Зеленському – детектор брехні, а собі з братом-близнюком – «приватну» митницю і співпрацю з бізнесменами з Криму та РФ. Контрабанда братів Матіосів…

Зеленському – детектор брехні, а собі з братом-близнюком – «приватну» митницю і співпрацю з бізнесменами з Криму та РФ. Контрабанда братів Матіосів…
10794 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній Головний військовий прокурор Анатолій Васильович Матіос за період перебування на високих державних посадах прикладав максимум зусиль для створення образу великого патріота та нищівного борця із злочинністю. Та всі ці його старання були не більше як фейк, замилення очей, адже в цей час йому так було просто вигідно, такий тренд диктував тодішній його шеф та Глава держави Петро Порошенко. Елементарним прикладом фейкового патріотизму навіть є те, що коли Матіос не зумів стати частиною «ЗЕ-команди», то прямо «прописався» на телеканалах кума Путіна - Віктора Медведчука. В результаті, чи то через образу на Зеленського, чи то заради вислужитись перед Медведчуком і КО, екс Головний військовий прокурор навіть пригрозив чинному Президентові України – детектором брехні.

Скріншот: сайт unt.ua

Якщо із фейковим патріотизмом на 100 % все стало зрозуміло після «прописки» на «112 Україна», NewsOne, Zik, то до образу нищівного борця із злочинністю – питання зникли ще під час його роботи у Головній військовій прокуратурі. Фабрикування справ і піар – ось практично все, чим запам’ятався Анатолій Матіос за часи у Головній прокуратурі.

Скріншот: сайт vse.media

Ну а на додачу у розвінчування його фейкового образу слід згадати його брата-близнюка – Олега Васильовича Матіоса. Щодо брата, то все надзвичайно цікаво, і можна влучно пояснити українським народним прислів’ям: «В чужому оці і порошинку бачить, а в своєму і сучка не добачає».   

Так от, брат Олег у період російської агресії та окупації Криму спокійно, без жодного гризіння совісті веде бізнес-партнерські відносини із громадянами РФ та підприємцями з окупованого пів-острову. Варто зазначити, що бізнес із сумнівними особами він веде по-сьогоднішній день, і навіть не зупиняв відносин у час коли його брат Анатолій Матіос працював у Головній військовій прокуратурі. Більше того, у ЗМІ навіть поширюється інформація, що Анатолій Матіос разом із своїм братом і сумнівними підприємцями з РФ та Криму причетні до контрабанди.     

Скріншот: сайт enigma.ua

Тепер щодо цих самих бізнес-партнерів Олега Матіоса. І так, брату екс Головного військового прокурора належить ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АСАП УКРАЇНА" (Код ЄДРПОУ 35632739). Соратниками по цій фірмі виступають Чернишов Ігор Миколайович та Засядкін Вадим, обоє являються дуже цікавими та неординарними особистостями.

Ігор Чернишов, відомий як медіа бізнесмен являється засновником підприємства КРИМСНАББУД (32537250) що зареєстровано в Дніпрі. Керує цим підприємством громадянин Росіі Нагібін, а параллельно керує ще трьома підприємствами безпосередньо в Росії: Споживчим товариством “Байкал”, Споживчим товариством “Кримснаббуд” і Споживчим товариством “Кримснаббуд ЛТД”.

 

Скріншот: сайт opendatabot.ua

Можна звісно припустити що директор-росіянин просто ефективний управлінець і катається туди сюди між підзвітними об’єктами, але швидше за все це все просто російський бізнес, частку в якому партнер брата Матіоса просто переписав на українську територію щоб не мати проблем із законом.

Також партнер брата Матіоса Чернишов володіє часткою в підприємстві “РЕМСТРОЙТРЕСТ” що зареєстровано в Севастополі і керує цією компанією Анатолій Двойцин який вдало собі співпрацює з окупаційною владою будуючи нові об єкти на Севастопольському узбережжі, та організовує побиття місцевих жителів у випадку якщо йому хтось заважає.

Ще один цікавий бізнес-партнер Олега Матіоса - це Вадим Засядькін. Дана особистість згідно статті Ярослава Бугакова є  давнім партнером братів Балог та братів Матіосів саме по контрабандному бізнесу. І разом, згідно даних публікації, вони перевозили через кордон контрабандні вантажі  для українських бізнесменів, обіцяючи останнім уникнення сплати мита та ПДВ.

«Якщо коротко - ввозили “контрабас” в Україну через Угорщину (300 у.о за куб) або Польщу (450 у.о за куб) , потім перевантажували на інши авто і розвозили по компаніям-замовникам послуг, параллельно псуючи саму продукцію і кидаючи замовників на гроші. Саме системне шахрайство по відношенню як до клієнтів так і до своїх власних співробітників і спричинило цей виток інформації», - йдеться у статті Ярослава Бугакова

 

Вадим Засядкін – по центрі

Також автор публікації «Контрабанда братів Матіосів» зазначає, що контрабанда братів Матіосів і їх партнера  Вадима Засядкіна через ТОВ “АСАП” може процвітати і по сьогодні.

 

Скріншот: сайт enigma.ua

Крім того Ярослав Бугаков вказує, що найзручнішим регіоном для «контрабасу» Матіосів є Чернівецька область, адже саме там при керівництві митниці знаходиться ставленик Анатолія Матіоса - Салагор Микола Михайлович. Останній займає пост Начальника Чернівецької митниці ДФС та відомий на всю україну як бравий контрабандист. До того ж, Салагор став знаменитим у липні 2019 році під час відвідин Президентом України Володимиром Зеленським Закарпаття, де Гарант порадив  написати заяви на звільнення керівникам Закарпатської, Львівської, Волинської та Чернівецької митниць ДФС.

"У мене питання: якщо ви не можете зупинити контрабанду, чому ви там працюєте? Там же маленькі зарплати, я почув. Навіщо ви це робите?... У мене до вас прохання написати заяви про звільнення", - заявив Володимир Зеленський.

 Та як виявилось, Салагор не сприйняв слова Володимира Зеленського всерйоз, в результаті через рокіровки із лікарняними у липні 2020 року – повернувся на Чернівецьку митницю. Виходить слова Президента Зеленського йому не указ, та це й не дивно, адже за його плечима стоїть сам Анатолій Матіос, який і призначив Салагора так-званим «смотрящим» за контрабандою у цьому регіоні….

Цікавий розклад спостерігається:  брат екс головного військового прокурора разом із партнерами які мають активні бізнеси в окупованому Криму, володіє ТОВ “АСАП” і займається міжнародними перевозками, які можливо поставлені «на колію» безперервної контрабанди… А допомагає їм у цьому керівник Чернівецької митниці Салагор, якого Президент явно не бажає бачити на високій державній посаді.

Повторимось: «В чужому оці і порошинку бачить, а в своєму і сучка не добачає»!!!

Скільки невинних людей звинувачував Анатолій Матіос у співпраці із країною агресором?!... А скільки – у невчинених важких злочинах?!... – всіх явно і не згадаєш та не впишеш в одну публікацію!!! Та суть в тому, що безпідставно звинувачувати людей йому дуже легко, а от себе та свого брата-близнюка Олега він явно не помічав!!!

Ось він «патріот» і «нищівний борець» з корупцією…

Феноменально, чи не так:  Президента Зеленського – на детектор брехні, а собі з братом-близнюком Олегом – «приватну» митницю із ручним «смотрящим» та співпрацю з бізнесменами з окупованого Криму та країни-агресора Росії…

Теги: Олег Васильович Матіос,АСАП УКРАЇНА,Чернишов Ігор Миколайович,Засядкін Вадим,КРИМСНАББУД ,Вадим Засядькін,контрабанда,Ярослав Бугаков,Салагор Микола Михайлович,Анатолій Матіос,Чернівецька митниця
ПРЯМИЙ ЕФІР