Чернівецька митниця імені Матіосів-Сологора : 222 тисячі гривень з держбюджету за відпустку Івану Матіосу, одному із членів контрабандних схематозів

Чернівецька митниця імені Матіосів-Сологора : 222 тисячі гривень з держбюджету за відпустку Івану Матіосу, одному із членів контрабандних схематозів
6600 ПЕРЕГЛЯДІВ
 

У часи коли простим українцям замилюють очі мізерними підняттями заробітних плат, пенсій та інших соціальних виплат, а паралельно в державі проводиться збільшення податків, платежів за гас, світло, комунальні послуги – деякі чиновники отримують колосальні суми із держбюджету для свого й так далеко небідного життя.  Так приміром, Заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області, радник податкової та митної справи І рангу Матіос Іван Миколайович задекларував компенсацію за невикористану відпустку в розмірі 222 010 грн, і ця сума при сьогоднішньому курсі становить порядка 8000 доларів США.

Скріншот: сайт public.nazk.gov.ua

Цікаво, що така явно не мала сума компенсації за невикористану відпустку становить більше 70 % від отриманої заробітної платні цим заступником начальника ДФС у Чернівецькій області. Навіть бухгалтер-початківець неозброєним оком скаже, що 222 тисячі компенсації за відпустку при річній заробітній платні у розмірі 315 445 грн – є чимось неймовірним та дивним. Але це ж нікого не цікавить, чи не так?! - це ж гроші з підняття податків бідним українцям… Наш народ все витерпить, щоб такі посадовці мали змогу полетіти на Таїті, Мальдіви, Сейшели, і т. д., і там добряче відпочити, щоб потім з новими силами приступити до звичного грабунку держави і народу…

Скріншот: сайт public.nazk.gov.ua

Середня місячна заробітна платня Івана Миколайовича Матіоса із суми 315 445 грн становить 26 287 грн. І якщо врахувати як зазвичай нараховують відпускні звичайним українцям, то і його компенсація за невикористану річну відпустку мала б коливатись у цьому ж діапазоні :  25 тис грн -30 тис грн. Але тут цифра зовсім інша 222 010 грн, а це при поділі 26 287 грн становить більше 8-ми таких відпускних компенсацій. Зрозуміло, що зараз бухгалтери можуть оперувати різними розрахунковими інструментами і збільшити цю суму значно вище за 26 -30 тис. Але ж давайте бути толерантними до простого українського народу: невже сталевару, слюсарю, електрику попри їхню важку і ризикову роботу піднімають відпускні до космічних сум?!... Простими словами – це цинізм посадовців такого рівня, от і все!

Щодо особистості Івана Миколайовича Матіоса, то на своїй посаді Заступника начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області він перебуває із далекого 2014 року. А перед цим також перебував на різноманітних посадах у податковій цього регіону.

Із цієї ж Чернівецької області походить ще один Матіос: Анатолій Васильович – колишній Головний військовий прокурор. До речі, саме в Чернівцях Анатолій Матіос і почав свій прокурорський шлях, і саме там в нього зародились перші тісні корупційні схеми разом із своїм таємничим  братом-близнюком Олегом.

Про контрабанду братів Матіосів в Україні і по сьогодні ходять легенди! Зокрема про те, що Чернівецька область при будь-якій зміні влади фактично знаходиться недоторканою і перебуває в руках братів Матіосів.

Олег Васильович Матіос разом із сумнівними партнерами по бізнесу володіє двома підприємствами які займаються автоперевезеннями: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АСАП УКРАЇНА"(Код ЄДРПОУ35632739та ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЄВРОЛАЙНГРУП(Код ЄДРПОУ 35140502). І саме через ці дві фірми брати-Матіоси уже довгий преріод, зокрема через Чернівецьку область займаються контрабандою.

Детальніше про котрабанду братів-Матіосів, а також їхній зв'язок та бізнес із окупованим Кримом та країною-агресором Росією читайте у нашій наступній публікації.

Повернемось до згаданого на початку статті Івана Миколайовича Матіоса, адже у всіх контрабандних схематозах він займає далеко не останнє місце, можливо саме за це йому й виписали 222 тисячі компенсації за відпустку??? Іван Миколайович є далеко неєдиною «вічною» людиною Матіосів у Чернівецькій області. Так приміром, до людей Матіосів явно можна віднести і керівника Чернівецької митниці, легендарного контрабандиста Салагора Миколу Михайловича, який є так-званим «смотрящим» від Матіосів за митницею.

Скріншот: сайт cv.sfs.gov.ua

Цікаво що після розносу який влаштував у липні 2019 року контрабандистам на Закарпатті Володимир Зеленський, коли прямо зобов’язав людину Матіоса  - Миколу Салагора звільнитись з посади, виконуючий обов’язки начальника митниці Салагор не звільнився а пішов в відпустку.

 Згодом, у липні 2020 року Микола Салагор, якого вимагав звільнити Зеленський, повернувся у Чернівецьку митницю, а це означає що ТОВ “АСАП” знову взялось активно «ганяти» контрабанду через Чернівецьку митницю. Профільні експерти та журналісти неодноразово заявляли про те що старі контрабандні клани “розвели” Зеленського і зробили все можливе щоб боротьба з контрабандою у нової влади не створила неприємностей самим контрабандистам.

От такі то справи в Україні… Як бачимо Чернівецька митниця незалежно від зміни влади, і навіть бажання особисто Президента Зеленського подолати корупцію – залишається уже понад півтори десятиліття у руках братів-Матіосів.

«Свої люди Матіосів»:  Іван Матіос та Микола Салогор і по сьогодні працюють не на користь держави, а на користь кишень екс Головного Військового прокурора Анатолія Матіоса та його брата-близнюка Олега.  

Далі буде…

Теги: Чернівецька митниця, Матіос,Матіос Іван Миколайович,Салагор Микола Михайлович,Анатолій Матіос,контрабанда,ЄВРОЛАЙНГРУП,ДФС у Чернівецькій області,митниця корупція,митниця,таможня,Матиос, Анатолий Матиос,Анатолий Матиос Википедия,АСАП УКРАЇНА,Україна,Украина
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР