«Коли стіни Суду як дім, а працівники – рідні діти». Ганна Василівна Фазикош, Голова Закарпатського апеляційного суду ініціювала душевне відео-привітання колективу з Днем працівників суду

«Коли стіни Суду як дім, а працівники – рідні діти». Ганна Василівна Фазикош, Голова Закарпатського апеляційного суду ініціювала душевне відео-привітання колективу з Днем працівників суду
142924 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 15 грудня професійне свято у працівників судової системи України. З особливим теплом на все життя цей день запам’ятають працівники Закарпатського апеляційного суду, адже всі вони є великою та дружньою сім’єю в стінах будівлі «Феміди». У цей святковий день працівники даного суду долучились до зворушливого, душевного привітання, ініційованого Головою Закарпатського апеляційного суду Ганною Василівною Фазикош. 

«Дорогі друзі, колеги! Прийміть найщиріші вітання з професійним днем – Днем працівника суду! Незалежно від статі, віку та поглядів щодня ми виконуємо нашу основну роботу – захищаємо права, свободи та інтереси громадян» - Ганна Василівна Фазикош.

Відео-привітання колективу Закарпатського апеляційного суду найперше чітко дає зрозуміти, що в стінах цього суду живе та працює справжня, дружня сім’я на чолі із своєю очільницею Ганною Василівною Фазикош, для якої працівники – як рідні діти. Дружність колективу, тепла атмосфера, служіння на благо людей – все це ви зустрінете переступивши поріг Закарпатського апеляційного суду. Там чітко керуються не тільки Українським Законодавством, а й душевною людяністю, повагою, толерантністю та взаєморозумінням. Колектив цього суду – це не просто виконання обов’язків, це перш за все розуміння, що кожна людина в Україні повинна бути захищеною Законом!

То ж ми від імені редакції приєднуємось до теплих слів вітання Ганни Василівни Фазикош і працівників колективу Закарпатського апеляційного суду - з Днем працівників суду шановні служителі «Феміди» нашої славної України.

Вітаємо Ганну Василівну і її чудовий, душевний та щирий колектив! З професійним святом Вас! Дякуємо за не легку та надзвичайно важливу працю! Дякуємо, що день у день стоїте на варті Закону, на варті справедливості і доброчесності! Добра, миру та любові Вам – шановні працівники  Закарпатського апеляційного суду!!! Зі святом Вас!!!

Хочеться окремо звернути увагу на саме відео-привітання колективу Закарпатського апеляційного суду на чолі із Ганною Василівною Фазикош. Адже це відео не тільки привітання, воно дає чітко зрозуміти фактор який, на жаль, часто забувається в нашій державі: працівники суду – це не тільки судді!!! Це і : розпорядники, діловоди, секретарі, консультанти, помічники, архіваріуси, і ще цілий ряд надзвичайно важливих людей без який жоден суд існувати просто не може!!! Тому низький уклін п. Ганні Фазикош і її колективу за це, що подають приклад для наслідування цілій Україні, що наголошують та підкреслюють на важливості кожного «гвинтика» для життєво-важливої роботи Українського судочинства.

Також, на превеликий жаль, змушені звернути увагу на вкрай важливу проблематику Українських судів, а саме те, що більша частина важливих, професійних працівників судів наразі змушені працювати за мізерну заробітну платню. Мова не про суддів, а про штатних працівників судів, які буває отримують платню навіть нижчу за мінімальну в Україні.

Так, відповідно до ст. 8 Закону «Про державний бюджет України на 2020 рік» установлено у 2020 році мінімальну заробітну плату у місячному розмірі: з 1 січня - 4723 гривні, з 1 вересня – 5000 гривень.   

Згідно штатного розпису посадові оклади працівників апарату суду складають:

  • помічник судді - 9 921, 00 грн;
  • керівник апарату - 11 690, 00 грн;
  • заступник керівника апарату - 11 100, 00 грн;
  • головний спеціаліст - 5 300, 00 грн;
  • консультант суду - 4 250, 00 грн;
  • секретар судового засідання - 4 250, 00 грн;
  • старший секретар суду - 4 250, 00 грн;
  • старший судовий розпорядник - 4 250, 00 грн;
  • судовий розпорядник - 4 204, 00 грн;
  • секретар суду - 4 204, 00 грн;
  • діловод - 4 288, 00 грн;
  • архіваріус - 4 162, 00 грн;
  • завідувач господарства - 4 540, 00 грн;
  • прибиральник службових приміщень - 2 572, 00 грн.

При цьому зарплата деяких категорій працівників апарату суду (секретаря суду, секретаря судового засідання, діловода, судового розпорядника та архіваріуса) складає  з вирахуванням податків та зборів 3500–4000 грн. З наведеного вбачається, що розмір посадового окладу деяких категорій працівників апарату суду є нижчим за встановлений законодавством розмір мінімальної заробітної плати. 

Виникає питання, чому працівники апарату суду, які є складової частиною третьої гілки влади - судової влади сьогодні змушені практично виживати?!...

Невже на таке існування заслуговують працівники апарату суду? Розмір заробітної плати працівників апарату суду не забезпечує належний рівень їхнього життя і не відповідає тому рівню обов'язків і відповідальності, які покладені на працівників апаратів судів при виконанні ними функцій держави.

 І як при такій ситуації ми хочемо, щоб в українських судах залишались працювати порядні, професійні, чесні люди???

Питання не відповідної платні працівникам апарату судів є надзвичайно важливим!!! Адже саме професійні та порядні кадри впливають на якісну роботу судів!!!       

Теги: Ганна Василівна Фазикош,Апеляційний суд Закарпатської області,судова система України,День працівників суду,суд,судді
ПРЯМИЙ ЕФІР