Сергій Кривонос: ДБР викликало на допит Командувача Повітряних Сил ЗСУ Сергія Дроздова. Чи має цивільний суд компетенції здійснювати судочинство над військовим або ДБР розслідувати?

Сергій Кривонос: ДБР викликало на допит Командувача Повітряних Сил ЗСУ Сергія Дроздова. Чи має цивільний суд компетенції здійснювати судочинство над військовим або ДБР розслідувати?
33810 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні генерал полковника Дроздова Сергія Семеновича Командувача ВПС ЗСУ, було викликано на допит в Державне Бюро Розслідувань. Завтра або післязавтра Печерський суд вирішуватиме долю командувача українських ВПС. 

Чи має цивільний суд компетенції здійснювати судочинство над військовим або ДБР розслідувати?. - у розвинутих країнах та країнах НАТО для цього існує система військової юстиції. 

Абсолютно не маю права впливати на судову систему Украіни, але між тим - маю право на власну думку. 

Сподіваюсь,  що в ході проведення слідства буде враховані всі обставини,  які вплинули на трагедію, що сталася в Чугуєві в вересні цього року. 

Вічна пам‘ять загиблим хлопцям та співчуття їх батькам. 

І питання, не  тільки до існуючих керівників Збройних Сил, а і до держави . На жаль,  військове керівництво у більшості є заручником ситуації, коли негативні чинники бездіяльності іх попередників, роблять винними тих, хто зараз на посадах. 

На початку 90х років,  Україна мала потужну систему військово повітряних сил, яка налічувала тисячі літаків, велику мережу аеродромів, сотні дивізіонів протиповітряної оборони, що були на бойовому чергуванні по охороні повітряного простору над нашою країною (ППО увійшли до складу Повітряних Сил пізніше). 

В результаті не державницького підходу до безпеки України,  на початок російсько украінськоі війни все що було  в наявності у ВПС - можно було перерахувати на пальцях.

Тому на мою думку, питання полягає у більш ширшому підході пошуку винних. Треба ж не просто призначити винних,  але і знайти тих, хто своєю бездіяльніст‘ю  привів до того,  що сталося. 

Що стосується Сергія Семеновича: я дуже добре пам‘ятаю травень 14 року, коли ми разом з ним летіли на вже оточений аеродром в Краматорську. 

Чи всі керівники були готові особисто оцінювати ситуацію у оточенні?  - ні не всі. А він прилетів,  щоб  чітко побачити реальний стан справ. Повірте,  таке особисте рішення генерал  дорогого вартує.

Знаю, як він переживав за кожного пілота і за кожне завдання, яке вони виконували.

Командирів таких як  Дроздов, не так багато в наших Збройних Силах. 

Розумію,  скільки негативу може піти на мене після мого допису, але між тим  - з генерал-полковником Дроздовим,  я б в розвідку пішов би ще не раз. 

А суд - напевно має приймати  рішення, враховуючи всі фактори. Війна триває, і триватиме ще не один місяць. А от чи мають впевненість ті, що захищають і захищали нашу Украіну, що їх на якому етапі не зроблять цапами відбувайлами - тут питання без відповіді.

Сергій Кривонос

Теги: Сергій Кривонос,Генерал Сергій Кривонос,Дроздов Сергій,ВПС ЗСУ,ДБР, Генерал Сергій Кривонос,Кривонос,Сергей Григорьевич Кривонос Википедия,Сергей Кривонос Википедия,Дроздов,Дроздов Сергей,Украіна,Украина, Збройні Сили України,ЗСУ,ВСУ,Вооруженные Силы,Вооруженные силы Украины,ВПС ,ППО
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР