Корупційна "хвороба" прикордонників Шмельова, Домчука та Левченко

Корупційна "хвороба" прикордонників Шмельова, Домчука та Левченко
18153 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проблема тотальної корупції залишається актуальною для Державної прикордонної служби України. Корупція охоплює складові прикордонної служби на усіх її щаблях, наслідком процвітання якої стали падіння авторитету служби, знищення моральних цінностей серед особового складу, проникнення кримінальної складової до управлінської ланки. Після обрання Президентом України Володимира Зеленського у прикордонників нарешті з’явилася надія на покращення справ у сфері охорони державного кордону і початок безпрецедентної боротьби з корупцією на кордонах України. У реальному сьогоденні Гарантом в дійсності надаються політична воля та повна підтримка у боротьбі із злочинністю у всіх сферах.

Але нажаль, корупційна хвороба у прикордонній службі продовжує прогресувати нащо вказує наочний приклад – повторного призначення у 2019 році начальником відділу внутрішньої безпеки Східного регіонального управління (м. Харків) Державної прикордонної служби України полковника ШМЕЛЬОВА ДМИТРА ОЛЕКСАНДРОВИЧА діяльність якого викликає несприйняття та обурення серед співслужбовців, ставлячи під сумніви анонсовану керівництвом прикордонної служби програму подальшого формування відомства з нульовою толерантністю до корупції.

Персона ШМЕЛЬОВА дуже відома, його повторне призначення на туж саму посаду начальником служби внутрішньої безпеки це приклад того, як саботується, нехтується і недотримується підписана Державною прикордонною службою України спільно з Посольством США та Міжнародною організацією з міграції дорожня карта — міжнародна програма з реформування внутрішньої безпеки, на реалізацію якої виділено значну суму коштів, надано технічну допомогу та ін. У конкурсі приймало участь більш ніж 500 кандидатів з яких до служби внутрішньої безпеки конкурсною комісією відібрано лише 100 незаангажованих осіб, з чистою репутацією, високими моральними якостями і діловими властивостями, що не скажеш про одіозного пана ШМЕЛЬОВА, який до усього вказаного призначений поза конкуром та провалив проходження поліграфічного дослідження. Реальні факти з корупційного життя ШМЕЛЬОВ говорять самі за себе. Пан ШМЕЛЬОВ неодноразово потрапляв у корупційні скандали, проти нього порушувались кримінальні справи.

Відомий факт, що у 2014 – 2018 роках сидячи в кріслі заступника начальника відділу внутрішньої безпеки Східного регіонального управління (м. Харків) ШМЕЛЬОВ безпосередньо організовував збір данини якою обкладалися пункти пропуску на кордоні та контрольні пости в’їзду — виїзду з тимчасово окупованими територіями України, окремо отримувались хабарі з потоків контрабанди товарів, незаконної міграції в секторах діяльності Донецького, Харківського, Луганського, Краматорського, Сумського прикордонних загонів. Суми отриманих хабарів щомісячно сягали від 150 000-300 000 доларів США. Залишається фактом те, що у травні 2016 року, в рамках кримінального провадження затримано підлеглого полковника ШМЕЛЬОВА майора ДОМЧУК та його безпосереднього начальника полковника ЛЕВЧЕНКО на отримані хабаря в 10 000 доларів США.

Проведено обшуки офісних приміщень внутрішньої безпеки та помешканнях фігурантів кримінального провадження, під час яких вилучено понад 300 000 доларів США, а також знайдено чорну бухгалтерію з вказанням прізвищ контрабандистів і хто скільки перемістив контрабанди через кордон за останній місяць. Вказана корупційна схема, безпосереднім учасником якої — заступник начальника відділу внутрішньої безпеки Східного регіонального управління (м. Харків) полковник ШМЕЛЬОВ висвітлена громадськості у матеріалах журналістського розслідування, програми ЦРУ, " target="_blank" rel="noreferrer nofollow noopener">. Не зважаючи на грандіозний корупційний скандал у 2016 році, ШМЕЛЬОВ залишився сидіти у кріслі керівника служби внутрішньої безпеки продовжуючи опікуватись корупційними схемами. Користуючись підтримкою тодішнього очільника прикордонної служби генерала НАЗАРЕНКА та керівника Східного регіонального управління генерала БИДИЛО, у тісному контакті із співробітниками країни агресора — спецслужбами ФСБ РФ, ШМЕЛЬОВ організовував злочинну схему пов’язану з незаконною реєстрації іноземців — трудових мігрантів з країн: Азербайджану, Таджикистану, Вірменії, Грузії, Казахстану та ін. держав СНГ.

Механізм злочинної схеми наступний: щодня іноземні громадяни групами прибували до контрольного пункту пропуску «ГОПТІВКА» з території Росії де їм прикордонники у паспортах проставляли печатки прибув/вибув після чого іноземці відразу слідували зворотно, в такий спосіб продовжуючи строки реєстрації в Росії. Кожен такий мігрант, сплачував посадовцям в контрольному пункті пропуску «ГОПТІВКА» 1000 – 1500 рублів РФ. За добу таких іноземців слідувало 1500 – 2000 осіб. Суми незаконного прибутку сягали 300 000 – 500 000 доларів США на місяць, з яких 25% — четверта частина надходило в кишені ШМЕЛЬОВУ. Та це далеко не повний список «досягнень» начальника служби внутрішньої безпеки Східного регіонального управління прикордонної служби (м. Харків) пана ШМЕЛЬОВА. На сьогоднішній момент, ШМЕЛЬОВ продовжує сидіти на давніх каналах незаконного прибутку та вміло впроваджує нові злочинні схеми задля особистого збагачення. Одна з таких схем контрабандна через державний кордон тютюнових виробів, в секторі діяльності відділення інспекторів прикордонної служби «КУПЯНСЬК» відділу «ТОПОЛІ» Харківського прикордонного загону. Контрабандна схема вражає своїми масштабами, цигарки переміщуються через залізницю вантажними потягами не менше 3 разів на тиждень. Одну з таких партій контрабандних цигарок в ніч з 19 на 20 вересня 2020 року затримали співробітники УФСБ РФ по Білгородській обл., на околиці смт Валуйки (Росія), які намагались незаконно перемістити з території Росії в Україну у вагонах вантажного потяга сполучення «Валуйки (Росія) — Купьянськ (Україна)» в кількості 660 ящиків цигарок на суму більше 15 000 000 рублів Російської Федерації.

Не потребує й доказів те, що ШМЕЛЬОВ тісно спілкується з організатором вище згаданої цигаркової контрабанди громадянином України, мешканцем м.Харкова БОРЧЕНКО ДМИТРОМ відомим на прізвисько «БОРЩ» або «БОР», який особисто носить хабарі ШМЕЛБОВУ за переміщену контрабанду цигарок. Окремий факт з корупційного життя пана ШМЕЛЬОВА теж пов’язаний з тютюновою контрабандою. Достеменно відомо, що ШМЕЛЬОВ налагодив контрабанду цигарок у секторі відділу прикордонної служби «ВЕСЕЛЕ». Вражає те що цигарки перевозяться у службових автомобілях для маскування/приховання контрабандної діяльність від правоохоронних органів. Безпосередній виконавець злочинної схеми старший лейтенант ПОСТОЛОВСЬКИЙ — начальник дільничних інспекторів, самостійно так і через своїх підлеглих дільничних інспекторів переміщують «приймають» вантаж цигарок з Росії завантажуються безакцизні цигарки до службових автомобілів. Перевезення через кордон ящиків з цигарками погоджується з ШМЕЛЬОВИМ, який як начальник внутрішньої безпеки у визначений час відряджає підпорядкованих йому співробітників служби внутрішньої безпеки у інші сектори відповідальності, умисно відволікаючи підлеглих ставлячи їм інші другорядні завдання, закриваючи рефлекторно очі на вчинення контрабандних дій. Хабарі від здійсненної контрабанди цигарок передають ШМЕЛЬОВУ в руки через довірених йому підлеглих співробітників служби внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону. У середині листопада поточного року співробітниками ВКР затримано начальника відділення інспекторів прикордонної служби «ВЕСЕЛЕ» Харківського прикордонного загону старшого лейтенанта ПОСТОЛОВСЬКИЙ, який на службовому автомобілі типу пікап (р/н 0259 Ю4) перевозив 14 ящиків цигарок незаконно переправлених з території РФ в України поза митним кордоном, тобто через «зелений кордон».

Виконавця – офіцера ДПСУ старшого лейтенанта ПОСТОЛОВСЬКИЙ показово затримано, але сам безпосередній організатори тютюнової контрабанди ШМЕЛЬОВ та ін. її учасники з керівництва Харківського прикордонного загону досі залишаються непокараними та сидячи у своїх теплих кріслах продовжують лобіювати злочинні мотиви переслідуючи власні меркантильні інтереси. Подейкують, що від контрольного пункту пропуску «ГОПТІВКА на день народження ШМЕЛОВ прийняв у подарунок новісінький автомобіль з салону, японського виробництва, куплений за кошти від отриманих хабарів, за більш ніш 40 000 доларів США. ШМЕЛЬОВ полюбляє легкі гроші та знаходячись на впливовій посаді закриває очі не помічаючи злочинності на кордоні, за що певна корумпована групка надає йому хабарі й обдаровує його подарунками. За кошти отримані від хабарів пан ШМЕЛЬОВ придбав квартиру в новобудові м. Харкова вартістю понад 100 000 доларів США в якій фактично проживає про що не вказано у його декларації про доходи, що досить легко перевірити правоохоронним органам. Маючи у власності квартиру в м. Львові, ШМЕЛЬОВ старанно приховує й те що ним як інвестором вкладено величезну суму в доларовому еквіваленті у нерухомість, придбавши декілька квартири в елітному будинку — район Шатиловка м. Харків. Тривожить те, що корупційна діяльність пана ШМЕЛЬОВА породжує організовану злочинність на кордонах Донецького, Луганського, Сумського, Краматорського, Харківського прикордонних загонах, створюючи загрози національній і державній безпеці України.

Яскравий приклад тому — нещодавній збройний інцидент, який стався 04.12.2020 безпосередньо на кордоні у секторі відділу «СДАВГОРОД» Сумського прикордонного загону, поблизу н.п. Славгород (Україна) – н.п. Порозок (Росія), де кордон переходили троє осіб, при спробі їх затримання порушники почали стрілянину на що російські прикордонники відкрили вогонь у відповідь, один порушник застрелений, решта два втекли назад на Україну. Пішоходи несли велику суму іноземної валюти — декілька мільйонів доларів США. Вбитий молодий чоловік приналежний до банди «МАЛЮКИ» яка з періодичною регулярністю здійснює контрабандні перевезення у вище вказаному секторі по добре накатаним доріжкам через кордон, які видимі неозброєним людським оком. Але чому системні порушення кордону не помічають служби внутрішньої безпеки очільником яких є пан ШМЕЛЬОВ ? А все тому, що саме ШМЕЛЬОВ через свого товариша — підлеглого служби внутрішньої безпеки Сумського прикордонного загону отримує хабарі від контрабандистських угруповань «МАРЕНИЧІ», «ПАЛЬОХИ», «КУРКЕЗА» в тому числі від «МАЛЮКІВ», які придбали собі метр державного кордону промишляючи контрабандою у тому ж секторі відділу «СЛАВГОРОД» Сумського прикордонного загону де й відбулось стрілянина.

Це лише маленька частина наведених фактів з корупційного життя начальника відділу внутрішньої безпеки Східного регіональному управлінні Державної прикордонної служби України пана ШМЕЛЬОВ — безпосереднього учасника та організатора злочинних схем, який прикриваючись парасолькою своїх покровителів продовжує «кришувати» контрабандні канали задля особистого збагачення. З огляду на вищевказану інформацію, ми продовжуємо наше розслідування про корумповане життя і подальший корупційний шлях начальника відділу внутрішньої безпеки Східного регіонального управління (м. Харків) Державної прикордонної служби України пана полковника ШМЕЛЬОВ ДМИТРА ОЛЕКСАНДРОВИЧА, про хід проведення якого ми обов’язково повідомлятимемо правоохоронні органи.

З ПОВАГОЮ, небайдужі прикордонники учасники АТО

ord-ua.com

 

 

 

Редакция не несет ответственности за содержание опубликованных сообщений информационных агентств, авторов и рекламы и может публиковать статьи, не разделяя точку зрения автора.

Теги: корупція,Коррупция,Шмельов,Домчук,Левченко,Прикордонники,Державна прикордонна служба України, Володимир Зеленський, боротьба із злочинністю, ШМЕЛЬОВ ДМИТРО ОЛЕКСАНДРОВИЧ,ПОСТОЛОВСЬКИЙ, ШМЕЛЬОВ,БОРЧЕНКО ДМИТРО,ДПСУ,США,Президент України Володимир Зеленський,Президент України ,Україна , Владимир Александрович Зеленский,Володимир Зеленський Вікіпедія ,Владимир Зеленский Википедия
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР