Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко зустрівся із Почесним Консулом Федеративної Республіки Німеччина Олександром Шлампом.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко зустрівся із Почесним Консулом Федеративної Республіки Німеччина Олександром Шлампом.
6739 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко зустрівся із Почесним Консулом Федеративної Республіки Німеччина Олександром Шлампом. Під час зустрічі сторони обговорили питання поглиблення співпраці між Тернопільщиною та ФРН.

«Сьогодні Федеративна Республіка Німеччина та Україна є стратегічними партнерами не лише в політичних, енергетичних чи  безпекових питаннях, але й в економіці. Тернопільська область має позитивну тенденцію в економічній співпраці з Німеччиною. Зовнішньоторговельний оборот товарами області з ФРН за минулий рік склав 58,4 млн дол. США. У нашій області створено близько 20-ти підприємств з німецькими інвестиціями», - зазначив Михайло Головко.

 

 

Очільник Тернопільщини додав, що Тернопільська обласна рада й надалі приділятиме значну увагу утвердженню позитивного іміджу області на міжнародному рівні і представленні її як території сприятливої для інвестування та ведення бізнесу.

«Вигідне розташування нашої області, її економічний та інтелектуальний потенціал, позитивні приклади реалізації потужних проектів із залученням іноземного капіталу можуть дати поштовх активному розвитку двосторонніх відносин у сільському господарстві, переробці сільськогосподарської продукції, впровадженню альтернативних джерел енергії та інших напрямках діяльності. Одне із моїх першочергових завдань як голови обласної ради – розвиток авіації у Тернополі. Актуальною також є співпраця у напрямку обміну інформацією та передачі німецького досвіду щодо вимог до сертифікації продукції харчової промисловості, у сфері енергоефективності, енергоаудиту та енергоменеджменту. Спільних питань, над якими можна і необхідно працювати, є достатньо в гуманітарній сфері: освіті, медицині, культурі. Значні можливості співпраці є і в галузі туризму.

Сподіваємось, що сьогоднішні напрацювання стануть доброю основою для подальшої конкретної співпраці між Тернопільщиною та її потенційними партнерами з Німеччини!», - наголосив Михайло Головко.

Теги: Михайло Головко, очільник Тернопільщини Михайло Головко,Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко,Головко,Німеччина,освіта, медицина ,культура, Тернопіль,Голова Тернопільської обласної ради,Тернополь,Очільник Тернопільщини,Тернопільська обласна рада,США,ФРН,Україна ,Украина ,Федеративна Республіка Німеччина,Тернопільська область,Олександр Шламп,Шламп,Почесний Консул Федеративної Республіки Німеччина Олександр Шламп,Консул
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР