Смерть пацієнтки у медичному закладі «Сіті Клініка». Безпідставне закриття кримінальної справи - ВІДМІНЕНО!

Смерть  пацієнтки у медичному закладі «Сіті Клініка». Безпідставне закриття кримінальної справи - ВІДМІНЕНО!
11477 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наприкінці минулого року у стінах приватного медичного закладу «Сіті Клініка», що за адресою м. Київ, вул. Анни Ахматової, 46А за трагічних обставин загинула  пацієнтка Шестопалова Олена Володимирівна. Жінці було всього 48 років, і останні 3 із них вона була пацієнткою цього медзакладу.

В  грудні 2020 лікарі «Сіті Клініка» на чолі із Світланою Коханенко без  належних обстежень вирішили провести, тепер уже загиблій Олені Шестопаловій – планову операцію. В результаті, після операційного втручання під час якого було проведено не заплановані и не обговорені з пацієнткою та її родичами дії, а саме двостороння тубектомія (в народі - видалення маткових труб) – серце жінки битись перестало. Більше того, опора сім’ї, любляча матір та кохана дружина Олена Шестопалова – навіть не отримала шансу на спасіння, адже у «Сіті Клініці» відсутнє реанімаційне відділення і лікарі реаніматологи! Все на що спромоглись лікарі – це викликати швидку допомогу і у телефонному режимі просити консультації у лікаря цієї швидкої. 

По даному факту було відкрито кримінальне провадження, яке було внесено до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за № 12020100020005152 від 22 грудня 2020 року за ознаками ст. 115 КК України. А сама кричуща трагедія набула широкого резонансу у суспільстві, жителі всієї України активно висловлювали співчуття родині загиблої та висловлювали обґрунтоване занепокоєння щодо доцільності подальшого функціонування «Сіті Клініки» і діяльності лікарів які там працюють.   

Особливе занепокоєння в суспільстві було щодо прозорого та незалежного розслідування, щоб винні у смерті Олени Шестопалової понесли покарання згідно чинного Законодавства. Адже уникнення покарання може у майбутньому привести до нових трагічних смертей у цьому медичному закладі. 

І як виявилось, занепокоєння щодо уникнення покарання працівниками медичного закладу не були безпідставними, адже практично від дня трагедії  справу про загибель пацієнтки у «Сіті Клініка» спускали «на гальма». Сама ж власниця «Сіті-клініки» Ткачук Любов Анатоліївна у січні 2021 року під час зустрічі із родичами загиблої Олени Шестопалової цинічно заявила:  «Забудьте все, що вам сказала Головань» . Цими надзвичайно цинічними та бездушними словами вона жалюгідно намагалась перекреслити фактично зізнання Головного лікаря її медзакладу Головань Юлії Миколаївни у тому, що вони просто не знали як рятувати пацієнтку: «Ми не знали, що робити, тому визвали швидку» - головний лікар Головань Ю.М.

Відкрите Дарницьким управлінням поліції кримінальне провадження № 12020100020005152 від 22 грудня 2020 р. за ознаками ст. 115 КК України – було закрите 25 грудня 2020 року. Постанову про закриття кримінального провадження родичам ніхто не надавав!!! Про закриття справи родичів повідомив  4 лютого 2021 року начальник відділу на прийомі у Головному слідчому управлінні Національної поліції України. Хоч перед цим 27 грудня 2020 року слідчий Дарницького управління поліції при зустрічі з адвокатом сім’ї загиблої Олени Шестопалової повідомив, що проводиться судово-медична експертиза причини смерті і вона буде тривати місяць. Тобто закриття справи 25 грудня 2020 року не мало підстав. Крім того, цього ж дня  сім’я загиблої подала заяву про проведення комісійної судової-медичної експертизи, для більш ретельного дослідження причини смерті Олени Шестопалової.

⦁Органом досудового розслідування не було вжито  всіх необхідних заходів для збирання доказів і забезпечення повного та всебічного досудового розслідування;

⦁Не було проведено слідчими необхідного та повного переліку слідчих дій, спрямованих на встановлення істини у справі;

⦁Проводиться експертиза, висновку якого немає в матеріалах справи

Важко пояснити й те, що 27 грудня (вже 2 дні як було закрито провадження) - слідчий Дарницького управління поліції при зустрічі з адвокатом сім’ї загиблої Олени Шестопалової повідомив, що проводиться судово-медична експертиза причини смерті і вона буде тривати місяць. Невже він на той час не знав, що провадження закрите??? Чому приховав цей факт від адвоката і сім’ї загиблої???

В результаті, після таких сумнівних дій щодо закриття провадження  родичі загиблої у медзакладі «Сіті Клініка» подали заяви у:

⦁Київську місцеву прокуратуру – «Заява про оскарження закриття досудового розслідування»

⦁Головне слідче управління Національної поліції України – «Заява про кримінальне правопорушення»

⦁Державне Бюро Розслідувань – «Заяву про проведення перевірки  на предмет закриття кримінальної справи, яку порушено за ознаками ст.115 ККУ»

І ось уже є результат: Прокуратура забрала справу по загибелі Олени Шестопалової, яку за сумнівних причин, без результатів експертизи закрили у Дарницькому управлінні поліції – закриття провадження буде відмінене!  

Тобто, на даний час є всі підстави вважати, що справу все ж будуть совісно і в рамках чинного Законодавства розслідувати. Медичний заклад «Сіті Клініка» із своєю власницею Любов Ткачук і всіма причетними до трагічної смерті пацієнтки Олени Шестопалової – понесуть заслужене покарання!    

Ми й надалі слідкуватимемо за перебігом подій щодо цієї трагедії та повідомлятимемо суспільство, адже одна безнаказана смерть породжує інші…

Далі буде…

 

Теги: Сіті Клініка,Коханенко Світлана Олександрівна,Головань Юлія Миколаївна ,Сіті-клініка,Шестопалова Олена Володимирівна,Ткачук Любов Анатоліївна,Вбивці у білих халатах ,халатність лікарів Коханенко, Гринди, Ірзи ,Коханенко Светлана Александровна,тромбоемболія легенової артерії,лікар акушер-гінеколог, УЗД-фахівець,видалення ендометріоїдних кіст ,двостороння тубектомія,Головань Юлія Миколаївна - Лікар ендокринолог,Ирза Сергей Васильевич,Сити Клиника,Головань Юлия Николаевна,Грында Игорь Евгеньевич,Гринда Ігор Євгенович,Ірза Сергій Васильович,Державне Бюро Розслідувань,Головне слідче управління Національної поліції України, прокуратура,кримінальне правопорушення, правопорушення
ПРЯМИЙ ЕФІР