Слобідсько-Кульчієвецький сільський голова Руслан Нестеров – його махінаціям із приховуванням статків позаздрять навіть найзухваліші корупціонери…

Слобідсько-Кульчієвецький сільський голова Руслан Нестеров – його махінаціям із приховуванням статків позаздрять навіть найзухваліші корупціонери…
157903 ПЕРЕГЛЯДІВ

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких обирали мерів, голів сільських та селищних рад, депутатів до рад усіх рівнів від громад. Практично паралельно з підрахунком голосів в нашій державі розгорівся скандал пов'язаний із рішенням Конституційного Суду України № 13-р/2020 від 27 жовтня 2020 року, якщо точніше, то із скасуванням статті 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Вибори і декларування доходів можна вважати пов’язаними справами, особливо це стосується ситуацій коли українці порівнюють статки на «вході й виході» в державні посадові кабінети. В нашій державі, нажаль, часто буває так, що людина приходить на посаду із посередніми статками, а залишає – мало не із золотими злитками в руках, а щоб приховати свої грабежі прибігає навіть до фантастичних методів махінацій із декларуванням свого майна.

Нещодавно ми натрапили на доволі цікаву інформацію із Хмельниччини, стосується вона виборів що відбулись 25 жовтня 2020 року. Там кандидат на посаду Голови Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ Кам’янець-Подільського району Нестерова Руслан Олегович, він же  Слобідсько-Кульчієвецький сільський голова подав 2 скарги (2 та 5 листопада 2020 року) в Центральну виборчу комісію. Пан Нестеров просив визнати дії та бездіяльність Слобідсько-Кульчієвецької сільської територіальної виборчої комісії щодо проведення виборів Слобідсько-Кульчієвецького сільського голови протиправними; прийняти рішення про визнання недійсним голосування із виборів Слобідсько-Кульчієвецького сільського голови та про проведення повторних виборів відповідного сільського голови. Сільський Голова свої вимоги аргументував тим, що сільська територіальна виборча комісія уклала з приватним підприємством договір про виготовлення бюлетенів для голосування за сільського голову (згідно з інформацією порталу «Prozorro», з ПП «Видавництво «Абетка Світ», зареєстрованим у Кам’янці-Подільському — авт.). Проте цей договір не був розміщений на сайті «ДержЗакупівлі.Онлайн». «За таких обставин кандидат вважає, що всі виборчі бюлетені з виборів Слобідсько-Кульчієвецького сільського голови «були виготовлені без відповідної правової підстави та є недійсними», — йдеться у постанові ЦВК.

Довідка: ГОЛОВОЮ СЛОБІДСЬКО-КУЛЬЧІЄВЕЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ ОБРАНИЙ  ЮРІЙ ВОЛОЩУК. ВІДПОВІДНО, НЕСТЕРОВ РУСЛАН ОЛЕГОВИЧ – ВИБОРИ ПРОГРАВ.

Розглянувши скарги Руслана Нестерова, представники Центральної виборчої комісії України постановили залишити їх без розгляду. Крім того, на час написання скарг, на сайті ЦВК ще не було оприлюднено офіційних результатів голосування за Слобідсько-Кульчієвецького сільського голову, тому постало логічне питання : як Нестеров може оскаржити те, чого юридично ще не існує(результати виборів). 

Претензії щодо самих бюлетенів не є надзвичайно поширеним явищем для оскарження, а крім цього суттєвих виборчих порушень там не зафіксовано. Звісно, така його активність і бажання осісти в кріслі Голови ОТГ викликало в нас багато питань, а тому ми вирішили проаналізувати статки які він здобув будучи сільським головою, за що ж він так сильно тримається???

До речі, варто буде згадати, що спостерігачі ОПОРИ виявили аномальний приріст виборців у таких селах Слобідсько-Кульчієвецької сільської громади, як Слобідка-Кульчієвецька (72 виборці/10%), Мукша Китайгородська (115 виборців/5,5%), Оленівка (15 виборців/4,2%) і Тарасівка (14 виборців/3,8%). В результаті зміни виборчої адреси тут додалося 287 осіб з правом голосу, що становить 2,5 % від кількості виборців у громаді станом на 31 липня 2020 року. Таке нетипове збільшення кількості осіб з правом голосу може свідчити про спробу фальсифікацій на виборах у громаді.

Що цікаво, найбільший приріст виборців відбувся в селі Мукша Китайгородська  - 115 людей. Саме в цьому населеному пункті згідно декларації й проживає сім’я Слобідсько-Кульчієвецького голови Руслана Нестерова. До речі, будинок площею у чималих 360,5 м. кв. записаний на батька – Нестерова Олега Юрійовича, а інших житлових площ не вказано…

Хоча згідно даних про доходи за 2018 і 2019 роки його заробітна платня на посаді сільського голови цілком давала можливість придбати житло.

 

40 тис. грн в місяць - непогана заробітна плата як на сільського голову, чи не так?!...  Навіть Президент Зеленський, який в середньому заробляє по 28 тис. грн в місяць – може позаздрити...  

