Генеральний директор "Укренергоатому" Валерій Токарь висловив експертну думку щодо запуску першої атомної електростанції Республіки Білорусь – «БелАЕС»

Генеральний директор "Укренергоатому" Валерій Токарь висловив експертну думку щодо запуску першої атомної електростанції Республіки Білорусь – «БелАЕС»
171847 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, 7 листопада в Республіці Білорусь недалеко від агромістечка Ворняни, що у 18 кілометрах від міста Островець Гродненської області було офіційно відкрито БелАЕС – першу атомну електростанцію в Білорусі, типу АЕС-2006. На відкриття станцію прибув особисто Олександр Лукашенко, який зазначив:  "Все так буденно, наче метро побудували. Історичний момент - країна стає ядерною державою».

Довкола будівництва і запуску цієї АЕС практично без перерви тривають постійні розмови різного характеру, що навіть вже перейшли до дій. Так, Литовський Сейм оголосив станцію загрозою національній безпеці і законодавчо заборонив закупівлю і експортний пропуск енергії БелАЕС через свої енергомережі. Польща і Естонія також раніше заявляли, що приєднуються до бойкоту. Відмова від енергії Білоруської АЕС підтвердила і Латвія.

Ця подія для Білорусії має велике значення, а тому є однією із топ обговорюваних тем цієї країни. Варто відзначити, що Головний телеканал цієї держави, "Беларусь 1" 8 листопада в якості експерта долучив до телеефіру ">Генерального директора «Укратомэнерго» Валерія Токаря. Як запуск Островецької АЕС посилить конкуренцію серед західних компаній, що генерують електроенергію? І чому "прибалтійська братство" переживає кризу через запуск? Про безпечність та плюсах одного з найбільших проектів в історії Білорусі – це та інше журналісти обговорили з генеральним директором "Укренергоатома" Валерієм Токарем.

Український експерт зазначив, що атомна енергія, на його думку, є основним джерелом енергії, а також додав, що атомна енергетика в сучасному світі може вирішити одну із глобальних проблем людства. Також, Валерій Токарь підкреслив, що атомна енергетика може бути цілком безпечною і надзвичайно позитивно впливає на економіку держави.

Детальніше у відео сюжеті телеканалу «Беларусь 1»

Теги: Укренергоатом,Валерій Токарь,БелАЕС,атомна енергетика,АЕС ,Білоруська АЕС
ПРЯМИЙ ЕФІР