У Києві та Одесі поліцейські затримали членів транснаціональної злочинної організації

У Києві та Одесі поліцейські затримали членів транснаціональної злочинної організації
19577 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер та учасники організації, діючи під «дахом» російських «ворів в законі», «спеціалізувалися» на вимаганні коштів та викраденні людей. Загалом за результатами проведення трьох етапів поліцейської спецоперації затримано лідера та дев’ять учасників, ще двох - оголошено у розшук.

У четвер, 10 грудня, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції та поліції Києва за силової підтримки КОРД та роти особливого призначення, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України провели третій етап спецоперації для викриття членів етнічної транснаціональної злочинної організації. 

Затримані обґрунтовано підозрюються у скоєнні кількох фактів вимагання коштів та викрадення людей із метою викупу або вчинення певних дій на користь зловмисників чи інших осіб. Суми, які вимагали, коливалися від 20 000 гривень до 800 000 доларів США. Кримінальні злочини здійснювалися під керівництвом двох «ворів в законі», які перебувають на території РФ, та супроводжувалися фізичним насильством.

У злочинної організації було два відокремлених «підрозділи» – у Києві та Одесі. «Працювали» вони як на території цих областей, так і в інших регіонах. До складу групи входило 12 осіб. Лідер та учасники угруповань - вихідці з іншої країни. 

В ході документування їх протиправної діяльності поліцейські встановили осіб, які допомагали зловмисникам у їх протиправній діяльності.

Під час проведення перших двох етапів спецоперації правоохоронці затримали лідера злочинної організації та чотирьох її учасників. Наразі вони знаходяться під вартою. Ще чотирьох осіб примусово видворили за межі України за порушення норм міграційного законодавства.

10 грудня столичні оперативники та слідчі поліції за силової підтримки спецпризначенців провели третій етап поліцейської спецоперації на території Одеси, Києва та Київської області. За її результатами затримали п’ятьох учасників злочинної організації.

В ході санкціонованих обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів вилучили  зброю, набої до неї, ножі, «чорнові» записи, розписки, печатки, флеш-накопичувачі, гроші, автомобілі та інші речі, що підтверджують їх злочинну діяльність на території України.

Наразі двом фігурантам повідомлено підозри за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Іншим трьом - за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Загалом за результатами проведення трьох фаз спецоперації для ліквідації діяльності на території України злочинної організації поліцейські затримали 10 осіб, ще двох - оголошено у розшук.

Вирішується питання про обрання п’ятьом фігурантам запобіжних заходів. 

Слідство триває.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

npu.gov.ua

Теги: Поліцейські,КОРД ,викрадення людей,зловмисники,затримання,Поліція, Людина,похищения,похищения людей,похищение,Полиция,Національна поліція України,.Нацполіція,Нацполіція України,Україна,Украина,Нацполиция,Нацполиция Украины,Национальная полиция,Национальная полиция Украины,люди,Одесса,Киев,Київ,Одеса
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР