Онкоцентр за 737 мільйонів будуватиме львівський контрабандист і ко

Онкоцентр за 737 мільйонів будуватиме львівський контрабандист і ко
38399 ПЕРЕГЛЯДІВ
Після смерті міського голови Харкова Геннадія Кернеса змінився підрядник, що будуватиме Обласний центр онкології.
 

Ще у червні 2019 року харківське ПрАТ «Трест Житлобуд-1» перемогло у тендері на будівництво І черги КНП «Обласний центр онкології» у місті Харкові. Вартість закупівлі складала 650 млн. грн.

Після перемоги у тендері ПрАТ «Трест Житлобуд-1» отримало 44,7 млн. грн авансу для закупівлі матеріалів та іншого, а потім договір було розірвано через необхідність корегування проектно-кошторисної документації. Де осіли майже 45 млн. грн – поки невідомо.

У листопаді 2019 ПрАТ «Трест Житлобуд-1» перемогло у тендері на будівництво ІІ черги Онкоцентру. Вартість робіт оцінили в 169,8 млн. грн.

Близько 95% акцій ПрАТ «Трест Житлобуд-1» належать другу Геннадія Кернеса та Почесному громадянину Харкова Олександру Харченку, який, до слова, є членом виконкому Харківської міськради. Та, схоже, після смерті Генадія Адольфовича у його оточення почались проблеми із бізнесом у регіоні.

Як ми пам’ятаємо, угоду на будівництво І черги шпиталю було розірвано через необхідність корегування проектно-кошторисної документації. Відтак, саму закупівлю довелось проводити знову.

9 листопада 2020 року Департамент капітального будівництва Харківської ОДА оголосив новий тендер на будівництво І черги Онкоцентру, очікувана вартість робіт вже виросла з 650 млн. грн. до 836,5 млн. грн. За освоєння цих коштів змагалось три компанії: ПП «РОМБ +» зі Львова, ПрАТ «Трест Житлобуд-1» (що перемогло у першому тендері) та ТОВ “СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ ЛТД” з Харкова. До слова, власники Житлобуду та Стальконструкції є тісно пов’язаними партнерами, але це вже предмет іншого розслідування. Остаточна пропозиція ТОВ “СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ ЛТД” у цій закупівлі становила 823 411 776 грн, ПрАТ «Трест Житлобуд-1» запропонувало виконати роботи за 737 754 000, а пропозиція «Ромб +» виявилась на 4 тис. грн дешевшою – 737 750 000.

Тому, за результатами відкритих торгів 17 грудня (наступного дня після смерті Геннадія Кернеса), у закупівлі перемогло саме львівське підприємство «Ромб +».

Вже 24 грудня Державна аудиторська служба видала наказ про початок моніторингу цієї закупівлі, порушення знайшли майже миттєво, вони описані у висновку за 29 грудня. Однак, самі торги не відмінили, і «Ромб +» має збудувати першу чергу комплексу за скоригованим проектом до кінця 2021 року. До цього, згідно інформації бази даних Clariti Project, ця компанія лише двічі отримувала державні чи комунальні підряди: від Солонківської сільської ради на 198,9 тис. грн і від комунального підприємства Львівської міськради на 124,7 тис. грн.

Згідно інформації бази даних You Control ПП «Ромб +» зареєстровано у Львові в червні 2016 року, на вул.Шевченка, 317.

Компанія фігурувала у кількох судових процесах, зокрема, про невчасне повернення боргів:

Приватна компанія постачала «РОМБ +» товар на загальну суму 437  594, 14 грн, ПП «РОМБ +», в порушення умов договору, здійснив неповну оплату отриманого товару, у зв’язку з чим позивач звернувся з даним позовом до суду про стягнення з відповідача 42  841, 87 грн – основного боргу, 18  478, 34 грн – пені, 1  602, 17 грн – 3 % річних, 6  897, 17 грн – інфляційних втрат. Лише в середині 2019 року відповідач погасив суму основної заборгованості.

Також Господарський суд Львівської області розглядав справу за позовом ФОПа Максимовича до ПП “Ромб+” про стягнення заборгованості в сумі  459 908,69 грн. Лише після звернення до суду будівельна компанія погасила свій борг.

Засновниками та кінцевими бенефіціарами у рівних частках є Романів Іванна Іванівна з села Завишень Червоноградського району, та Олійничок Петро Володимирович з міста Червоноград. Загальний внесок до статутного капіталу ПП «РОМБ+» всього 3 тисячі гривень.

Окрім «РОМБ +» Іванна Романів та Петро Олійничок є власниками ПП «Р.О.М.Б.» та співзасновниками ПП «РОМБ ЕНЕРДЖІ». Та насправді, виглядає, ключовими дійовими особами у «РОМБ +» є зовсім не люди, на яких компанія записана, а її керівники.

Керівником «РОМБ +» є Романів Володимир Ярославович, представником є Романів Богдан Ярославович.

Як ми зазначали, юридична адреса «РОМБ +» – місто Львів, вул. Шевченка 317.

За цією ж адресою зареєстровано більше як пів сотні компаній, частина з яких має безпосередній стосунок до сім’ї Романівих. Але про них – згодом.

Фото Діла

Ми зателефонували і на номер телефону, який вказали при реєстрації ПП «Ромб +». Слухавку підняв сторож, який сказав що ні Романіва Володимира, ні Романіва Богдана не знає, а про компанію “Ромб” взагалі ніколи не чув.

Відомо, що при будівництві Онкоцентру в Харкові субпідрядниками будуть також компанії з Львівщини: ПП «Флоріан», ТОВ «Група компаній Енергомонтаж», ПП «Спецбуд-Захід».

Про кожну з цих компаній можна розповідати годинами, до прикладу, слідчі Державної фіскальної служби у серпні 2017 року розпочали кримінальне провадження і звернулись до суду про дозвіл про надання тимчасового доступу до документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин ПП «Флоріан» та фізичної особи. З матеріалів судового засідання відомо, що певна особа, у період з 2015-2017 років здійснювала фінансово-господарську діяльність у сфері оптової торгівлі будівельними матеріалами та надання ремонтно-будівельних послуг, в результаті безтоварних операцій по придбанню товарно-матеріальних цінностей формувала податковий кредит, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах на суму 2 251 617 грн податку на додану вартість та 1 795 085 грн податку з доходів фізичних осіб.

Наступний субпідрядник – ПП «Спецбуд-Захід».

Керівник ПП «Спецбуд-Захід» – Акімов Михайло Борисович, який є контактною особою в ПП «РОМБ +». Власниками ПП «Спецбуд-Захід» зазначено Олійничок Петра Володимировича, співвласника «РОМБ +», та Романів Марію Володимирівну, родичку співвласниці та керівників «РОМБ +». Такий собі сімейно-комерційний субпідряд у цій історії.

Третім субпідрядником є ТОВ «Група компаній Енергомонтаж». Податковим органам доводиться через суд стягувати кошти з цієї компанії. Так, 20 січня, Львівський окружний адмінсуд задовольнив позов Головного управління ДПС у Львівській області до ТОВ «Група компаній «Енергомонтаж» про стягнення коштів за податковим боргом з рахунків у банках на суму понад 74 тис.грн.

Керівником ТОВ «Група компаній Енергомонтаж» є Бакай Андрій Григорович, який взяв в оренду обладнання на два місяці, але замість 62 400 гривень оренди заплатив лише 23 000 гривень. За це Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з директора Енергомонтажу 51 220 гривень.

До слова, юридична адреса ТОВ «Група компаній Енергомонтаж»– звичайна квартира у спальному районі Львова. Власник Енергомонтажу – Калєйніков Сергій Олександрович, його затримували на українсько-польському кордоні через контрабанду сиру. Чоловік намагався незаконно перемісти у своєму авто через пункт пропуску «Краківець-Корчова» 89,902 кг твердого сиру «Dziugas Young», за що отримав штраф 1 700 грн та позбувся сиру.

Пройшло кілька років і Колєйніков «виріс» з дрібного контрабандиста до власника фірми, що як субпідрядник будуватиме «Обласний центр онкології» у Харкові. Нагадаємо, вартість будівництва І черги Онкоцентру – 737 750 000 грн.

Представник ПП «РОМБ +» Романів Богдан прокоментував матеріал журналістів «Діла» одним реченням: «Ну це Ваша думка».

dilo

Теги: будівництво, Кернес, Колєйніков, контрабанда, онкоцентр, Романів, Ромб, тендери,ПП «РОМБ +»,РОМБ +,Романів Богдан,Романів ,Онкоцентр,Калєйніков Сергій Олександрович,Dziugas Young,ТОВ «Група компаній Енергомонтаж»,Група компаній Енергомонтаж,Бакай Андрій Григорович,Бакай Андрій ,Бакай ,Романів Марія Володимирівна,Романів Марія ,Акімов Михайло Борисович,Акімов Михайло ,Акімов ,Олійничок Петро Володимирович,Олійничок ,Олійничок Петро ,ПП «Спецбуд-Захід», ПП «Флоріан», Флоріан,ПП «Р.О.М.Б.» ,ПП «РОМБ ЕНЕРДЖІ»,Господарський суд Львівської області,Господарський суд ,суд, Геннадій Кернес,Департамент капітального будівництва Харківської ОДА,ТОВ “СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ ЛТД”,ПрАТ «Трест Житлобуд-1»,КНП «Обласний центр онкології»
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР