Незадекларовані статки Рожкової оцінили у 25 мільйонів гривень (відео)

Незадекларовані статки Рожкової оцінили у 25 мільйонів гривень (відео)
24660 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розкішні маєтки, столична нерухомість та годинники вартістю мільйон гривень – активи «правої руки» голови правління НБУ Катерини Рожкової вражають. Утім, скандальна мільйонерка у власних деклараціях демонструє далеко не все. Які багатства приховує чиновниця та чи причетні до їхньої появи російські банкіри та державна зрада? Дізнавайтесь із нашої рубрики «За парканом».

Село Мархалівка на Київщині – саме тут задекларувала будинок Катерина Рожкова. Його площа – 300 квадратів, а зведене обійстя на ділянці 15 соток.

«СтопКор» знайшов свідків, які стверджують, що маєток фінансистка продала ще восени 2019-го. І не за копійки, а за 100 тисяч доларів. Проте даних про прибуток від продажу будинку у декларації чиновниці за 2019 рік немає.

Ще одне житло, що належить Рожковій – столична квартира, на 12-му поверсі нової висотки. Її вартість – близько 150 тисяч доларів, однак жінка там не проживає. За словами консьєржки, в апартаментах мешкає син банкірки, а от донька – в Америці.

Сама ж пані Катерина живе на столичних Осокорках – у будинку на 120 кв. м на ділянці 9 соток, вартістю близько 4 млн грн. Утім, у деклараціях банківської леді за попередні роки цього будинку не знайти: вона задокументувала його лише цьогоріч, після серії гучних скандалів.

Обійстя на столичних Осокорках з'явилось у декларації Рожкової лише цьогоріч Фото: СтопКор

Крім того, Рожкова володіє садовим будинком та 12 сотками землі на Київщині вартістю близько 700 тисяч гривень та двома гаражами в столиці. Їздить жінка «Хондою» 2008 р.в., а також колекціонує коштовні годинники – їх у неї щонайменше п’ять загальною вартістю понад мільйон гривень.

На рахунках чиновниці – ще близько мільйона гривень, а на руках – 300 тисяч доларів готівкою. Загалом статки банкірки, за даними «СтопКору», складають не менше 25 мільйонів гривень. І все це – при зарплаті у 3,9 млн грн за рік.

Нагадаємо, Катерина Вікторівна – перша заступниця голови правління Нацбанку Якова Смолія. Її прізвище фігурує в низці корупційних та етичних скандалів. Чиновницю підозрюють у фінансових махінаціях та зв’язках з російськими олігархами. Рожкова – фігурантка кількох кримінальних проваджень, одне з яких стосується державної зради керівництва НБУ.

stopcor.org

Теги: декларація,статки,Рожкова,НБУ,Катерина Рожкова,Яков Смолій,Декларация,Декларации ,Екатерина Викторовна Рожкова,Екатерина Рожкова Википедия,Екатерина Рожкова НБУ,Нацбанк,Нацбанк Украины,Нацбанк України,Україна,Украина,Національний банк України,Національний банк ,Национальный банк,Национальный банк Украины,Смолій Яков,Глава Нацбанка Яков Смолий,Смолий,Яков Смолий ,Яков Смолий Википедия
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР