Відбулася найбільша в Україні онлайн-конференції про диджитал кредитування та фінанси — DIGITAL LENDING

Відбулася найбільша в Україні онлайн-конференції про диджитал кредитування та фінанси — DIGITAL LENDING
144818 ПЕРЕГЛЯДІВ

Друзі, нещодавно відбулася цікава подія — DIGITAL LENDING, найбільша в Україні онлайн-конференції про диджитал кредитування та фінанси. Дмитро Зарахович прийняв участь в панельній дискусії «Регуляція та захист прав споживачів» в рамках заходу. Також в дискусії взяли участь Василь Невмержицький з Creditwest Bank Ukraine, Альона Андронікова з Moneyveo.UA, Богдан Тітамир з компанії Гроші Всім / groshivsim.com, Юлія Вітка з організації Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» та Ігор Пашко з Асоціація Фінансових Інституцій (AFI). Модератором дискусії виступив Rostyslav Dyuk.

Під час дискусії спікери обговорювали питання законодавства в сфері інноваційних фінансів, доцільність впровадження фінансового омбудсмента та регулювання новітніх технологій, а також захист прав кредитора в цифровому кредитуванні.

Зокрема, Дмитро Зарахович зазначив, що в Україні поки чимало прогалин в законодавстві в сфері інноваційних фінансів. Наприклад, не напрацьовані правила, які описують ринок таксі-перевезень (Bolt, Uber, Uklon та інші) чи прийом грошей від покупця за доставлений товар в сфері e-commerce. Також є питання по правовому статусу конкретних процесів, пов'язаних з mass-маркетом і фізичними особами. Все це не дає ринку швидко розвиватися і виходити з тіні.

Те саме можна сказати про хмарні послуги та блокчейн — оформлення коректного правового статусу для всіх цих областей надасть поштовх стрімкому розвитку новітніх технологій і призведе до виходу в білу площину ринку, який зараз більш ніж на 90% знаходитися в тіньовій зоні.

Експерти також торкнулися питання фінансового омбудсмена. Дмитро Зарахович вказав на проблему менталітету багатьох українців щодо грошей. Внаслідок багаторічного радянського виховання люди бояться грошей, вони не вміють ними керувати. Нам всім необхідно наполегливо працювати на тим, щоб робити інформацію про гроші більш доступною і нівелювати той страх перед фінансами.

Одним з драйверів, що може поліпшити ситуація в цій сфері, і є впровадження інституту фінансового обмудсмена. Він допоможе врегулювати суперечки між клієнтом і банком на досудовій стадії та покращить умови для ведення бізнес-діяльності як для тих, хто кредитує, так і тих, хто займає гроші.

UAPAY

Теги: DIGITAL LENDING,кредитування ,диджитал ,блокчейн
ПРЯМИЙ ЕФІР