В. о. Голови ДФС Сергій Солодченко: Якщо треба змінити всіх, я готовий змінити всіх!

В. о. Голови ДФС Сергій Солодченко: Якщо треба змінити всіх, я готовий змінити всіх!
179441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виконуючий обов’язки Голови ДФС, в ході оперативної наради з керівниками структурних підрозділів фіскальної служби, яка відбулась у форматі відеоселектору, прокоментував ситуацію із затриманням керівника Головного управління протидії економічним правопорушенням Державної фіскальної служби України на отриманні хабаря.

«Я наголошую на неприпустимості проявів хабарництва в рядах служби. Якщо треба змінити всіх, я готовий змінити всіх!», – зауважив керівник Державної фіскальної служби України Сергій Солодченко.

В ході звернення до керівного складу центрального апарату фіскальної служби та її територіальних органів, він попередив про неможливість контактів з представниками бізнесу поза межами відомства. «Я забороняю всьому особовому складу проводити індивідуальні зустрічі будь з ким поза межами службових кабінетів. Якщо я побачу чи дізнаюсь, у тому числі й через телефонну лінію ПЛІД, що хтось з кимось буде спілкуватись стосовно професійних питань поза межами служби – буду приймати відповідні кадрові рішення», – наголосив Сергій Солодченко.

Він нагадав, що основною метою відкриття кримінального провадження є його спрямування до суду, а не маніпулювання їм з метою отримання неправомірної вигоди.

Серед інших заборон Сергій Солодченко також нагадав про неприпустимість будь яких службових дій, які знаходяться поза межами кримінального процесуального законодавства. А саме, мова йшла про заборону проведення будь-яких слідчих дій без наявності відповідного рішення суду.

«Для того, щоб змінити країну, в першу чергу необхідно починати з себе. І це не просто слова. Це треба робити кожного дня. У вас є діти, у вас є родини. Якщо ви думаєте, що вас ніхто не впіймає – ви дуже помиляєтесь!», – звернувся до підлеглих очільник ДФС.

У підсумку наради Сергій Солодченко нагадав та наполегливо порадив, під особисті зобов’язання, дотримуватись норм антикорупційного законодавства та обмежень працівників ДФС при проведенні слідчих дій та оперативних заходів, доведених до особового складу численними листами, з метою недопущення протиправних дій.

Теги: В. о. Голови ДФС,Сергій Солодченко,В.о. Голови ДФС Сергій Солодченко,ДФС,Голова ДФС,Державна фіскальна служба України,Солодченко ДФС
ПРЯМИЙ ЕФІР