Бухгалтера-схемщика Вадима Двойноса призначили в “Укрхімтрансаміак” із окладом 185 тисяч гривень на місяць. Кінець епохи бідності… - Мізрах Ігор

Бухгалтера-схемщика Вадима Двойноса призначили в “Укрхімтрансаміак” із окладом 185 тисяч гривень на місяць. Кінець епохи бідності… - Мізрах Ігор
12102 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2021 році Уряд на чолі із Денисом Шмигалем не перестає дивувати українців своїми далеко неоднозначними рішеннями та діяльністю. То газ, світло, комунальні платежі злітають мало не до небес, то роздають наче у «лотерею» державні посади надзвичайно цікавим особистостям. До того ж, оклади які отримують ново-призначенці у період кризи та пандемії коронавірусу, явно можна назвати не те що необґрунтованими, а навіть – божевільними. Напевне, коли чинний Президент України Володимир Зеленський гучно заявляв із «покінченням епохи бідності», Денис Шмигаль і склад його Уряду для себе зрозуміли ці слова по-своєму – епоха бідності має завершитись для «обраних»… «обраних», наче в «рулетку» цим Урядом! А для народу, як спонсорів цього, уже масштабного розіграшу посад – підвищення тарифів, цін на продовольчі та непродовольчі товари, і так далі. Одним словом – зубожіння!

3 лютого Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів засідання Уряду на якому  Кабмін ухвалив низку кадрових рішень. Зокрема, урядовці проголосували за: призначення Шаповалова В'ячеслава Володимировича - заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України; призначення Авраменко Катерини Валентинівни - державним секретарем Міністерства аграрної політики та продовольства України", - про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан у соціальній мережі Фейсбук.

Також, в цей день уряд погодив призначення Вадима Анатолійовича Двойноса виконувачем обов'язки директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак".  Відповідне рішення уже оприлюднено на сайті Верховної Ради та на сайті Уряду!

 

Скріншот: сайт kmu.gov.ua

Крім того, Уряд також погодив призначення заступників голів трьох обласних державних адміністрацій. Так, заступницею голови Волинської ОДА стала - Людмила Тимошук, Закарпатської - Мирослав Білецький, Чернігівської - Жанна Шерстюк.

Серед усіх цих рішень вирізняється призначення Вадима Анатолійовича Двойноса на посаду виконуючого обов'язки директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак". І воно нас дуже зацікавило, адже про пана Двойноса В. А. у мережі Інтернет та у ЗМІ практично інформація відсутня. В наш час вкрай важко стикнутись із призначенням людини, яка за всіма параметрами згідно даних в інтернеті – є фактично невидимкою; людиною яка ніде на державних посадах ще не засвітилась і фактично ніяких здобутків за плечима немає… Цікаво чи не так?!... То за що тоді його призначили керувати стратегічно-важливим державним підприємством "Укрхімтрансаміак"?...

Ще цікавішим для нас стало призначення Двойноса, коли до наших рук потрапив ще один доволі цікавий документ, цього разу із Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за підписом Міністра Ігоря Петрашко.   

Пам’ятаєте, на початку цієї статті ми писали, що пан Денис Шмигаль і його колеги по Уряду напевне не зрозуміли слів Володимира Зеленського про завершення «епохи бідності». Так от, підтверджуємо ці слова – вони явно не зрозуміли і трактують та використовують їх на свій лад. Адже, якщо це не так, тоді як пояснити місячний оклад новопризначеному керівникові ДП "Укрхімтрансаміак" Вадимові Двойносу – у розмірі 185 тисяч 052 гривні?!... І це без урахування квартальних та річних премій!!! А ми, народ України уже дуже добре знаємо як призначають собі премії чиновники… Вони так би воїнів АТО/ООС, пенсіонерів, людей з інвалідністю преміювали, як себе… Якщо коротко, то окладу у розмірі 185 тис., як мінімум можна додавати ще плюс 60-70, а то й цілих 100 % преміальних. А це вже вам цифра в діапазоні 300 тисяч гривень…  

 

Ну що ж, шановні громадяни України «вони нас зробили ще раз». А ми ж то, прості українці, цю космічну заробітну  платню у період кризи та коронавірусу – платитимемо уже звичним підняттям тарифів та цін на все, що тільки можна підняти. «Чого ж не зробиш, щоб у чергового чиновника закінчилась епоха бідності»…  

Знаєте, напевне, якщо забрати мільйонні премії у всяких «Коболєвих, Вітренків» і космічні оклади у «Лещенків, Наємів, Смілянських, Жмаків, Двойносів» і т.д. – то можна за рік-два погасити велику частину боргу перед МВФ, або ще краще і правильніше – збільшити пенсії як мінімум у двічі. А це до речі, непогана ідея – вони ж й так скаржаться на свою «маленьку зарплату»    

Повертаємось до новопризначеного Вадима Анатолійовича Двойноса. Розглянемо за які такі заслуги, зокрема професійні, ми українці із своїх кишень платитимемо йому не менша 185 тисяч грн щомісяця.

І так, як ми вже зазначали, про цю людину інформація практично відсутня. Та як нам стало відомо, (і це до речі вкрай допитливим та настирним шукачам все можна відслідкувати навіть через мережу Інтернет) - Двойнос Вадим Анатолійович тривалий час працював керівником та БУХГАЛТЕРОМ у  Товаристві З Обмеженою Відповідальністю "АФРОДІТА" (Код ЄДРПОУ 30605281). На даний час директором цього ТОВ являється Шелест Олександр Петрович. А сама компанія, згідно кведів займається - діяльністю холдингових компаній, діяльністю готелів і подібних засобів тимчасового розміщування та будівництвом житлових і нежитлових будівель. Також, згідно даних платформи YouControl  Вадим Двойнос пов'язаний ще із двома фірмами, це ТОВ "ФК "ПОДІЛЬСЬКИЙ КАПІТАЛ" (Код ЄДРПОУ 34769492) - займається грошовим посередництвом, управлінням нерухомим майном та організацією будівництва об'єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду; і ТОВ "ЦЕНТРВІЙСЬКБУД"(Код ЄДРПОУ 33177386) - займається  будівництвом будівель, виробництвом формованої і обпаленої глиняної цегли та блоків,  виробництвом будівельних металевих конструкцій.

Ну що такого, скажете Ви – «працювала собі людина в приватних фірмах, тут нічого особливо наче й немає». Але не все так однозначно, як на перший погляд… 

Візьмемо до уваги бухгалтерську діяльність у Товаристві З Обмеженою Відповідальністю "АФРОДІТА" (Код ЄДРПОУ 30605281). І тут починається найцікавіше… Дана фірма із бухгалтером Вадимом Двойносом фігурує у кримінальних провадженнях у сфері будівництва багатоповерхових житлових будинків. А саме, ТОВ «Афродіта» та ще ряд фірм, а також посадові особи Броварської міської ради та ГУ Держгеокадастру у Київській області підозрюються у підробці документації на виділення землі під забудову, і як наслідок у незаконному будівництві багатоквартирних будинків.

Так, 29.01.2018 року, в рамках кримінального провадження № 42017000000003585 від 09.11.2017,  до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва звернувся слідчий центрального апарату Генеральної прокуратури України із клопотанням про накладення арешту на земельну ділянку за кадастровим номером 3210600000:00:057:0062 площею 26,8450 га для будівництва і обслуговування та експлуатації індивідуальної, громадської забудови та об'єктів інфраструктури, розташовану території  житлового району м. Бровари, вул. Богунська та вул. Маяковського, яка знаходиться в комунальній власності Броварської міської ради та передана в оренду на 25 років ТОВ «Афродіта» (код ЄДРПОУ 30605281). 

Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України підозрювало, що невстановлені особи, підробивши документи, шляхом обману отримали право на користування земельними ділянками загальною площею понад 80 га, які розташовані в м. Бровари. В ході слідства було здобуто докази, які свідчать про незаконність отримання ТОВ «Афродіта» земельних ділянок в оренду, а також будівництва на них багатоквартирних житлових будинків. На той час, ТОВ «Афродіта» на вказаних земельних ділянках здійснювала незаконне будівництво багатоквартирних житлових будинків. Даний факт був підтверджений протоколом огляду місця події, проведеного 05.12.2017 працівниками НП України. Відповідно, Суддя задовольнив клопотання слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України, і наклав арешт  на земельну ділянку за кадастровим номером 3210600000:00:057:0062 площею 26,8450 га, яке передане було в оренду ТОВ «Афродіта».

 

Скріншот: сайт reyestr.court.gov.ua

Згодом, в березні 2018 року адвокат ТОВ «Афродіта» подав апеляцію на зняття арешту земельної ділянки, але  до початку розгляду апеляційної скарги, директором ТОВ «Афродіта» було подано письмову заяву про - відмову від апеляційної скарги з проханням закрити апеляційне провадження. Та буквально за кілька днів після відмови від апеляції в Апеляційному суді Києва, адвокат ТОВ «Афродіта» подав клопотання про зняття арешту у все тому ж Печерському суді, де накладали арешт. І, сталось «чудо» - арешт зняли.  

Найцікавіше те, що після зняття арешту – справа практично зависла, і до сьогодні, попри докази слідства не встановлено винних у підробці документів на виділення землі ТОВ «Афродіта». Відповідно, дана фірма продовжила будівництво, а факт незаконного отримання землі і відповідно будівництва – дивним чином уже нікого не цікавить…

Описаний вище епізод за участю ТОВ «Афродіта» із бухгалтером  Вадимом Двойносом – не єдиний. Так, в Єдиному реєстрі числиться ще одне кримінальне провадження  № 42019110000000224 від 25.07.2019 року, в якому знову ж фігурує ТОВ «Афродіта». В цій кримінальній справі фірма, де бухгалтером був Вадим Двойнос і ще ряд фірм разом із службовими особами Державної архітектурно-будівельної інспекції України також підозрюються у махінаціях заволодіння/виділення земельних ділянок, а також незаконному будівництві на цих ділянках багатоповерхових житлових будинків.

У вересні 2019 року  Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва прокурорам у кримінальному провадженні було надано тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх копій, які перебували у володінні Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Скріншот: сайт reyestr.court.gov.ua

Але і ця справа знову ж за незрозумілих причин зависла у повітрі… Відповідно, ТОВ «Афродіта» й інші фігуранти кримінальної справи продовжили будівництво, а факт незаконного отримання землі і відповідно будівництва – дивним чином, також уже нікого не цікавить…

От такі то секрети сховані за плечима у новопризначеного В. о. директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак" Вадима Анатолійовича Двойноса. Цікаво - це саме за причетність до цих  сумнівних заслуг йому віддали в руки стратегічне державне підприємство???... Чи не переборщили у Кабміні із посадовим окладом у 185 тис гривень людині, в якої найбільшими здобутками у діяльності є причетність до махінацій із незаконним заволодінням землею і незаконним будівництвом???...

І чи взагалі – місце йому у кріслі керівника ДП "Укрхімтрансаміак"?!!!…     

P.S. Від імені редакції «вітаємо»(в кавичках) всіх українців із черговим чиновником який поборов «епоху бідності»… А на що цього разу нам піднімуть ціни задля утримання ще одного «незадоволеного» заробітною платою?...   

Автор: Журналіст, громадський діяч,

шеф-редактор журналу «Персона.ТОП»,

член СЖУ, юрист,

МІЗРАХ ІГОР АРКАДІЙОВИЧ

Теги: Укрхімтрансаміак,Вадим Двойнос,Мізрах Ігор,Вадим Анатолійович Двойнос,ТОВ «Афродіта»
ПРЯМИЙ ЕФІР