Крім солідної платні у сім’ї Нестерових чимало земельних ділянок, а ще більше – гаражів та поковочних  місць. Якщо глянути на дані з декларації, то складається враження що Руслан Нестеров йшов на вибори для того, щоб в подальшому всі ці місця під авто заповнити?!...

Така ж ситуація із земельними ділянками, та на них зупинятись не будемо, адже є більш цікаві деталі!!!

Ми не дарма зупинились на гаражах і парко-місцях, адже дальше піде мова про автомобілі!!! А тут у Руслана Нестерова цілковита ФАНТАСТИКА якій позаздрять навіть найзухваліші корупціонери!!! 

І мова тут піде навіть не про BMW X5 придбаний 13.06.2014 року дружиною Іриною Нестеровою, який був відображений у декларації за 2017 рік … і який дивним чином пропав із декларацій за 2018  і 2019 роки не вказавши жодних операцій з його продажу…

І навіть не про автомобіль AUDI A3 2015 року придбаний 23.05.2018 який таким же фантастичним чином з’явився у декларації за 2018 рік, без жодної, хоча б символічної суми його придбання…      

Ну а тепер, до «вершини» цинізму і до символічних сум!!! Інформація яку прочитаєте нижче – приведе чи не кожного в шоковий стан!!! Так дурити народ і державу навряд хто наважиться! Тут вже й натяку на фантастику бути не може – це просто жалюгідний вчинок з метою приховання своїх незаконно нажитих грошей за період перебування на посаді Голови Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради.

24 тис. грн за AUDI  Q7, хай навіть 2009 року – це повний абсурд!!! Та і це ще не все, адже даний автомобіль вказаний у декларації за 2019 рік, а у декларації за 2018 рік він відсутній!!! І це при тому, що декларація подана  25 березня 2019 року, тобто більше як через рік після його покупки -  18.01.2018 року. У підсумку виходить так, що сім’я Нестерових рік приховувала придбане авто, а потім вирішила задекларувати за божевільно смішною ціною, яка як мінімум у 15 разів нижча за ринкову!!!   ЦЕ … ВАЖКО ПОЯСНИТИ СЛОВАМИ….

ЙДЕМО ДАЛЬШЕ!

Якщо довіряти даним декларацій Руслана Нестерова, то можна припустити, що його дружина вже другий рік не сплачує отриманий 23.05.2018 року кредит у ПАТ "Державний ощадний банк України" у розмірі 360 тис грн.

Даний кредит протягом 2-ох років вказується сумою без жодних зменшень. Хоча, відповідно до пункту 9 частини першої статті 46 Закону, у декларації відображаються фінансові зобов'язання суб'єкта декларування та членів його сім'ї, які є дійсними станом на останній день звітного періоду. Пояснимо на прикладі: кредитний договір укладено в 2016 році та в тому ж році отримано всю суму кредиту (270 000,00 грн). Станом на 31.12.2017 залишок непогашеної основної суми кредиту становить 200 000,00 грн, сума сплачених коштів в рахунок основної суми кредиту за договором у 2017 році становить 50 000,00 гривень. Розмір сплачених коштів в рахунок процентів за кредитом – 20 000,00 гривень. У такому випадку при заповненні декларації за 2017 рік суб’єкт декларування у розділі "Фінансові зобов’язання" повинен зазначити інформацію про "Отримані кредити" – 200 000,00 грн, "Розмір сплачених коштів в рахунок основної суми позики (кредиту)" – 50 000,00 грн, "Розмір сплачених коштів в рахунок процентів за позикою (кредитом)" – 20 000,00 гривень.

Цікавими також є і відображені доходи за 2019 рік Нестерова Давіда Руслановича 2005 року народження. Адже на той час 14-ти річний син Голови сільської ради зумів отримати в сумі 23 тисячі гривень від:  Управління молоді та спорту( 6 тис), управління "Укрспортзабезпечення" (3 тис) та від відділу культури Кам’янець-Подільської міської ради ( 14 тис).  

Наразі із морально-етичних норм доходи малолітнього сина Нестерова Руслана ми коментувати не будемо. Але, чесно кажучи в нашій державі важко знайти дітей, які в такому віці мали б можливість нехай не на велику суму, но збагатись.  

Звісно, це явно не всі факти махінацій із доходами Русланом Нестеровим, але вже їх цілком достатньо для того, щоб притягнути його до відповідальності коли буде відновлено покарання за недостовірне декларування.   

Але сьогодні хочеться сказати, що найкращим люстратором корупціонерів в нашій державі був, є і буде український народ. Саме тому, його й не обрали Головою Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ!!! 

vse.media

Теги: Нестеров Руслан Олегович,Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ, місцеві вибори,Юрій Волощук,Ірина Нестерова,ПАТ "Державний ощадний банк України",Нестеров Давід Русланович,декларація,доходи,статки,Голова Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ,приховування статків
ПРЯМИЙ ЕФІР