СБУ розкрила протиправний механізм, організований колишнім керівником міжнародного аеропорту “Бориспіль”

СБУ розкрила протиправний механізм, організований колишнім керівником міжнародного аеропорту “Бориспіль”
9406 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчі Служби безпеки України розкрили протиправний механізм, організований колишнім керівником міжнародного аеропорту “Бориспіль” Павлом Рябікіним під час закупівлі послуг з капітального будівництва об’єктів транспортної інфраструктури.

У 2017-2018 роках Рябікін із своїми заступниками у змові з генпідрядником фальсифікували обсяги виконаних робіт і поставлених будівельних матеріалів.

Потім ці ділки провели безтоварні операції через ряд комерційних структур, що мають ознаки фіктивності. Таким чином вони перевели в готівку майже 37 млн грн державних коштів і безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ більш ніж на 6 млн грн. Справу передали у САП де слідчі цього відомства встановили конкретну суму збитків, а це 16 500 000 грн. Слідство завершено і справу передано до суду.

Тобто ми маємо беззаперечний факт, що Павло Рябікін вкрав із держбюджету 16.5 млн. грн, але Шмигаль призначив його головою ДМСУ! Суд встановить, що колишній керівник аеропорту, а нинішній голова Митниці винен у розкраданні коштів, що ви будете робити в Кабміні і Офісі Президента? Червоніти від сорому перед народом? Приймайте рішення зараз і негайно!

Для чого його призначали?

Бо треба “розвивати: інфраструктуру ще й митниці, а Павло Рябікін великий спец у закупівлі та виконанні робіт.

Звертають до пана Президента: пане Зеленський, якщо за цей короткий періоду ДМСУ очолить новий, шостий керівник – нічого страшного! Можливо в цьому пошуку з’явиться справжній Голова Митної служби України.

P.S. Тепер повезли погодження в Мінфін про продовження Павлу Рябікіну відпустки до 17 лютого.

Шановний пане міністре Фінансів, потрібно Вам не підписувати це погодження, а зробити подання на Кабмін “Про звільнення Павла Рябікіна з посади голови ДМСУ”.

lavriv.pro

Теги: Павло Рябікін,аеропорт Бориспіль, СБУ,ДМСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР