Вбивці у білих халатах «Сіті Клініки» - халатність лікарів Коханенко, Гринди, Ірзи та Головань призвело до смерті 48 річної пацієнтки із столиці?

Вбивці у білих халатах «Сіті Клініки» - халатність лікарів Коханенко, Гринди, Ірзи та Головань призвело до смерті 48 річної пацієнтки із столиці?
34822 ПЕРЕГЛЯДІВ

Давно не таємниця, що велика частка медичних установ працює за принципом своєрідних бізнес-центрів, для яких пацієнт – це просто клієнт, фактор заробітку коштів. І на превеликий жаль, в нашій державі часто зустрічаються клініки, лікарі, які без жодних вагань готові калічити здоров’я людей заради банального набивання власних кишень, при тому навіть ризикуючи життям своїх пацієнтів. А подекуди бажання швидкої наживи супроводжується кричущою халатністю, що призводить до летальних випадків від рук цинічних ескулапів.     

Саме один із таких летальних випадків, що має явні ознаки та докази халатності медиків відбувся наприкінці 2020 року за адресою м. Київ, вул. Анни Ахматової, 46А - у стінах медичного закладу «Сіті Клініка»Там, Шестопалова Олена Володимирівна, 1972 року народження була пацієнткою протягом 3 років. Весь цей час лікарем жінки була Коханенко Світлана ОлександрівнаВ результаті дій та бездіяльності цього лікаря, а також її колег –  22 грудня Олена Шестопалова після планової операції, що відбулась днем раніше(21.12.2020) померла від тромбоемболії легенової артерії(закриття просвіту великих, середніх або малих гілок легеневої артерії тромбом, який утворюється найчастіше у великих венах нижніх кінцівок або тазу).

Коханенко Світлана Олександрівна – лікар акушер-гінеколог, УЗД-фахівець

26 листопада 2020 року згідно з висновку лікаря Коханенко пацієнтці Олені Шестопаловій був поставлений діагноз: неспецифічний вагініт, цервицит. Двосторонні кісти яєчників (за даними УЗД). Поліпи ендометрія. Згодом, 16 грудня, того ж року було проведено аналіз крові, що містив показники, які вказували - на високий рівень утворення тромбів.

 

Наступного дня, 17 грудня лікар Коханенко Світлана Олександрівна маючи на руках аналіз крові, що вказував  на високий рівень утворення тромбів прийняла рішення провести планову операцію – з видалення ендометріоїдних кіст методом лапароскопія, поліпоз ендометрія методом гістерорезектоскопії. Операція запланована була на 21.12.2020.  В результаті - пацієнтці був переданий рахунок-калькуляція на проведення цієї операції.

Питання: чому лікар Коханенко Світлана Олександрівна цинічно проігнорувала результати аналізу, що вказував на високий рівень утворення тромбів??? Операція призначена була як планова, а не як невідкладна – тоді ЧОМУ ЛІКАРІ ПІШЛИ НА СВІДОМИЙ РИЗИК??? – Невже жага збагачення перед Новорічними та Різдвяними святами взяла гору над здоровим глуздом і професійною етикою??? Невже для них  купюри важливіші за життя людини???  

 

21 грудня 2020 року о 10.05 годині розпочалась операція, яка тривала практично до 12.30 години. Після чого лікар Коханенко зателефонувала чоловікові пацієнтки Шестопалову В.В. та повідомила, що операція пройшла успішно, і вже наступного дня дружину можна буде забрати додому. Крім того, лікар наголосила, що деталі операції вона повідомить особисто Шестопаловій Олені Володимирівні. Але чому пані лікар не повідомила деталі чоловікові? Що приховала ескулап???

А приховала вона те, що під час операції крім видалення ендометріоїдних кіст пацієнтці була проведена двостороння тубектоміяв народі - видалення маткових труб!!!

ЧОМУ СВІТЛАНА КОХАНЕНКО І БРИГАДА ЛІКАРІВ, ЩО ОПЕРУВАЛИ НЕ УЗГОДИЛИ ВИДАЛЕННЯ МАТКОВИХ ТРУБ ІЗ РОДИЧАМИ??? НЕВЖЕ ВОНИ НЕ ЗНАЛИ ДО ПОЧАТКУ ОПЕРАЦІЇ, ЩО ЦЕ ПОТРІБНО БУДЕ ЗРОБИТИ??? – ЯКЩО ТАК, ТОДІ – ЯКІ ВОНИ ЛІКАРІ?!...ШАРЛАТАНИ…КОНОВАЛИ…

 

ДЛЯ ЧОГО ВЗАГАЛІ ПРОВЕЛИ ДОДАТКОВІ ДІЇ ??? – МОЖЛИВО, ЩОБ ЗБІЛЬШИТИ РАХУНОК У КВИТАНЦІЇ???      

А дальше наступив трагічний день, 22 грудня 2020 року - Шестопалова Олена Володимирівна померла на 48 році життя. АЛЕ ЯК? ЧОМУ? АДЖЕ ЛІКАР ПОВІДОМИЛА, ЩО ВСЕ ДОБРЕ… 

 

Згідно щоденника пацієнта на 8:30 ранку - скарги відсутні. Самопочуття задовільне, АТ 120/80.

 

Пацієнтка була готова до видалення ендометріоїдних кіст і поліпів ендометрія, але не була готова до двосторонньої тубектомії (видалення маткових труб)Повідомлення лікарем Коханенко про цей факт 22.12.2020 привело до ятрогенії, погіршення фізичного та емоційного стану, величезному стресу Шестопалової Олени.

-        Довідка: ятрогенія помилкові або неадекватні дії медичного працівника, як несвідомі, так і свідомі, що призвели до виникнення захворювання, ускладнення або смерті пацієнта.

СВІТЛАНА КОХАНЕНКО допустила чергову помилку, яка цього разу стала – фатальною!!! Якщо врахувати, проведення операції із виявленим ризиком тромбозу, а також не узгоджене видалення маточних труб – то все це свідчить навіть не про її халатність, а про цинічність дій всупереч усім лікарським та людським морально-етичним та професійним нормам.   

 

О 9.05 годин пацієнтці стало гірше, від неї поступили скарги на біль в грудях, задуха, біль в області серця. АТ 80/50. – на що лікарі відреагували введеннням натрій хлориду крапельно 400; дексаметазон 8 мг, ЕКГ - підняття інтервалу ST, нітрогліцерин.

 

АЛЕ ЧОМУ ВИКЛИКАЛИ ШВИДКУ, ЯКЩО ПАЦІЄНТКА ПЕРЕБУВАЛА В ЛІКАРНІ І ДОВКОЛА ЛІКАРІ!??? – А ВСЕ ТОМУ, ЩО У «СІТІ КЛІНІКА» - ВІДСУТНЄ РЕАНІМАЦІЙНЕ ВІДДІЛЕННЯ!!! ТІЛЬКИ ВДУМАЙТЕСЬ, ЛЮДЯМ ПРОВОДЯТЬ ОПЕРАЦІЇ – А РЕАНІМАЦІЇ НЕМАЄ!!! ЦЕ ЯК???

А тепер, ще жахливіше що тільки може статись: беручи до уваги те, що клініка не має своєї групи лікарів інтенсивної терапії, і через відсутність кардіо-реанімаційного обладнання в медичній установі, провідному операції «Сіті Клініка» за адресою вул. Анни Ахматової, 46-А, лікар клініки Головань Юлія Миколаївна викликала швидку допомогу. Добре, швидку викликала – це плюс, але  лікар Головань підтвердила, що вони(лікарі «Сіті Клініки») не знали, що робити і керувалися призначеннями які були названі в усній формі (по телефону) лікарем швидкої допомоги, який на той момент навіть не бачив пацієнта і ще був в дорозі.

Головань Юлія Миколаївна -  Лікар ендокринолог

ТОБТО, «СІТІ КЛІНІКА» НЕ ТЕ, ЩО НЕМАЄ РЕАНІМАЦІЇ – У НИХ НЕМАЄ ЖОДНОГО ФАХІВЦЯ ЯКИЙ ЗНАЄ ЯКІ МІРИ ПРИЙНЯТИ У ТАКІ МОМЕНТИ!!! ЄДИНИЙ ВИХІД ПАЦІЄНТА У ТАКИЙ ЧАС – ТІЛЬКИ ПОМИРАТИ!!! ЧИ МАЄ ПРАВО «СІТІ КЛІНІКА» І ЦІ ПСЕВДО-ЛІКАРІ Й НАДАЛІ ПРАЦЮВАТИ?! – НАПЕВНЕ ПИТАННЯ ВЖЕ РИТОРИЧНЕ…

До того ж у медичному закладі «Сіті Клініка» за адресою вул. Анни Ахматової, 46-А (будівля 3 поверхи), де операбельні хворі знаходяться на 3-му поверсі - відсутній ліфт, є тільки слизькі сходи. Необхідно провести перевірку, чи відповідають клініка стандартам для медичних установ, в яких проводяться операції. Яким чином передбачено транспортування пацієнтів бригадами швидкої медичної допомоги, як передбачена евакуація пацієнтів в екстрених ситуаціях (пожежа, землетрус)? Як передбачена евакуація людей з обмеженими можливостями? Чи відповідають сходові отвори нормам за розмірами і безпеки їх використання з урахуванням їх слизькості. При необхідності використання носилок наскільки можливо і безпечно це технічно?

