Державний ліквідатор Кудляк «віджав» елітну ділянку по сусідству з Порошенком

Державний ліквідатор Кудляк «віджав» елітну ділянку по сусідству з Порошенком
27792 ПЕРЕГЛЯДІВ

В елітному селищі Козин, що під Києвом (cаме в тому, де мешкає п’ятий президент України Петро Порошенко), прямо на березі озера побудовані будинок відпочинку і спортивний майданчик. Земельна ділянка площею майже три гектари, на якій розташована база відпочинку, знаходиться в прибережній зоні, а отже будівництво на цій землі суворо заборонене.

Ми з'ясували, кому належить земля, які норми порушені, і хто має бути притягнений за це до відповідальності.

Земельна ділянка з кадастровим номером 32233155400:05:108:0110 з 2002 року перебуває в користуванні ЗАТ «Київгума» (ідентифікаційний код 31812293). Це підприємство зареєстроване в Криму ще в 2001 році, а з 2013 року перебуває в процесі припинення на підставі судового рішення.

 Євген Кудляк. Фото insurhelp.org.ua

Ліквідатором підприємства терміном на один рік був призначений Євген Кудляк. Його повноваження припинилися ще 8 листопада 2014 року. Але, незважаючи на це, Кудляк фактично продовжує керувати підприємством. Не виключено, що покидати посаду Кудляк не хоче саме через землю під Києвом, більшу частину якої становить водний об'єкт.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті державної електронної системи у сфері будівництва, будинок відпочинку на території водного об'єкта побудував ОК «Садове товариство «Озерне містечко» (ідентифікаційний код 42555873). Садове товариство було зареєстровано в 2018 році і якимось дивом набуло право на будівництво об'єкта нерухомості в захисній зоні.

За законом землю у користування садовому товариству могло передати тільки ЗАТ «Київгума» на підставі договору суборенди і тільки з дозволу Козинської селищної ради. А з огляду на те, що ліквідатор Кудляк на момент створення садового товариства не мав жодних повноважень, передати землю у користування на законних підставах він також не міг.

Викладені обставини свідчать про те, що, по-перше, на території водного об'єкта всупереч законодавчим обмеженням побудований об'єкт нерухомості, по-друге, земельною ділянкою комунальної власності розпоряджаються особи, які не мають на це повноважень, по-третє, все це робиться з відома і за сприяння місцевої влади, а також за участю нотаріусів та державних реєстраторів.

Дії Євгена Кудляка, а також посадових осіб ОК «Садове товариство «Озерне містечко» мають стати предметом розслідування правоохоронних органів, оскільки містять ознаки неправомірного присвоєння розпорядчих функцій за відсутності повноважень (ст.382 КК), шахрайства, вчиненого організованою групою осіб (ст. 190 КК), зловживання повноваженнями (ст. 364-1 КК), підроблення офіційних документів (ст. 366 КК), а також введення в експлуатацію споруд без обов'язкових інженерних систем захисту довкілля (ст. 253 КК).

Максим Заболотний

open-ua.net

Теги: Петро Порошенко,ЗАТ «Київгума»,Євген Кудляк, земля, ОК «Садове товариство «Озерне містечко» ,об'єкти нерухомості,нерухомость,шахрайство,захист довкілля,Кудляк,Порошенко,Петр Порошенко Википедия,ОК «Садове товариство «Озерне містечко»
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР