Справу про загибель пацієнтки у медзакладі «Сіті Клініка» спускають «на гальмах». Чи будуть покарані «вбивці у білих халатах»?

Справу про загибель пацієнтки у медзакладі «Сіті Клініка» спускають «на гальмах». Чи будуть покарані «вбивці у білих халатах»?
6658 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Забудьте все, що вам сказала Головань» - заявила власниця «Сіті-клініки» Ткачук Любов Анатоліївна у січні 2021 року під час зустрічі із родичами загиблої Олени Шестопалової у її приватному медичному закладі. Цими надзвичайно цинічними та бездушними словами вона жалюгідно намагалась перекреслити фактично зізнання Головного лікаря її медзакладу Головань Юлії Миколаївни у тому, що вони просто не знали як рятувати пацієнтку:  «Ми не знали, що робити, тому визвали швидку» - головний лікар Головань Ю.М.

Наші читачі, напевне вже зрозуміли, що це продовження, на превеликий жаль, трагічної події у сім’ї Шестопалових.  Нагадаємо, велике горе спіткало сім’ю Шестопалових – 22 грудня 2020 року, в медичному закладі «Сіті Клініка», що за адресою м. Київ, вул. Анни Ахматової, 46А ЗАГИНУЛА опора сім’ї, любляча матір та кохана дружина -  Шестопалова Олена Володимирівна. Було їй всього 48 років. Про цю трагедію ми вже неодноразово повідомляли у попередніх публікаціях, зокрема у статті : «Вбивці у білих халатах «Сіті Клініки» - халатність лікарів Коханенко, Гринди, Ірзи та Головань призвело до смерті 48 річної пацієнтки із столиці?»


Скріншот

Шестопалова Олена Володимирівна, 1972 року народження була пацієнткою медичного закладу «Сіті Клініка» протягом 3 років. Весь цей час лікарем жінки була Коханенко Світлана ОлександрівнаВ результаті дій та бездіяльності цього лікаря, а також її колег –  22 грудня Олена Шестопалова після планової операції, що відбулась днем раніше(21.12.2020) померла від тромбоемболії легенової артерії (закриття просвіту великих, середніх або малих гілок легеневої артерії тромбом, який утворюється найчастіше у великих венах нижніх кінцівок або тазу).

Коханенко Світлана Олександрівна – лікар акушер-гінеколог, УЗД-фахівець

Під час операції крім видалення ендометріоїдних кіст (планово-узгоджено) пацієнтці була проведена двостороння тубектомія, в народі - видалення маткових труб, а ці дії НЕ були узгоджені ані з пацієнткою, ані з родичами. Крім того, коли наступного дня в Олени Шестопалової погіршились життєві показники, і потрібно було надати невідкладну реанімаційну допомогу – у медичному закладі «Сіті Клініка», як виявилось – ВІДСУТНЄ РЕАНІМАЦІЙНЕ ВІДДІЛЕННЯ І ЛІКАРІ-РЕАНІМАТОЛОГИ!

Згідно цих дій і бездіяльності працівників медичного закладу «Сіті Клініка» було відкрито кримінальне провадження, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за № 12020100020005152 від 22 грудня 2020 року за ознаками ст. 115 КК України(https://protocol.ua/ua/kriminalniy_kodeks_ukraini_stattya_115/ ).

Повернемось до цинічних слів «Забудьте все, що вам сказала Головань»  власниці «Сіті-клініки» Ткачук Любові в адрес родичів загиблої Олени Шестопалової – чому вона так висловилась?... А вона б змогла забути, якщо б в одній із лікарень від дій і бездіяльності лікарів загинув хтось із її родичів???  Чи Ви, наші читачі – легко б забули таку трагедію, якщо б сталась вона у Ваших сім’ях???      

Чому Любов Ткачук, розуміючи, що в стінах її медзакладу від дій і бездіяльності працівників загинула пацієнтка так реагує?!... Словами – «ЗАБУДЬТЕ…» ..

А все доволі просто – вона, скоріш за все уже домовилась із «потрібними людьми» - і цю трагедію, згідно якої було відкрито кримінальне провадження - спускають «на гальмах»…

Як ми вже зазначали, по цій справі було відкрито досудове розслідування, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за № 12020100020005152 від 22 грудня 2020 р. за ознаками ст. 115 КК України, відкрите воно було Дарницьким управлінням поліції. Згодом, 27 грудня 2020 року слідчий Дарницького управління поліції при зустрічі з адвокатом сім’ї загиблої Олени Шестопалової повідомив, що проводиться судово-медична експертиза причини смерті і вона буде тривати місяць. Крім того, цього числа сім’ї загиблої подала заяву про проведення комісійної судової-медичної експертизи, для більш ретельного дослідження причини смерті Олени Шестопалової.

Але от уже в лютому 2021 року сталось «чудо»… «чудо» для медзакладу «Сіті Клініка» - 04 лютого 2021 року на прийомі у Головному слідчому управлінні Національної поліції України начальник відділу повідомив родичів, що досудове розслідування, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за № 12020100020005152 від 22 грудня 2020 р. за ознаками ст. 115 КК України-  ЗАКРИТЕ  25 грудня 2020 року. А найцікавіше те, що Постанову про закриття кримінального провадження родичам ніхто не надав!!!

ЯК ЦЕ РОЗУМІТИ????????????????????????? – АДЖЕ:  

-          органом досудового розслідування НЕ БУЛО ВЖИТО всіх необхідних заходів для збирання доказів і забезпечення повного та всебічного досудового розслідування;

-          Не було проведено слідчими необхідного та повного переліку слідчих дій, спрямованих на встановлення істини у справі;

-          проводиться експертиза, висновку якого немає в матеріалах справи

ЯК МОЖНА БУЛО ЗАКРИТИ СПРАВУ БЕЗ РЕЗУЛЬТАТУ ЕКСПЕРТИЗИ????  - НЕВЖЕ СЛІДЧІ НАПЕРЕД ЗНАЮТЬ ЇЇ РЕЗУЛЬТАТ??????...

Крім того, як пояснити те, що 27 грудня (вже 2 дні як було закрито провадження) - слідчий Дарницького управління поліції при зустрічі з адвокатом сім’ї загиблої Олени Шестопалової повідомив, що проводиться судово-медична експертиза причини смерті і вона буде тривати місяць. Невже він на той час НЕ ЗНАВ, що провадження ЗАКРИТЕ??? Чому приховав цей факт від адвоката і сім’ї загиблої???

Як бачимо у цій справі дуже багато «ЧОМУ???»… і ніхто не враховує: ані слідчі, ані працівники «Сіті Клініки» реальних фактів, що призвели до смерті пацієнтки Шестопалової Олени!!! Ніхто не враховує, що сама Головний лікар сказала прямо : «Ми не знали, що робити, тому визвали швидку»…     

Ми вже звернулись у МОЗ на забезпечення проведення перевірки та позбавлення ліцензії медичного закладу «Сіті Клініка», але за такого кричущого і незрозуміло факту із закриттям кримінальної справи стає зрозумілим – що і там може бути все вже «ВИРІШЕНО». І якщо МОЗ не проведе перевірку – то виходить, що і їм НАПЛЮВАТИ, що від рук лікарів яким вони видають ліцензії – ПОМИРАЮТЬ ЛЮДИ!!! 


Скріншот

  На сьогоднішній день, родиною загиблої у медзакладі «Сіті Клініка» уже подано заяви у :

-           Київську місцеву прокуратуру – «Заява про оскарження закриття досудового розслідування»

-          Головне слідче управління Національної поліції України – «Заява
про кримінальне правопорушення»

-          Державне Бюро Розслідувань – «Заяву про проведення перевірки  на предмет закриття кримінальної справи, яку порушено за ознаками ст.115 ККУ»

Що ж чекатимемо від правоохоронців розумних дій згідно чинного Законодавства. Закон же для всіх один?!..., а закриття кримінального провадження без висновків експертизи – дає зрозуміти, що для «Сіті Клініки» він чомусь більш лояльний…

А на завершення ЦІЄЇ публікації пропонуємо прочитати зворушливий лист дочки Олени Шестопалової, яка трагічно загинула в стінах медичного закладу «Сіті Клініка» - до своєї матері. Шановні правоохоронці, керівництво МОЗ, прокурори, судді – давайте діяти справедливо, в рамках чинного Законодавства!!! Ми щиро хочемо вірити, що Ви не допустити в майбутньому таких трагедій, адже це може статись із будь-ким із нас усіх, включаючи і Вас!!!    

Ми й надалі слідкуватимемо за перебігом подій щодо цієї трагедії та повідомлятимемо суспільство, адже одна безнаказана смерть породжує інші

Далі буде…

 

 

Теги: МОЗ ,Сіті Клініка,Коханенко Світлана Олександрівна,Катерина Шестопалова,Вбивці у білих халатах ,халатність лікарів Коханенко, Гринди, Ірзи ,м. Київ, вул. Анни Ахматової, 46А ,Шестопалова Олена Володимирівна,Коханенко Светлана Александровна,тромбоемболія легенової артерії,лікар акушер-гінеколог, УЗД-фахівець,видалення ендометріоїдних кіст ,двостороння тубектомія,Головань Юлія Миколаївна - Лікар ендокринолог,-Гринда Ігор Євгенович - хірург-гінеколог,-Ірза Сергій Васильович ,Ирза Сергей Васильевич,Сити Клиника,Головань Юлия Николаевна,Грында Игорь Евгеньевич,Катерин Шестопалова,Ірза Сергій Васильович
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР