СБУ перевірить, чи не було державною зрадою голосування 236 нардепів за "Харківські угоди"

СБУ перевірить, чи не було державною зрадою голосування 236 нардепів за "Харківські угоди"
10784 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рада національної безпеки і оборони доручила перевірити чи було державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами у 2010 році "Харківських угод".  

Джерело: брифінг секретаря РНБО Олексія Данілова

Пряма мова Данілова: "В 2008 році РНБО було прийнято рішення… на протязі 2 місяців Кабінет міністрів мав запропонувати законопроєкт, який урегульовував питання виходу Чорноморського флоту РФ в 2017 році.

На жаль, цей законопроєкт не був з невідомих нам причин, розроблений і ми вважаємо, що це була перша цеглина, яка була далі почала руйнувати всю систему нашої безпеки і привела до того, що в 2010 році з’явилися так звані Харківські угоди, які в безпрецедентно короткий проміжок часу (через 4 дні після підписання їх у Харкові) були ратифіковані депутатами Верховної Ради.

Є окреме доручення СБУ з’ясувати, в який спосіб ці 236 депутатів голосували з цього питання і якщо СБУ буде вважати за необхідне, вона має порушити (провадження – ред..) по 111 статті ККУ "Державна зрада" до цих осіб.

Це голосування відбувалося 27 квітня 2010 року. Депутати, які були – 6 сесія 6 скликання".

Деталі: Згодом відповідаючи уточнююче питання Данілов сказав, що депутатів буду викликати до СБУ для пояснень.  

Передісторія:

  • У 2010 році тодішні президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали у Харкові угоду, яка передбачала, що Україна фактично здає Крим в безстрокову оренду Чорноморському флору РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ.
  • На розгляд парламенту ратифікація "Харківських угод" була винесена 27 квітня 2010-го, і це засідання стало одним із найскандальніших в українській історії.

pravda.com.ua

Теги: СБУ ,РНБО ,Харківські угоди,державна зрада ,Крим ,анексія Криму
ПРЯМИЙ ЕФІР