Михайло Головко: «Ти назавжди залишишся у наших серцях, Герою!». У День пам’яті Героїв Небесної Сотні у селі Дунаїв на Кременеччині вшанували Олександра Капіноса

Михайло Головко: «Ти назавжди залишишся у наших серцях, Герою!». У День пам’яті Героїв Небесної Сотні у селі Дунаїв на Кременеччині вшанували Олександра Капіноса
24534 ПЕРЕГЛЯДІВ

У День пам’яті Героїв Небесної Сотні у селі Дунаїв на Кременеччині вшанували Олександра Капіноса, який віддав своє життя, аби ми могли жити у вільній та демократичній державі.

До підніжжя пам’ятника, встановленого на честь Героя, прийшли помолитися та покласти квіти друзі та рідні Сашка, а також небайдужі краяни.

«На Батьківщині Олександра Капіноса, на його рідній Кременеччині, Сашка пам'ятають як борця за правду, який до останнього подиху любив Україну!

Для мене за честь – помолитися біля могили друга, патріота, який є прикладом для усіх нас, та покласти квіти до підніжжя пам'ятника, встановлено на його честь.

Гордість для батьків, Герой для земляків і відважний бойовий товариш для побратимів! Сашко Кремінь, як його називали у селі, не дозволяв молоді байдикувати. Власноруч спорудив пам’ятний знак «борцям за волю» та запалював усіх своїм ентузіазмом. Він брав участь у Помаранчевій революції, найдовше протримався в 16-денному голодуванні на підтримку української мови у Києві, не всидів вдома, коли почалася Революція гідності.

Вічна пам'ять Тобі, друже Сашко! Ти назавжди залишишся у наших серцях, Герою!», - наголосив під час свого звернення голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Нагадаємо, саме Михайло Головко у 2014 році став ініціатором встановлення меморіалу Герою Небесної Сотні Олександру Капіносу. 

Теги: Михайло Головко,Олександр Капінос,День пам’яті Героїв Небесної Сотні,Герої Небесної сотні,Дунаїв
ПРЯМИЙ ЕФІР