В даному випадку є явні ознаки професійних, медичних, кримінальних правопорушень - умисних чи необережних діях, вчинених медичним працівником при виконанні професійних обов'язків, халатності і недбалості, які і привели до летального результату – смерті 48-річної пацієнтки Шестопалової Олени Володимирівни.

 

ЗВІСНО ТУТ НЕОБХІДНО ЗВЕРНУТИ УВАГУ НА ВЕСЬ СКЛАД ЛІКАРІВ, ЯКІ ПРОВОДИЛИ ОПЕРАЦІЮ, ЩО В РЕЗУЛЬТАТІ СТАЛА ДОЛЕНОСНОЮ. ПОТРІБНО ЧІТКО ПРОВЕСТИ РОЗСЛІДУВАННЯ НА КВАЛІФІКАЦІЮ ЛІКАРІВ, ЩО ПРОВОДИЛИ ОПЕРАЦІЮ!!! 

  •             Гринда Ігор Євгенович  -  хірург-гінеколог
  •             Коханенко Світлана Олександрівна - акушер-гінеколог, УЗД-фахівец
  •        Ірза Сергій Васильович –  анестезіолог

    Питання : як хірург та анестезіолог готовились і готовили пацієнтку до операції??? Невже не ознайомлювались із аналізами та присутністю у пацієнтки варикозного розширення вен??? Невже не знали про тромби??? Невже їм було просто наплювати на все???...

    Гринда Ігор Євгенович

    Ірза Сергій Васильович

    Особиста матеріальна зацікавленість з боку медиків стала в пріоритеті над здоров'ям і життям Шестопалової Олени Володимирівни!!!

    Також варто підкреслити, що у пакеті документів клініки відсутні документи, що підтверджують огляд і висновок - допуск до операції з боку терапевта, що теж говорить про некомпетентність медичного закладу та персоналу.


    І в процесі лікування, і при постановці діагнозу, плануючи операцію, і під час проведення операції Коханенко С.А. та її колеги не враховували стан нервової системи, наявність супутніх патологій, таких як варикозне розширення вен, тромбофлебіт у пацієнтки. Олені Шестопаловій не були рекомендовані і призначені методи лікування та заходи, що знижують ризик тромбоемболії. Невиконання та неналежне виконання Коханенко, Гриндою, Ірзою своїх професійних обов'язків - в результаті призвело до смерті Шестопалової Олени Володимирівни - люблячої і коханої дружини, матері, сестри, дочки у віці 48 років.

    На даний час по факту цинічних дій вищевказаних лікарів відкрито кримінальне провадження. Наша редакція в свою чергу слідкуватиме, щоб справа активно розслідувалась та винні понесли заслужене покарання!!!

    Далі буде…. 

    Автор: Антон Громов
Теги: Вбивці у білих халатах ,халатність лікарів Коханенко, Гринди, Ірзи ,м. Київ, вул. Анни Ахматової, 46А ,Шестопалова Олена Володимирівна,Коханенко Світлана Олександрівна,Коханенко Светлана Александровна,тромбоемболія легенової артерії,лікар акушер-гінеколог, УЗД-фахівець,видалення ендометріоїдних кіст ,двостороння тубектомія,Сіті Клініка,Головань Юлія Миколаївна - Лікар ендокринолог,-Гринда Ігор Євгенович - хірург-гінеколог,-Ірза Сергій Васильович ,Ирза Сергей Васильевич,Сити Клиника,Головань Юлия Николаевна,Грында Игорь Евгеньевич,Ірза Сергій Васильович,Ірза Сергій ,Ірза ,Гринда Ігор Євгенович,Гринда Ігор ,Гринда , Коханенко Світлана Олександрівна, Коханенко Світлана ,Коханенко ,Головань Юлія Миколаївна,Головань Юлія ,Головань ,Коханенко Світлана
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР