовно отримав 2,5 гектари землі, на якій звів коштовний маєток та оформив його на батька.

Кілька років тому Філюк отримав шість земельних ділянок під Луцьком. Ринкова вартість землі у цьому районі сягає 1000 доларів за сотку. Проте, за словами судді, на його землі раніше було сміттєзвалище, яке він привів до ладу. А тому сільська рада виділила йому землю безкоштовно. Дивлячись на територію зараз, важко в це повірити. Сьогодні там розміщено елітний маєток, площею 252.2 кв.м. Та його офіційним власником є не сам кандидат, а його батько. Задекларована вартість маєтка – 326 875 грн – явно занижена.

Премію НЕ.ЧЕСТЬ тижня за сумнівне набуття землі та ще більш сумнівні статки родини тоді й й отримав суддя Конституційного суду України Петро Філюк.

А от статки сина Філюка – Андрія  надто високі як для на той час військового прокурора. Відповідно до декларації за 2018 рік у нього та дружини квартира та 3 гаражі у Харкові, квартира у Києві, частка у спільній власності на квартиру у Луцьку, та вищезгаданому будинку на Волині, два дорогих авто.

Крім того, у липні 2019 року Андрій Філюк, син судді КСУ, придбав Mercedes-Benz 2013 року випуску за 356 тис грн. При цьому ринкова вартість такого авто - вдвічі більша.

Нагадаємо, Андрій Філюк тривалий час працював під керівництвом екс Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, а згодом після їх звільнення із прокуратури – був одним із так званих скандально-відомих «адвокатів із гастроному». 

Скріншот: сайт sxemy.com

Тоді, на думку ">журналістів, саме суддя КСУ Петро Філюк вплинув на те, щоб через гастроном своєї дружини: Матіос, його син Андрій і вся компанія екс військових прокурорів – отримали адвокатські «корочки».

Як бачимо, через цей можливий вплив Петром Філюком на отримання адвокатських посвідчень Матіосом і КО-мпанією – чітко відслідковується те, що корупціонери стоять горою один за одним. Нагадуємо, що Анатолій Матіос і його «новоспечені» адвокати неодноразово були під прицілом ЗМІ щодо своїх сумнівно нажитих статків!

Скріншот: сайт sxemy.com

Своїм голосом щодо скасування відповідальністі за недостовірне декларування Петро Філюк одним «підписом вбив кількох» зайців» :

  • можливо – заробив грошей за це рішення, адже навіть Володимир Зеленський звернув увагу на те, що «Конституційний суд за гроші творить хаос»;
  • прикрив своє незаконне збагачення, а також свого сина із Анатолієм Матіосом і всією когортою "адвокатів з гастроному»   

Премія «НЕ.ЧЕСТЬ тижня» в 2019 році, яку ОТРИМАВ СУДДЯ КСУ АНДРІЙ ФІЛЮК РОЗКРИВАЄ СЬОГОДНІ - ВСЮ СУТЬ КАТАСТРОФИ В ДЕРЖАВІ ЩОДО СКАСУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА НЕДОСТОВІРНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ!

І ЦЕ ФАКТ!!!

АДЖЕ ЯКЩО Б СУДДІ СВОЇ ПОСАДИ НЕ КУПУВАЛИ, А ВИБИРАЛИСЬ ЧЕСНО – ТО ЯВНО ЦЬОГО ЩО МАЄМО СЬОГОДНІ ДОВКОЛА КСУ – НЕ БУЛО!!!

І ПОРЯД З ЦИМ – НЕ БУЛО Б СУМНІВНОГО ОТРИМАННЯ АДВОКАТСЬКИХ ПОСВІДЧЕНЬ ЧЕРЕЗ «ГАСТРОНОМ» АНАТОЛІЄМ МАТІОСОМ, АНДРІЄМ ФІЛЮКОМ І ВСІЄЮ ЇНЬОЮ КОМПАНІЄЮ ЕКС ВІЙСЬКОВИХ ПРОКУРОРІВ!

ВИСНОВОК ОДИН: КОРУПЦІЯ – ПОРОДЖУЄ КОРУПЦІЮ, І ЯКЩО НЕ ПРИСІКАТИ ОДНІ ЗЛОЧИНИ, В РЕЗУЛЬТАТІ КРАЇНА СТАЄ НА ПОРОЗІ КАТАСТРОФИ!!!     


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора. 

Автор: Захар Окуленко

Теги: КСУ ,Андрій Філюк,Філюк,суддя Філюк,Петро Філюк,суддя Петро Філюк,Наталія Денисенко,Філюк Петро Тодосьович,Анатолій Матіос,Матіос ,Конституційний Суд,Конституційний суд України,суддя КСУ Петро Філюк,військові прокурори,військова прокуратура ,Адвокаты Матиос,декларація,недостовірне декларування
ПРЯМИЙ ЕФІР