«В УДАРІ»: 56 тисяч євро - Управління стратегічних розслідувань Нацполіції в місті Києві разом із колегами-правоохоронцями викрили злочинну групу, що «спеціалізувалася» на вимаганні неіснуючих боргів

«В УДАРІ»: 56 тисяч євро - Управління стратегічних розслідувань Нацполіції в місті Києві разом із колегами-правоохоронцями викрили злочинну групу, що «спеціалізувалася» на вимаганні неіснуючих боргів
10243 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як говориться – «в ударі»… в ударі по злочинності. Саме ці слова є тотожними до оперативників Управління стратегічних розслідувань Нацполіції в місті Києві, які провели свою чергову, блискучу спецоперацію. Цього разу Оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції, слідчі поліції Києва за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та силової підтримки роти поліції особливого призначення – завдали нищівного удару по знищенню злочинної групу, що «спеціалізувалася» на вимаганні неіснуючих боргів. До складу групи входили кияни віком від 45-ти до 54-х років.

Щодо затриманої злочинної групи, то варто зазначити: бандити діяли надзвичайно цинічно – вимагали неіснуючі борги погрожуючи вбивством своєї жертви. Та на щастя оперативники Управління стратегічних розслідувань Нацполіції в місті Києві разом із колегами-правоохоронцями затримавши це злочинне угруповання врятували далеко не одну людину, а присікли й майбутні можливі злочини цієї банди. Адже всі прекрасно розуміють, що якби плани злочинців успішно реалізувались – то кількість їхніх жертв тільки б зростала.

Члени злочинної групи вимагали з мешканця столиці погашення неіснуючого боргу у розмірі 56 тисяч євро. Для отримання цих коштів фігуранти здійснювали моральний тиск на потерпілого та навіть погрожували вбивством. 

У понеділок, 8 лютого, одного зі зловмисників поліцейські затримали під час одержання 4 000 доларів США та 5 000 євро - частини погашення «боргу». 

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Після проведення необхідних слідчих та процесуальних заходів буде надана правова оцінка іншим учасникам злочинної групи.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна. 

Доречно буде нагадати про ще одне, не менш гучне затримання, яке відбулось наприкінці 2020 року оперативниками Управління стратегічних розслідувань Нацполіції в місті Києві разом із колегами-правоохоронцями. Мова йде про викриття членів етнічної транснаціональної злочинної організації. Лідер та учасники організації, діючи під «дахом» російських «ворів в законі», «спеціалізувалися» на вимаганні коштів та викраденні людей. Загалом за результатами проведення трьох етапів поліцейської спецоперації затримано лідера та дев’ять учасників, ще двох - оголошено у розшук.  Затримані обґрунтовано підозрюються у скоєнні кількох фактів вимагання коштів та викрадення людей із метою викупу або вчинення певних дій на користь зловмисників чи інших осіб. Суми, які вимагали, коливалися від 20 000 гривень до 800 000 доларів США. 

Детальніше читайте перейшовши натиснувши на фото-скрін ↓ із сайту Департаменту стратегічних розслідуваньи Національної поліції України 

Теги: Управління стратегічних розслідувань Нацполіції,вимагання ,злочинна група, Нацполіція,новини київа
ПРЯМИЙ ЕФІР