Іван Баканов: "Взаємодія між Україною та ОАЕ буде й надалі поглиблюватися на користь наших країн". Уряд ОАЕ передав Україні експрес-тести для виявлення COVID-19

Іван Баканов: "Взаємодія між Україною та ОАЕ буде й надалі поглиблюватися на користь наших країн". Уряд ОАЕ передав Україні експрес-тести для виявлення COVID-19
151366 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд Об’єднаних Арабських Еміратів передав Україні майже 240 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусної інфекції COVID-19.

Передача відбулася під час зустрічі голови Служби безпеки України Івана Баканова з Надзвичайним та Повноважним Послом ОАЕ в Україні Салемом Ахмедом Аль-Каабі.

«ОАЕ розглядає Україну як важливого партнера, тому і надалі підтримуватиме її у боротьбі з коронавірусною інфекцією», – зазначив Посол.

У свою чергу Іван Баканов подякував партнерам з ОАЕ і нагадав, що така допомога надається не вперше. Ці медичні тести будуть передані в регіони України для оперативного виявлення COVID-19 у населення та належного реагування на зміни епідеміологічної ситуації.

«Ми високо цінуємо партнерство та дружні відносини між нашими країнами. Я щиро сподіваюсь, що тісна взаємодія між Україною та ОАЕ буде й надалі поглиблюватися на користь наших народів», – зазначив Іван Баканов.

Він також поінформував Посла про залучення спецслужби до боротьби з коронавірусом, особливо в частині протидії фейкам та поширенню недостовірної чи панічної інформації на першому етапі карантинних обмежень.

Нагадаємо, у квітні за дорученням Президента Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об’єднаних Арабських Еміратів та дипломатами обох країн забезпечила повернення 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ.

Тим рейсом також було доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусом. Зокрема, 15 тисяч медичних халатів, 20 тисяч захисних масок, 500 тисяч рукавичок, 30 тисяч пар захисного взуття, 15 тисяч комбінезонів і 6 тисяч літрів дезінфікуючого засобу.

ssu.gov.ua

Теги: Іван Баканов, Служба Безпеки України, СБУ,ОАЕ ,COVID-19,експрес-тести
ПРЯМИЙ ЕФІР