Назріває міжнародний скандал: "МВФ обкакався" – прокоментував радник Глави ОП Тимофій Милованов переговори України про транш

Назріває міжнародний скандал: "МВФ обкакався" – прокоментував радник Глави ОП Тимофій Милованов переговори України про транш
6457 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній міністр економіки,  торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, а тепер радник керівника Офісу президента України заявив, що місія МВФ в Україні "обкакалася". Про це він 14 лютого, на своїй сторінці у Facebook повідомив у коментарі до публікації про поїздку в Об'єднані Арабські Емірати.

Радник Глави Офісу президента Милованов опублікував фото із зустрічі президента України Володимира Зеленського зі спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача збройних сил ОАЕ, шейхом Мухаммедом ібн Заїдом Аль Нагаяном і написав, що йому пощастило там бути.

«Сьогодні мені пощастило бути на зустрічі з спадкоємним принцем ОАЕ. Він дав завдання своїй команді збільшити товарообіг та інвестиції в агро з Україною в 10 разів за кілька років, тобто, довести до 2 млрд доларів в рік, - написав Милованов.

-          У коментарях користувач Ден Ювженко написав: "Ну з МВФ обкакались, треба хоч якось компенсувати".

-          Милованов відповів йому: "Там МВФ обкакався, а не Україна. Якщо це чесно дивитися".

Така відповідь Милованова обурила його підписників, багато коментаторів під постом дуже здивувалися такому нетактовному висловлюванню офіційної особи стосовно міжнародної організації. Як висновок: користувачі розкритикували Милованова за різкі слова, зазначивши, що це може відбитися на ставленні МВФ до України.

"Ви зараз в тверезому розумі написали про те, що Міжнародний валютний фонд обісрався? Ви – офіційно є радником глави Офісу Президента України. Ви серйозно? Хто потім від імені нашої України буде вибачатися перед МВФ? Ви розумієте, що це міжнародний скандал з втратою репутації нашої країни? Наркотики? Алкоголь? Або просто по життю і без цього так ковбасить?", – йдеться в найбільш розгромному коментарі.

Також користувачі звернули увагу й на те, що від такого бурного допису Милованова – наша держава може потрапити у неприємний міжнародний скандал. 

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні. Сторони не домовилися про перегляд програми stand by. Обговорювалися законодавчі ініціативи щодо антикорупційної інфраструктури та судочинства та заходи в секторі енергетики.

13 лютого постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман повідомив, що місія Фонду завершила роботу, але рішення про перегляд програми ще не ухвалено. "Обговорення було продуктивним, проте потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть", – сказав він.
Місія МВФ працювала в Україні в період з 11 січня до 12 лютого.

Після переговорів Милованов заявив, що з МВФ постійно триває процес узгодження позицій і суттєвих ризиків для України немає, але є принципові питання, пов'язані, зокрема, з незалежністю державного управління.

Після такого резонансного допису Милованова«принципових питань» може явно побільшати…

Теги: МВФ ,Україна,Украина,Милованов, Тимофій Милованов,Офіс президента України,ОП,ОПУ,Колишній міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов,Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія ,ОАЕ, Володимир Зеленський,Мухаммед ібн Заїд Аль Нагаян,Ден Ювженко
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР