ОБШУКИ У ТАЦІЯ: ДБР обіцяє «посадки»

ОБШУКИ  У  ТАЦІЯ: ДБР обіцяє «посадки»
10767 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки у Заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрія Тація з метою виявлення речових доказів злочинної діяльності чиновника.

Тація підозрюють у службовому підробленні та зловживанні під час видачі дозвільних документів на незаконне будівництво  багатоповерхівок в парку на Жмаченка. 

Перебуваючи в змові з керівництвом ДАБІ та  лобіюючи інтереси компанії Володимира Зубіка «Інтергал-Буд», Юрій Тацій  підписав містобудівні умови та обмеження з порушеннями, не зважаючи ані на відсутність детального плану територій, ані на невідповідність цільового призначення землі та відмову Київради щодо його зміни.

Як зазначають правоохоронці, дії посадовця містять ознаки навмисного вчинення ним корупційного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,  і, якщо провину доведуть, Тацію загрожує до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що гучний скандал навколо спроби знищення парку на вул. Жмаченка й опір  активістів свавіллю будівельної мафії тривав понад три роки. Весь цей час забудовник, використовуючи корупційні зв'язки в КМДА та ДАБІ, не полишав намірів перетворити ліс у Дніпровському районі столиці на «кам’яні джунглі». Здавалося, що впив знов візьме гору над законом та здоровим глуздом. Спочатку ДАБІ прийняла рішення про видачу дозволу на будівництво ЖК під виглядом "завершення будівництва духовно-благодійного комплексу із пристосуванням під багатофункціональний комплекс", МУО видавались, скасовувались і знов видавались,  високопосадовці мовчали, але врешті-решт, під тиском громадськості, мер столиці Віталій Кличко підписав рішення сесії Київської міської ради про розірвання договору оренди земельної ділянки на вулиці Генерала Жмаченка, 20 і присвоєння їй статусу парку. 

Парк на Жмаченка – лише одна з небагатьох ділянок, яку вдалось вихопити з  чіпких лап корупціонерів, і, аби в подальшому роками не відвойовувати столичну землю клаптик за клаптиком, необхідно вже сьогодні жорстко карати злочинців у владі.

Наразі досудове слідство по справі видачі дозвільних документів на будівництво в парку по вул. Жмаченка триває, і може бодай цієї весни почнуться «посадки»…

 

 

Теги: Юрій Тацій,Укрбуд,Максим Микитась,Микитась ,КМДА,Юрій Аллеров,Олег Татаров,Олена Солома,Аліса Гринчук,ТОВ “Будмегасервіс”,Департамент будівництва та архітектури КМДА,Тацій,Тацій корупція
ПРЯМИЙ ЕФІР