Міноборони розглядає можливості залучення до проєктів Програми структурованого співробітництва ЄС (PESCO), - Андрій Таран

Міноборони розглядає можливості залучення до проєктів Програми структурованого співробітництва ЄС (PESCO), - Андрій Таран
29615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство оборони України зацікавлене у співробітництві в рамках Програми структурованого співробітництва Європейського Союзу (PESCO). Наразі українською стороною розглядаються можливості залучення до певних проєктів Програми. Про це йшлося, зокрема,  під час зустрічі  Міністра оборони України Андрія Тарана з Главою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом.

Андрій Таран наголосив, що оборонне відомство готове і надалі розширювати співробітництво з ЄС за всіма напрямками, зважаючи на європейські та євроатлантичні орієнтири України, закладені в Конституції.

З цією метою оборонне відомство продовжує імплементацію комплексної оборонної реформи, спрямованої на посилення спроможностей ЗС України та досягнення критеріїв членства у Північноатлантичному Альянсі.

Крім того, Міністр поінформував іноземних представників про поточну  безпекову ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил. У цьому контексті Міністр зазначив, що незважаючи на постійні порушення домовленостей з боку Російської Федерації, українська сторона дотримується взятих на себе зобов’язань.

Андрій Таран висловив вдячність представникам ЄС за послідовну підтримку України, в тому числі за комплексні заходи з надання допомоги регіонам, постраждалим від російської агресії.

Міністр оборони України привітав полковника Альгірдаса Норкуса (Литовська Республіка) з призначенням військовим представником ЄС в Україні та висловив сподівання на подальшу взаємовигідну співпрацю.

Довідка. Програма Постійного структурованого співробітництва (Permanent Structured Cooperation, PESCO) була створена у 2017 році як відповідь на виклики сучасності у безпековій сфері. Участь у PESCO є добровільною. Наразі до неї долучилися 25 країн ЄС.

www.mil.gov.ua

Теги: Міністерство оборони України,Андрій Таран, Європейський Союз,Матті Маасікас,Конституція,Конституція України,ЄС,співробітництво з ЄС,Таран,ЕС,Европейский Союз,Маасикас,Конституция,КУ,Конституция Украины,Украина,Permanent Structured Cooperation,PESCO,ЄС ,Міністр оборони України,Україна, министр обороны Украины Андрей Таран,Министр обороны Украины,Міноборони
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР