Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко взяв участь у засіданні Ради розвитку громад та територій

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко взяв участь у засіданні Ради розвитку громад та територій
10124 ПЕРЕГЛЯДІВ

У четвер, 25 лютого, у Києві за участі Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитро Разумкова, Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, керівництва Офісу Президента, членів Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, голів обласних державних адміністрацій та обласних рад, міських і сільських голів та голів територіальних громад відбулося засідання Ради розвитку громад та територій. 

Під час засідання обговорили шляхи налагодження ефективної взаємодії та визначення спільних пріоритетів при формуванні й реалізації регіональної політики.

У роботі ради взяв участь і голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

"У рамках засідання говорили про плани розвитку громад та територій на 2021 рік. Окрім того, було прийняте рішення про створення Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.  

Переконаний, сьогодні необхідно налагоджувати співпрацю між керівництвом держави та владою на місцях. Розвиток економіки нашої країни неможливо уявити без сталого розвитку територіальних громад. У першу чергу, необхідно завершити реформу децентралізації. 

У Києві мають дослухатися до представників органів місцевого самоврядування, адже, лише налагодивши конструктивний діалог можна вирішити проблеми, які турбують жителів на місцях", - зазначив Михайло Головко.

Нагадаємо, Рада розвитку громад та територій є консультативно-дорадчим органом при Президентові України. Основним завданням цього органу є налагодження ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях вироблення пріоритетів державної регіональної політики та механізмів сталого розвитку територіальних громад з урахуванням стандартів Європейської хартії місцевого самоврядування та новітніх підходів у сфері регіонального розвитку, вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку адміністративно-територіальних одиниць тощо.

Теги: Михайло Головко ,Президент Украины Владимир Зеленский,Президент України , Тернопіль,Голова Тернопільської обласної ради ,Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко ,Офіс Президента ,Розвиток економіки, Верховна Рада
ПРЯМИЙ ЕФІР