ВИБОРИ ДО ОБУХІВСЬКОЇ ОТГ: СУД ПРИПИНИВ ПОВНОВАЖЕННЯ ТВК ТА СКАСУВАВ ПРОТИПРАВНІ РІШЕННЯ ПРО ВИЗНАННЯ ПЕРЕМОЖЦЕМ НА ПОСТ ГЛАВИ ОТГ ОЛЕКСАНДРА ЛЕВЧЕНКО

ВИБОРИ ДО ОБУХІВСЬКОЇ ОТГ: СУД ПРИПИНИВ ПОВНОВАЖЕННЯ ТВК ТА СКАСУВАВ ПРОТИПРАВНІ РІШЕННЯ ПРО ВИЗНАННЯ ПЕРЕМОЖЦЕМ НА ПОСТ ГЛАВИ ОТГ ОЛЕКСАНДРА ЛЕВЧЕНКО
178062 ПЕРЕГЛЯДІВ

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких обрали мерів, голів сільських та селищних рад, депутатів до рад усіх рівнів від громад. На даний час доля обраних до влади по більшості округів уже відома, але є й такі громади де й досі тривають запеклі бої щодо мерських та депутатських крісел. Причиною тому є, нажаль, масові фальсифікації без яких не обійшлись цьогорічні жовтневі вибори.

Особливо загостреною є ситуація довкола виборів в Обухівській ОТГ, яку вже навіть озвучують Народні депутати з трибуни у Верховній раді. Так, нардеп від політичної партії «Голос» Лозинський Роман Михайлович заявив, що в Обухові у його політсили намагаються вкрасти результат. На двох дільницях в уточнених протоколах партії «За майбутнє» «намалювали» +80 голосів. Небагато, але завдяки цьому вони можуть отримати плюс одного депутата, а «Голос», навпаки, втратить один мандат.

Зазначимо, що порушення зафіксували не лише представники «Голосу», але і «Європейської Солідарності», «Слуги Народу», «Удару» та «Батьківщини». Навіть голова дільниці заявив про фальсифікацію уточненого протоколу.

Та озвучені нардепом Лозинським проблеми з виборчим процесом далеко не єдині. А що найгірше – до фальсифікацій, покривання цих фальсифікацій можуть бути причетні члени Обухівської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області на чолі із головою цієї комісії. Дана ТВК зараз практично «гримить» на всю Україну, адже якщо протягом перших днів після виборів там вдавалось приховувати можливі злочини – то на даний час це уже неможливо!

Так, приміром, спостерігачів, кандидатів в депутати і громадськість вкрай обурило два рішення прийняті цією ТВК 30 жовтня. А саме те, що  Територіальна виборча комісія попри значні порушення Виборчого Законодавства винесла два рішення:

- постанову про підведення підсумків голосування з виборів Обухівського міського голови в одномандатному виборчому окрузі та винесення постанови Обухівської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області від 30 жовтня 2020 року №161 "Про підведення підсумків голосування з виборів Обухівського міського голови в одномандатному виборчому окрузі"

- постанову  Обухівської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області від 30 жовтня 2020 року №162 "Про реєстрацію Обухівського міського голови"

В дане беззаконня втрутилась «Феміда», і на сьогоднішній день уже винесена окрема ухвала Київським окружним адміністративним судом, згідно якої постанови від 30 жовтня №161 "Про підведення підсумків голосування з виборів Обухівського міського голови в одномандатному виборчому окрузі" і №162 "Про реєстрацію Обухівського міського голови" – СКАСОВАНІ!!!

Також суд  визнав протиправними дії Обухівської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області, які виразилися у неналежному неприйнятті рішень по розгляду скарг та проведення повторного підрахунку голосів виборців на більше як 30- ти виборчих дільницях.

Та найголовніше те, що Київський окружний адміністративний суд визначив достроково припинити повноваження голови та членів Обухівської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області внаслідок допущених грубих порушень виборчого законодавства.

Що ж, наразі ми продовжуємо слідкувати за ситуацією із наявністю нових фактів ознайомлюватимемо громадськість. Та наразі, уже є «промінь надії», що в Україні все таки можна добитись справедливості і дати відсіч фальсифікаторам заради майбутнього українського народу.  

Теги: Лозинський Роман Михайлович,Обухів,Обухівська ОТГ,вибори Обухів, Олександр Левченко,Левченко Обухів,Левченко вибори,Секретар Обухівської ТВК,Обухівська ТВК, мер Обухова Левченко, Олександр Левченко фальсифікації,Левченко фальсифікації,фальсифікація виборів,Пендюр Андрій Борисович,Карусель,ДВК,фальсифікації
ПРЯМИЙ ЕФІР