СБУ продовжує системно протидіяти загрозам національній безпеці на державному кордоні

СБУ продовжує системно протидіяти загрозам національній безпеці на державному кордоні
147357 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України продовжує вживати заходи з нейтралізації загроз державній безпеці, пов’язаних з протиправними транскордонними операціями та контрабандною діяльністю. СБУ також здійснює контррозвідувальне забезпечення митних органів та підрозділів Держприкордонслужби.

Протягом минулого тижня співробітники СБ України блокували чотири спроби контрабанди великих партій товарів, зокрема, підакцизної продукції.

На Рівненщині СБУ виявила спільно з ДФС великий обʼєм спирту та фальсифікованих алкогольних виробів. Правоохоронці вилучили майже 10 тонн спирту та 3 тисячі пляшок фальсифікованої горілчаної продукції з підробленими марками акцизного збору, які зловмисники планували нелегально переправити через кордон. Загальна вартість вилученої продукції становить понад 2 мільйони гривень. Також виявлено обладнання, яке використовувалось для підпільного виготовлення контрафакту.

У Львівській області співробітники спецслужби попередили протиправне ввезення в Україну понад 240 одиниць техніки та брендового одягу. Товар, серед якого мобільні гаджети провідних світових виробників, був прихований від митного догляду у мікроавтобусі. Вартість вилученого товару становить понад 800 тисяч гривень. Також мікроавтобусом планував вивезти майже 5 тисяч цигарок мешканець Львівщини. Товар він розмістив у спеціально обладнаних схованках і намагався виїхати з України через зону спрощеного митного контролю.

На Волині співробітники СБ України затримали групу зловмисників, які щодня переправляли квадрокоптером через кордон цигарки. У ділків вилучено 1 тисячу пачок цигарок, літальний апарат та дві радіостанції.

За всіма виявленими фактами тривають відповідні процесуальні дії.

ssu.gov.ua

Теги: Служба Безпеки України, СБУ,контрабанда
ПРЯМИЙ ЕФІР