Юрій Тацій: «Канатка Кличка може перетворитися на «атракціон смерті»

Юрій Тацій: «Канатка Кличка може перетворитися на «атракціон смерті»
2750 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження, відповідно до якого переможцем інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проєкту «Облаштування атракціону канатна переправа через річку Дніпро від арки Дружби народів до Труханового острова» визначено ТОВ «Активна країна».


Скріншот

«Зазначене товариство мало досвід в облаштуванні парків атракціонів і проведенні корпоративів, але не капітальному будівництві та зведенні складних інженерних об'єктів» - наголосив Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій, додавши, що таке рішення, скоріш за все, є фундаментально корупційним.

За словами Тація, будівництво канатної дороги потребує кваліфікованого та професійного підходу на кожному етапі, і, якщо міський голова не зверне на це увагу та не перегляне результати конкурсу, в подальшому ми обов’язково зіштовхнемося з необхідністю реконструкції транспортної установки – це в кращому випадку, в найгіршому – «канатка» перетвориться на «атракціон смерті».

Окрім того, Юрій Тацій зазначив, що, аби запобігти можливим негативним наслідкам, департамент ініціює проведення засідання за участю представників Міністерства інфраструктури та Міністерство розвитку громад та територій щодо обговорення питання будівництва канатної переправи.

Нагадаємо, що будівництво канатної дороги на Труханів острів мер Києва Віталій Кличко анонсував ще в червні 2017 року. У липні того ж року в столицю приїжджали представники австрійської компанії Doppelmayr, яка спеціалізується на виробництві підйомників і канатних доріг. Після їхнього візиту Кличко завив, що про початок будівництва можна буде говорити  в 2018 році.


Скріншот

В 2021 планують від розмов все ж таки перейти до діла.


Скріншот

Теги: Віталій Кличко,мер Києва Віталій Кличко,Кличко, Виталий Кличко,Виталий Кличко Википедия,арка Дружби народів,ТОВ «Активна країна»,Активна країна,Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій,КМДА,Юрій Тацій,Тацій,Ірина Тацій,Заступник директора Департаменту будівництва та архітектури КМДА Юрій Тацій,Тацій Ірина Олександрівна,Таций,Юрий Таций,Міністерство інфраструктури ,Міністерство розвитку громад та територій,Міністерство інфраструктури України,Україна,Украина,Труханів острів,Канатка Кличка,Канатка
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР