На Київщині СБУ попередила збут десятків мільйонів фальшивих грошей

На Київщині СБУ попередила збут десятків мільйонів фальшивих грошей
137744 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила організоване угруповання, яке спеціалізувалося на збуті великих сум фальшивих грошей у національній та іноземній валютах на території столичного регіону.

Незаконна діяльність фігурантів могла завдати державі збитки на майже 20 мільйонів у гривневому еквіваленті.

За попередніми даними слідства, до складу групи входило декілька мешканців Києва та Київської області. Фігуранти займалися збутом підроблених купюр високої якості. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки.

У межах контролю за вчиненням злочину співробітники СБУ задокументували кілька фактів протиправної діяльності зловмисників.

За попередніми висновками фахівців Національного банку України, реалізовані «підробки» мали відповідні захисні елементи для проходження контролю на спеціальних електронних пристроях, у тому числі в пунктах обміну валют.

Під час обшуків за місцями проживання учасників угруповання вилучено купюри невідомого походження на загальну суму майже 600 тисяч у гривневому еквіваленті, вогнепальну зброю і наркотичні засоби. Також виявлено посвідчення працівників органів влади та правоохоронних структур.

Наразі фігурантам повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 199  Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились спільно зі слідчими Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 7.

Теги: Служба Безпеки України, СБУ,організоване угруповання,фальшиві гроші
ПРЯМИЙ ЕФІР