Ірина Венедіктова зустрілася з Послом ЄС в Україні Матті Маасікасом

Ірина Венедіктова зустрілася з Послом ЄС в Україні Матті Маасікасом
168550 ПЕРЕГЛЯДІВ

У понеділок, 25 січня 2021 року, в Офісі Генерального прокурора відбулася зустріч Генерального прокурора Ірини Венедіктової з Послом Європейського Союзу, Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом.

Сторони обговорили завершення реформи прокуратури та старт конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Відсьогодні почався прийом документів від кандидатів, який триватиме до 15 лютого. Ми сподіваємось, що вже за кілька місяців комісія в результаті прозорого і відкритого відбору зможе обрати дійсно гідного очільника САП», - наголосила Ірина Венедіктова.

Матті Маасікас, в свою чергу, привітав початок конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та підтримує обрання керівника САП на прозорих засадах і спираючись на високі міжнародні стандарти. А також наголосив на важливості появи моделі відбору, яку можна застосовувати в майбутньому.

Також Посол ЄС відзначив високий рівень організації реформи прокуратури, зокрема, проведення атестації прокурорів.

«Я вдячна міжнародним партнерам за підтримку всіх процесів і участь їхніх представників у роботі конкурсних комісій та робочих груп з атестації прокурорів. Нам залишилось тільки провести доатестацію для тих, хто з поважних причин пропустив якісь етапи, і ми вступаємо на фінішну пряму реформи – створення окружних прокуратур та затвердження положення про оцінювання діяльності, інших важливих правил», - додала Генеральний прокурор.

Ірина Венедіктова також підкреслила, що одразу після формування нових окружних прокуратур розпочнеться добір в ці новостворені прокуратури.

gp.gov.ua

Теги: Ірина Венедіктова,Офіс Генерального прокурора,Послом ЄС в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР