Зовнішня агресія та спроби дестабілізації країни зсередини вимагають від СБУ активних дій – Іван Баканов

Зовнішня агресія та спроби дестабілізації країни зсередини вимагають від СБУ активних дій – Іван Баканов
179074 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зовнішня агресія та намагання розхитати країну зсередини спонукають Службу безпеки України до більш чітких і активних дій для протидії таким процесам. Про це заявив голова СБУ Іван Баканов на засіданні підсумкової Колегії СБУ.

«Зовнішня агресія та внутрішні процеси, які часто додатково розхитуються зсередини, вимагають від нас чітких, злагоджених та активних дій по всій системі СБУ. Від центрального апарату до найбільш віддалених містечок і селищ нашої країни», – наголосив Іван Баканов.

На думку Голови СБУ, налагодити сучасні підходи в роботі повинна допомогти реформа спецслужби, однак відповідний законопроєкт, котрий Верховна Рада прийняла у першому читанні, потребує суттєвого доопрацювання.

«Але реформа – це не лише про закон. Це - про щоденну роботу, пріоритети та зміни, які ми впроваджуємо вже зараз», - зазначив Іван Баканов.

Окремо він звернув увагу на необхідність покращення матеріально-технічної бази Служби та гідне забезпечення співробітників, співрозмірне з іншими правоохоронними органами.

Окрім загальних векторів розвитку Служби, Колегія підбила підсумки діяльності за 2020 рік за всіма напрямами.

Нагадаємо, що одним із важливих пріоритетів для Служби є захист національної державності та територіальної цілісності країни. Протягом 2020 року було винесено 192 вироки суду за ознаками цих злочинів, а також попереджено 7 терактів і затримано 10 осіб, причетних до їх вчинення чи підготовки.

Загалом за рік СБУ розпочала 335 кримінальних проваджень за напрямом захисту національної державності і 304 провадження, в тому числі за ознаками державної зради, шпигунства, диверсії та створення терористичної організації.

Також Служба нейтралізувала 600 кібератак і кіберінцидентів на інформаційні ресурси органів влади та об’єкти критичної інфраструктури.

ssu.gov.ua

Теги: Іван Баканов, СБУ, Служба Безпеки України
ПРЯМИЙ ЕФІР