Арсен Аваков: Французькою компанією OCEA вже збудовано перший корпус для нових патрульних катерів ДПСУ

Арсен Аваков: Французькою компанією OCEA вже збудовано перший корпус для нових патрульних катерів ДПСУ
10644 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це міністр внутрішніх справ сказав, 18 лютого, під час зустрічі з депутатами Верховної Ради – членів групи дружби «Україна-Франція».

Арсен Аваков повідомив народним депутатам про проєкти, які МВС реалізує разом із Французькою Республікою.

«Радий повідомити, що легкий надійний алюмінієвий корпус для першого з нових швидкісних патрульних катерів уже збудовано французькою компанією OCEA для нашої Держприкордонслужби. За контрактом із 20 суден 5 збудують у Миколаєві. Це реальні результати спільної україно-французької роботи зі зміцнення захисту наших морських кордонів», - зазначив Арсен Аваков.

Він зауважив, що локомотивом спільних із Францією проєктів стала побудова Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.

«Частина вертольотів знаходиться у користуванні ДСНС, частина – у Нацгвардії, Держприкордонслужбі та Нацполіції. У кожного своя функція, проте коли в країні трапляється якась екстрена ситуація, всі знімаються з оперативних задач і направляються на вирішення цієї проблеми. Це і є логіка побудови Єдиної авіаційної системи», - повідомив очільник МВС.

Він сказав, що у цьому році МВС очікує поставки ще 26 вертольотів Airbus.

«Восени плануємо разом із медиками запустити в тестовому режимі санітарну авіацію в декількох регіонах України. З найвіддаленіших куточків країни ми зможемо швидко транспортувати екстрених хворих до медичних закладів, де їм нададуть допомогу», - зауважив Арсен Аваков.

Своєю чергою, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що всього МВС отримає 55 вертольотів, з них 21 – Н225, 24 – Н125 та 10 – Н145, причому 8 з цих вертольотів будуть останньої модифікації. Airbus безкоштовно для МВС проводить модифікацію, це зменшить споживання пального та знизить вібрації.

Окрім того, міністр внутрішніх справ також повідомив, що наразі активно реалізуються проєкти з покращення систем водопостачання в м. Маріуполі та Луганській області. За участі французьких експертів напрацьовується техніко-економічне обґрунтування модернізації Західної фільтрувальної станції КП "Попаснянський районний водоканал".

Депутати Верховної Ради відзначили успішність спільних україно-французьких проєктів та пообіцяли всебічну політичну підтримку.

Нагадаємо, Арсен Аваков є головою змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва. Нещодавно він зустрівся з гендиректором компанії Alstom Анрі Пупар-Лафаржем. Перемовини відбулися за участі Ет’єна де Понсена та гендиректора «Укрзалізниці» Володимира Жмака. За дорученням Президента України Володимира Зеленського, сторони обговорювали перспективи реалізації проекту постачання електричних локомотивів Alstom із частковою локалізацією їх виробництва і технічного обслуговування в Україні.

Також нагадаємо, співголови Змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва міністри А. Аваков і Б. Ле Мер провели її 8-е засідання.

Теги: Арсен Аваков,МВС ,ДСНС,компанія OCEA,Україна-Франція,Міністр внутрішніх справ
ПРЯМИЙ ЕФІР