Справу політичного експерта Ігоря Мізраха екс військові прокурори на чолі із Анатолієм Матіосом «шили» за схемою проти екс-Глави Харківської податкової Станіслава Денисюка?

Справу політичного експерта Ігоря Мізраха екс військові прокурори на чолі із Анатолієм Матіосом «шили» за схемою проти екс-Глави Харківської податкової Станіслава Денисюка?
148739 ПЕРЕГЛЯДІВ

Можна із впевненістю сказати, що про екс Головного військового прокурора Анатолія Матіоса в Україні і далеко за її межами вже практично десятиліття ходять мало не «легенди». Особливо це стосується справ, які за часи займаних ним посад він зумів сфабрикувати з метою незаконного збагачення.

Правда, якщо «легенди» - це вигадані і прикрашені розповіді, то діяльність Матіоса, нажаль є реальністю, яка закріплена колосальною кількістю фактів. Близько місяця тому ми вже публікували статтю про «ТОП-справи які фабрикував екс Головний військовий прокурор Анатолій Матіос». Тоді ми згадували декілька знаменитих «справ» Матіоса, які наробили багато шуму і виявилися чистою брехнею, і це:  

  • справа Аркадія Бабченко
  • справа Лабутина-Заярнюка
  • справа Савченко-Рубана
  • справа політичного експерта Ігоря Мізраха

До речі варто підкреслити, якщо б Матіос залишився при високій посаді або був би призначений на одну з таких при Володимиру Зеленському, то, ймовірно, «спецоперації», про які неодноразово пишуть журналісти, стали б системою. І тоді б українцям нам не позаздрив. Тому що напрацьована система фальсифікацій кримінальних проваджень по тяжкими статтями стала б конвеєром: за «шпигунство», «зраду батьківщині», «підготовку перевороту», і т. д. - сиділи б усі громадяни які ставали б на шляху у Матіоса. А особливо сиділи б цікаві Матіосу в фінансовому відношенні персони, тобто ті, на кому він разом із своїми кишеньковими прокурорами намагався незаконно збагатитись.

Варто зазначити, що серед «феноменальних справ» екс Головного військового прокурора і його команди також числиться і таке відоме звершення, яке отримало назву - СПРАВА "ВЕРТОЛІТНИХ ПОДАТКІВЦІВ". Особливо варто звернути увагу як колишній головний військовий прокурор України Анатолій Матіос свідомо збрехав, щоб сфальсифікувати кримінальну справу проти екс-голови Управління державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка. В результаті незаконних дій Матіоса - керівник обласної податкової більше року провів у СІЗО.

Станіслава Денисюка рік тримали в СІЗО 

Затриманий в рамках «вертолітної справи» екс-глава Державної Податкової Адміністрації Харківської області (2006-2011) Станіслав Денисюк починав роботу в податковому відомстві ще в бутність Президентом України Віктора Ющенка. Денисюк був чи не єдиним керівником обласного відомства, який, зважаючи на розбіжності з керівництвом Податкової служби України, був звільнений за скороченням штату. Де-юре і де-факто він ніяк не міг бути об'єктом цієї справи, оскільки в інкриміновані йому періоди був відсторонений від виконання своїх обов'язків у зв'язку з реорганізацією ДПА за Указом Президента України В. Януковича.

Цікавий факт: ЕКС Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в цей же самий час (з 2011 по 2014 ) займав пост заступника керівника Контрольного управління Адміністрації Віктора Януковича і курирував весь силовий блок, включаючи податкові органи. В розпал кривавих подій Революції Гідності Анатолій Матіос – відповідав у Януковича за правоохоронців, саме через нього могли віддаватись криваві накази на вбивство Майданівців. Та після Революції гідності Матіосу якимось дивом вдалося не тільки зберегти позиції, але і отримати підвищення - в серпні 2014 року його стає заступником Генерального прокурора України з портфелем Головного військового прокурора.

Денисюк був затриманий разом з усіма, хто працював при Клименко, без жодного доказу його провини і участі в т.зв. «Вертолітній справі». Разом з тим, Станіслав Денисюк після звільнення з державної служби в 2011-17 роках викладав криміналістику в Національній Юридичній Академії імені Ярослава Мудрого, а також займався приватною адвокатською практикоюТаким чином, Відповідно до Закону України про адвокатуру та адвокатську діяльність, він включений до Єдиного реєстру адвокатів України.

Як адвокат, відповідно до ст. 481 КПК України, Денисюк С.Ф. є «спецсуб'єктом», тому складання, підписання та вручення повідомлення про підозру йому про скоєні злочини зобов'язаний проводити Генеральний прокурор України, його заступник або, у виняткових випадках - прокурор міста Києва або області. У випадку з Денисюком повідомлення про підозру йому зачитав тодішній Головний військовий прокурор Матіос, який не був у відповідності зі статтями 36, 37 КПК України таким обличчям. І складати, підписувати та вручати повідомлення про підозру Денисюку С.Ф. - не мав законних повноважень. Достовірно знаючи про це – Анатолій Матіос скоїв посадовий злочин, передбачений ст. 365 КК України.

Старшим групи процесуальних керівників в цій сфабрикованій справі був заступник Головного військового прокурора і його кум Дмитро Борзих, який, по ідеї, повинен був стежити за дотриманням законності в кримінальному провадженні. Але з огляду на змову вищого керівництва ГПУ - цих дій з боку Д.Борзих не проводилось.

Анатолій Матіос легалізував кошти, здобуті незаконним шляхом, через компанії дружини і свого заступника Дмитра Борзих, який разом із колегою Андрієм Філюком є реалізатором всіх схем, фальсифікації кримінальних справ Головною військовою прокуратурою і виводить гроші на рахунки офшорних компаній, оформлених на родичів Борзих, які мають громадянство Німеччини.

На окрему увагу заслуговує факт вимагання двох мільйонів доларів відразу після затримання Денисюка С.Ф. у його сім'ї за закриття сфальсифікованого по ньому кримінального провадження.

За справою проти Станіслава Денисюка активно слідкував Кармазін Юрій Анатолійович– Гетьман українського Козацтва, голова Партії захисників Вітчизни, суддя та екс Народний депутат. Він неодноразово наголошував, що справа Денисюка не є підслідною Військовій прокуратурі, а також і те, що Анатолій Матіос взагалі мав бути люстрований згідно Закону «Про очищення влади».

СПРАВА ПОЛІТИЧНОГО ЕКСПЕРТА ІГОРЯ МІЗРАХА

В липні 2019 року Ігор Мізрах опублікував своє журналістське розслідування «ГП «Житомирский бронетанковый завод» стало пристанищем для личного обогащения Матиоса А. и Пономаренко Д..  Для чего институт военной прокуратуры, если криминал остается безнаказанным?» - в якому викрив одного із так-званих агентів Анатолія Матіоса по «брудній роботі» Дмитра Пономаренко. Схема злочину була стандартна і вона стосується відмивання коштів у великих розмірах. 22.12.2017р. та 27.12.2017р.  ДП «Житомирський бронетанковий завод» уклав два договори із ТОВ «Промислові оборонні технології» (ЄДРПОУ 41610959), згідно яких останнє зобов’язувалось поставляти запчастини спеціального військового призначення для ремонту та модернізації бойової техніки. ТОВ «Промислові оборонні технології» належить Дмитру Пономаренко і згідно розслідування – ніяких постачать оплаченого держпідприємством товару не відбувалось. Тобто, все провели тільки на папері, а кошти просто вкрали.

У своєму викривальному матеріалі Ігор Мізрах виступив із критикою на адресу Військової прокуратури на чолі із Анатолієм Матіосом, адже такі справи даною структурою мали б розслідуватись, а не просто робити вигляд, що їх не існує«Вважаю, що Анатолій Матіос не справився із задачами які має виконувати, більше того – він не відповідає займаній посаді. Для мене Анатолій Матіос за 5 років перебування в посаді так і не став, фахівцем у галузі військової юстиції. І взагалі, притримуюсь думки, що Інститут військової прокуратури краще розформувати. Тоді ж хто має перебрати їхні повноваження?!» - зазначав у публікації журналіст, політичний експерт Ігор Мізрах.

В результаті, вийшло навпаки: Військова прокуратура взагалі не звернула увагу на справу Пономаренка і ДП «Житомирський бронетанковий завод», а почала «шити» справу саме проти викривача злочину Ігоря Мізраха.

Ігор Мізрах провівши журналістське розслідування – викрив злочин Пономаренка і опублікував його у ЗМІ. За «дивним» збігом обставин після ряду погрозливих «рекомендацій» припинити розлідування із фігурантом Пономаренко – за півтори місяці після публікації в офіс Мізраха прийшов із невідомим пакетом (згодом виявилось що там були 5 тис доларів і муляж більше як на 200 тис)  Дмитро Пономаренко, а буквально за мить – туди ввірвались правоохоронці на чолі із військовими прокурорами. Бувають же такі співпадіння – звісно що ні!!!

Нагадуємо, Анатолій Матіос на той час був «на волосину» від звільнення з посади Головного військового прокурора. А тому, (і це в його стилі) – йому була потрібна будь-яка гучна справа, і різниці йому не було – реальна чи сфальсифікована. Саме тут й вистрелив Пономаренко, проти якого Мізрах опублікував факти його злочину! В свою чергу Матіосу такий варіант також надзвичайно підходив: відомий політичний експерт, політолог, меценат, та ще й офіс у Мізраха був по сусідству із Офісом Президента. Кращого кандидата для фальсифікації провадження заради збереження посади й не придумаєш?!...

Справа проти Ігоря Мізраха має явні риси схожості із справою Станіслава Денисюка. Точніше, можна сказати – їх «шили» за схожим сценарієм!!!

  • Обидві ці справи не являлись підслідністю Військової прокуратури

  • Курувались вони Анатолієм Матіосом, який за всіма параметрами мав би бути люстрованим

  • Ігор Мізрах як і Станіслав Денисюк взнали багато цікавого про незаконні дії Матіоса. Журналіст – напав на слід злочинів, які покривали.

  • До Станіслава Денисюка підсилали «бігунків», щоб отримати кошти за закриття справиДо політичного експерта також «підкладали» осіб, які мали встановити – скільки і де він зберігав коштів, майна, щоб у подальшому їх «віджати».

Тобто, все зводилось до отримання матеріальної вигоди за допомогою сфальсифікованої справи.

Проаналізувавши ці два випадки, можна припустити, що така діяльність певних колишніх працівників Військової прокуратури мала систематичність, тобто працювали по «накатаній» схемі.

До речі, така цинічна схема незаконного збагачення призводила до важких тілесних ушкоджень та навіть - смертей.

Пам'ятайте трагічну історію Олексія Ярошенко, екс-глави податкової інспекції Подільського району Києва, який в серпні 2017 року, проходячи по т.зв. «Вертолітній справі» податківців - помер в камері від серцевого нападу? За словами його адвоката Юрія Іващенка, на Ярошенко жорстко тиснули з військової прокуратури, схиляли до угоди зі слідством, погрожували кримінальною покараннями йому і його родині. Зараз, коли керівництво військової прокуратури змінилося, на світ з'являються все нові свідоцтва звірств «перевертнів в погонах» на чолі з Анатолієм Матіос.

Так, екс-керівник податкової інспекції Ленінського району Луганська 58-річний Володимир Дубель був жорстоко побитий сусідом по камері-карним злочинцем (з яким пообіцяли скосити частина терміну) в ізоляторі тимчасового утримання відразу після допиту прокурором слідчого відділу управління процесуального керівництва та нагляду військової прокуратури Євгеном Грабовським. Унікальні кадри дозволяють зрозуміти (хоча зрозуміти таке розум відмовляється!), ЯКИМИ методами вибивали згоди на співпрацю зі слідством.

Теги: Ігор Мізрах,Ігор Аркадійович Мізрах,Мізрах Ігор,Анатолій Матіос,Матіос,Денисюк,Станислав Денисюк,Зеленський, Офіс Генпрокурора,Генеральний прокурор,Генпрокурор,Прокурор, СІЗО,посадовий злочин,Дмитро Борзих,ГПУ,Кармазін Юрій Анатолійович,Пономаренко,Дмитро Валерійович Пономаренко,Пономаренко Дмитрий,ТОВ «Промислові оборонні технології»,Житомирський бронетанковий завод,Володимир Дубель , Игорь Аркадьевич Мизрах,Игорь Мизрах
ПРЯМИЙ ЕФІР